GÂNDUL LIVE. Cosmin Andreică, liderul sindicatului Europol, despre bărbatul împușcat mortal de polițiști în Capitală: „Striga că vrea să îl omoare pe polițist. Au fost șase focuri de armă”

Publicat: 22/04/2020, 12:00
Actualizat: 22/04/2020, 15:56

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE modul în care polițiștii de la Secția 5 din București au acționat asupra bărbatului împușcat mortal în cadrul unei intervenții care a avut loc în incinta unui hotel din Capitală după ce acesta făcea amenințări cu moartea. 

„Striga că vrea să îl omoare pe polițist”

„Am avut un apel la 112 la care colegii mei au intervenit. Era vorba despre o sesizare cu privire la un bărbat care ar fi avut niște obiecte contondente în mână și s-ar fi manifestat cumva agresiv prin limbajul folosit. Prima patrulă care a ajuns la fața locului și a interacționat cu bărbatul a constatat că este într-adevăr inconsecvent în vorbire. Acesta a încercat să îi atace și după s-a retras într-un lift și a mers la etajul 13.

Ulterior, după ce s-au întâlnit din nou cu intenția de a-l imobiliza, bărbatul s-a năpustit din nou asupra colegilor, rănindu-l pe unul dintre ei la nivelul corpului și al piciorului. Încă nu știm dacă este vorba despre o plagă împunsă sau una tăiată pentru că bărbatul avea într-o mână o foarfecă iar în cealaltă un alt obiect metalic ascuțit”, a explicat Cosmin Andreică la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări și referitoare la modul în care bărbatul se comporta și vorbea, făcând amenințări cu moartea pe holurile din incinta hotelului.

„La momentul respectiv, și având în vedere și timpul foarte scurt de interacțiune, se credea că este sub influența băuturilor alcoolice. Era inconsecvent și în vorbire și era foarte agresiv. Motiv pentru care colegii mei au fost nevoiți să apeleze la uzul de armă pentru că era singurul mijloc pe care îl aveau la dispoziție ca să oprească acțiunea violentă a bărbatului care s-a năpustit, repet, asupra colegului meu”, a explicat acesta.

„Au fost șase focuri de armă”

„Nu toate l-au nimerit. Vorbim de o plagă la nivelul pieptului și probabil de o plagă la nivelul piciorului. Încă nu avem foarte multe informații. Cercetarea la fața locului este în curs de desfășurare. Bărbatul nu s-a oprit niciun moment, a continuat în atacul lui agresiv și striga că vrea să îl omoare pe polițist, după ce, în prealabil, am înțeles că furia acestui bărbat a fost îndreptată spre agentul de pază al acelui complex pe care, la fel, a vrut să-l omoare, așa cum striga pe holurile imobilului”, a mai precizat liderul Sindicatului Europol în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

Cine este bărbatul ucis de polițiștii din Capitală

Bărbatul ucis de polițiști în incinta unui hotel din București este un fost jurnalist care, în 2016, a fost reținut după ce a intrat intenționat cu mașina în gardul de la Palatul Victoria. Instanța îl obligase la tratament medical de specialitate.

Potrivit unor surse din Poliție, în jurul orei 4.00, paznicul hotelului Monte Carlo a anunțat disperat, prin numărul de urgență 112, că un bărbat aproape dezbrăcat, care ar deține un apartament în cadrul hotelului respectiv, încearcă să îl omoare.

La fața locului au ajuns mai mulți polițiști ai Secției 5, care au găsit la fața locului un individ îmbrăcat numai în lenjerie intimă, care agita o foarfecă. Extrem de violent, acesta l-a rănit pe unul dintre agenți, după care a luat-o la fugă pe scări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului