GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler, după explozia numărului de cazuri noi. Cifrele sunt îngrijorătoare / Încă avem efectul concediilor, socializarea în restaurante și începerea școlii, după săptămâna viitoare

GÂNDUL LIVE. Beatrice Mahler, după explozia numărului de cazuri noi. Cifrele sunt îngrijorătoare / Încă avem efectul concediilor, socializarea în restaurante și începerea școlii, după săptămâna viitoare
Beatrice Mahler, intervenție la Gândul Live
Publicat: 16/09/2020, 14:02
Actualizat: 16/09/2020, 15:04

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, consideră numărul-record de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus raportat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică reprezintă „cifre îngrijorătoare”, care sunt efectul concediilor din această vară. Efectul redeschiderii restaurantelor în interios și a începutului de an școlar se va vedea peste aproximativ două săptămâni, a explicat Beatrice Mahler, la Gândul Live.

În ceea ce privește numărul de cazuri nou confirmate, un nou record de la aparinția epidemiei de COVID-19, conform raportării de miercuri ale Grupului de Comunicare Strategică, Beatrice Mahler consideră cifrele îngrijorătoare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi  de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

„Lucrurile par să o ia într-o direcție care nu ne avantajează deloc”

„Speram ca evoluția să fie în concordanță cu primele două zile ale săptămânii, par ca lucrurile să o ia într-o direcție care nu ne avantajează deloc și sper doar să fie doar un moment această zi și nu o direcție spre care ne îndreptăm, o direcție care ne va pune la grea încercare în condițiile în care numărul de cazuri crește”, a afirmat managerul Institutului „Marius Nasta”, unul dintre principalele spitale care tratează pacienți COVID.

Întrebată dacă aceaste cifre ar putea fi rezultatul redeschiderii școlilor, Beatrice Mahler este de părere că acest efect se va resimți abia în octombrie.

„Eu cred că încă avem efectul concediilor, școala cred că nu își spune cuvântul. Cred că și copiii și școlile care se închid în acest moment se închid ca urmare a concediilor din care au făcut parte împreună cu familiile lor, cel puțin astea sunt cazurile pe care le avem în acest moment internate la „Marius Nasta”. Cred că efectul socializării în restaurante probabil va fi de săptămâna viitoare încolo, iar școala, tot așa, din octombrie”, a explicat managerul.

„Masca pe stradă este o măsură care va trebui aplicată dacă numărul de cazuri (zilnice – n.r.) va fi peste 2.000. Cu siguranță trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și, până la urmă, regulile trebuie apricate extrem de strict”, este de părere managerul de la „Marius Nasta”.

Se caută medici pentru „Marius Nasta”

Mai mult, în plină criză medicală, Institutul Marius Nasta, rămâne fără 30 de cadre medicale. Contractele încheiate pentru șase luni în starea de urgență au expirat. Acum, posturile sunt scoase la concurs doar pentru o lună și de aceea nu sunt mulți doritori.

Managerul Institutul „Marius Nasta”, dr. Beatrice Mahler a explicat că în acest moment așteaptă modificări legislative care să ne permită oferirea de contracte pe o perioadă nedeterminată sau pe o durată mai lungă, „pentru că, într-adevăr, atunci când vorbești de o echipă medicală închegată, o echipă care să poată comunica bine și, până la urmă, un angajat care să nu fie stresat de faptul dacă luna viitoare va avea un loc de muncă și el trebuie să fie implicat în activitatea pe care o realizează în secția unde lucrează. E important să oferi această liniște a locului de muncă, pentru ca el să dea tot ce poate mai bun atunci când este în fața pacientului”.

În plus, conform celui mai recent raport săptămânal al Centrului Național de Supreveghere și Control al Bolilor transmisibile, personalul medical reprezintă 4,5% din totatul de cazuri confirmate cu COVID-19 din țară, ajungând, la data de 13 septembrie, la un număr de 4.583 de cazuri, din care 3.795, femei și 888, bărbați

Din acest total, 720 sunt medici, 2.091 sunt asistenți, 71 sunt ambulanțieri iar 1.801, alt personal medical.

În ceea ce privește disponibilitatea paturilor în terapie intensivă, Beatrice Mahler a explicat că instituția sanitară este încă într-o perioadă în care se pregătește pentru o etapă absolut obligatorie în secțiile ATI, respectiv igienizarea și dezinfecția termino-terminală. „Îngrijim pacienți care încă au infecții nosocomiale și sperăm că vor depăși acest moment și, după ce ei vor fi vindecați și vom face cele necesare ca ceilalți pacienți să vină în condiții cu siguranță, cu certitudine secția se va umple într-o zi”, a spus Mahler.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția