GÂNDUL LIVE. Bogdana Dobre, blogger: Am avut sprijin total din partea școlilor copiilor noștri. Din toamnă va trebui să ne adaptăm

Redactor:
Gândul

Bogdana Dobre, blogger și mamă a trei copii, a povestit pentru Emma Zeicescu la GÂNDUL LIVE cum a trecut împreună cu copiii săi prin schimbările pe care situația de urgență le-a adus școlii și cum instituțiile de învățământ au reacționat la aceste schimbări.

Bogdana Dobre are trei copii, cu vârste de 9, 11 și 14 ani. Doi dintre aceștia sunt în ani terminali, după cum explică ea: David este în clasa a patra, iar Rebeca este în clasa a opta. Ea a explicat pentru GÂNDUL LIVE că faptul că cei trei copii ai săi sunt la școli private a reprezentat un avantaj în această perioadă.

„Noi facem parte din cei norocoși, copiii sunt în sistemul privat. Am avut din plin sprijinul școlilor, învățătorilor, profesorilor, conducerii fiecărei școli și s-au repliat fantastic de repede. Copiii făceau de pe 15 martie ore online fără niciun fel de probleme. La școala băieților, învățătoarele au primit în mai puțin de trei zile de când a început această nebunie table acasă. Din acelea pe care scrii cu carioca. Într-adevăr, e în continuare nevoie de table în școli”, a declarat Bogdana Dobre la GÂNDUL LIVE.

Bloggerul a mai explicat că, după părerea ei, sistemul de învățământ s-a schimbat, iar acum părinții au posibilitatea de a spune atunci când sunt deranjați de ceea ce se întâmplă în școli.

Noi avem experiența a mai bine de 5 ani de școală de stat cu Rebeca. Au fost multe momente în care am vrut să spun ce m-a deranjat, nu am spus, dar au fost și multe momente când am vorbit, cu toate riscurile. Cumva, această frică e moștenită și nu cred că mai suntem în vremurile acelea vechi în care dacă părintele spunea ceva învățătorul pedepsea ulterior copilul”, a spus ea.

Bogdana Dobre: Va trebui ca părinții și copiii să se adapteze din toamnă

Totodată, Bogdana Dobre consideră că va fi necesar ca părinții și copiii să se adapteze noii situații începând din această toamnă. Ea a mai explicat și că a observat că adaptarea este mai ușoară în cazul copiilor, iar copiii săi au încercat în această perioadă să pună accentul pe aspectele pozitive ale izolării din perioada pandemiei de COVID-19.

„Din toamnă vom merge mai departe, va trebui cumva să ne obișnuim cu toții că nimic nu mai este sigur și oricând va trebui să ne adaptăm. Pentru mine perioada asta a fost o ocazie fantastică să îi observ pe copii și mi s-a parut de-a dreptul impresionant cum s-au adaptat. Nu numai că s-au adaptat, dar privesc cumva OK situația. Văd punctele bune și punctele rele. Au încercat cât de cât să ia partea bună din toată întâmplarea asta”, a spus Bogdana Dobre la GÂNDUL LIVE.

Inchide