GÂNDUL LIVE. Avocatul Adrian Cuculis, despre Cazul Caracal: „Mă bucur că s-a reactivat cazul. Totul o să capete și mai mare greutate”

Redactor:
Gandul

Avocatul Adrian Cuculis a declarat, la GÂNDUL LIVE, că era cazul ca dosarul Caracal să fie „reactivat” și rudele celor două adolescente, care ar fi fost răpite și ucise de Gheorghe Dincă, să aibă șansa de a obține răspunsuri.

„Mă bucur că s-a reactivat Cazul Caracal. Oamenii ăștia nu vor putea singuri să treacă peste procesul acesta. Majoritatea juriștilor au spus același lucru, că dosarul va reveni la Parchet pentru reluarea cercetărilor. Este un dosar incredibil. Avocatul părții vătămate și cealaltă parte solicită întoarcerea dosarului la Parchet, se coalizează împotriva statului. A fost încălcat grav actul procedural, cum s-au ridicat probele, care ar fi putut să facă diferența între bâjbâială și ceva ce să aibă să judece.

Caracal, un dosar cu greutate

Totul o să capete și mai mare greutate. Dacă dosarul va reveni la Parchet, va fi o bombă în cazul Caracal. S-au văzut multe lucruri și prin penitenciare, au fost și niște sinucideri dubioase în spatele gratiilor. Dacă dosarul va fi trimis în instanța de judecată, o să apară o discuție privind că se încearcă închiderea dosarului cât mai repede, că se încearcă judecarea rapidă a lui Dincă. Vor fi oricum mai multe tabere.

Cazul este atât de simplu pentru că este foarte complicat. E un posibil omor, din punctul ăsta de vedere nu e susținută de probe de procurori. Dacă un medic legist nu are corpul nu poate să constate decesul. E efectiv noaptea minții.

Familiile celor două adolescente, fără răspunsuri. Dincă a făcut un balet al declarațiilor

Media chiar trebuie să-i ajute pe oamenii ăștia. Vedem o atitudine pe care eu m-am bazat că o va avea Dincă. Eu am făcut o anchetă de pe margine, am văzut acte din dosar. Acest dosar e foarte dubios. Dincă a plecat de la tăcere , balet al declarațiilor, după care spune că a participat doar la un viol, de fapt nu le-a omorât el… A spus în cele din urmă că a fost torturat. E o strategie. El tinde spre o anulare totală a probelor. Judecătorul are posibilitatea să anuleze probele, dacă ar fi fost torturat Dincă, el scapă de toate acuzațiile!”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la GÂNDUL LIVE.

Monica Melencu, mama Luizei Melencu, fata care ar fi fost răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că nu există nicio probă la dosar care să arate că adolescenta a fost ucisă. Mai mult, presupusul criminal spune că i s-a înscenat totul de către anchetatori. Totodată, avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a spus, la GÂNDUL LIVE, că Dincă s-ar teme pentru viața lui în închisoare.

 

 

Inchide