GÂNDUL LIVE. Daniela Vișoianu, expert în educație: „Trebuie să analizăm ce au pierdut elevii în toată această perioadă” | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei

Daniela Vișoianu, expert în educație și lector universitar, s-a numărat printre invitații Emmei Zeicescu în emisiunea GÂNDUL LIVE de marți.

În contextul în care vaccinul produs de Pfizer ar putea să fie aprobat și pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani, Vișoianu spune că dacă studiile sunt confirmate de Agenția Europeană a Medicamentului, ea și-ar vaccina copilul.

„E importantă vaccinarea copilului, dar cred că în raport cu discuțiile pe care le-ați purtat astăzi, cred că este momentul să ne uităm onest la acest an școlar, care se apropie de final. Mai avem două săptămâni, după cum spun unii, eu aș spune o lună de școală, știm cum se încheie mediile anul acesta, avem o experiență de examene organizate. Personal, aș recomanda să ne mutăm un pic din zona de criză sanitară în zona de management al procesului educațional și să vedem cum ne pregătim pentru anul școlar viitor”, a spus Daniela Vișoianu la GÂNDUL LIVE.

Ea spune că s-au încercat toate scenariile posibile în școli și este momentul să fie analizate pierderile și la cum arată anul școlar următor.

Daniela Vișoianu: Trebuie evaluate eventualele întârzieri ale copiilor

Vișoianu spune că trebuie ca elevii, mai ales cei mai mici, să ajungă urgent fizic la școală. Ea adaugă că ar fi util ca educatoarele și învățătoarele să folosească timpul rămas din acest an școlar pentru evaluarea descriptivă a elevilor, să vadă dacă cei mici au abilitățile cognitive necesare pentru vârsta lor și să evalueze pierderile din ultimul an.

„Povestea un profesor de educație fizică că atunci când s-au întors fizic la școală, copiii parcă nici nu mai știau să alerge, adică se împiedicau la exercițiile de alergare din curtea școlii. Deci este important să existe această evaluare. A fost o recomandare a Ministerului Educației pentru Agenda de Educație Remedială, dar educația remedială nu trebuie să însemne doar cunoștințele care s-au pierdut sau nu au fost favorizate de procesul online, cât abilitățile pe care copiii trebuie să le aibă la un anumit prag de vârstă”, spune aceasta.

Vișoianu: Evaluarea Națională va fi o mare surpriză

Specialistul spune că Evaluarea Națională va fi o mare surpriză pentru că se pare că noua structură a subiectelor nu va mai favoriza elevii care au tocit.

Ea spune că a vorbit cu mai mulți profesori care au corectat la simularea evaluării și aceștia au ajuns la concluzia că elevii care au învățat mecanic au avut anumite dificultăți la unele subiecte, în timp ce aceia care au fost mai relaxați față de învățare au avut rezultate mai bune decât preziceau profesorii lor de la sala de clasă.

„Evaluarea națională e un teritoriu necunoscut, așteptăm să vedem ce se va întâmpla efectiv la examen. Bacalaureatul e într-un format vechi, nu mai răspunde de mult necesităților, probabil că va fi în tendințele ultimilor ani, poate rezultate un pic mai bune. Elevii de liceu mi-au spus și anul trecut că faptul că au putut să stea acasă și să se concentreze exclusiv pe subiecte i-a ajutat”, mai spune ea.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Ion Țiriac a împlinit 82 de ani! Surpriza fabuloasă primită de ziua de naștere
Când scăpăm de masca de protecţie în aer liber. Ministrul Sănătăţii a spus clar
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Vești GENIALE pentru milioane de români care merg la muncă în străinătate. Se schimbă legea!
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide