• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

GÂNDUL LIVE. Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Am închis cele 300 de locuri de joacă. E extrem de important să luăm măsuri energice!”

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a anunțat, la GÂNDUL LIVE, închiderea locurilor de joacă din sector, ca metodă de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„Ați făcut un lucru foarte bun că îi îndemnați pe oameni să stea acasă. Am decis ca la nivelul sectorului 4 să limităm drastic posibilitățile de ieșire în aer liber. Cele 300 de locuri de joacă am decis să le închidem. Parcul Lumea Copiilor e închis începând de aseară. Vom continua la nivelul tuturor spațiilor publice. Oamenii să nu mai aibă niciun argument să iasă pe stradă.

Există o categorie aparte de oameni care au apărut ca urmare a prăbușirii nr locurilor de muncă, devine o problemă socială foarte importantă. Îi susținem inclusiv pe cei fără niciun venit, pe perioada stării de urgență.

Toate locurile au lacăt, sunt împrejmuite. La nivelul parcurilor echipajele de poliție locală se asigură că această măsură este respectată întocmai. Începând de miercuri luăm măsuri și la nivelul piețelor. Acestea vor fi deschise până la ora 14.00. Până la ora 10-11 să vină bătrânii, apoi ceilalți, restul.

Mallurile au respectat la nivelul sectorului 4 decizia de a închide celelalte magazine, cu excepția celor alimentare, farmacii sau produse de igienă personală, iar eu sunt convins că odată ce activitățile sunt limitate vom vedea o mai mare atenție din partea oamenilor. Situația e extrem de gravă. Oamenii vor ieși o dată pe săptămână pentru cumpărături, maxim de două ori.

E o problemă de psihologie complexă, forța exemplului e extrem de importantă. Tot ce s-a întâmplat îi va determina pe oameni să vadă ce se întâmplă cu adevărat. E extrem de important să luăm măsuri energice. Să îi determinăm pe oameni să stea acasă”, a declarat Daniel Băluță la GÂNDUL LIVE.

Inchide