GÂNDUL LIVE. Diana Șoșoacă, declarații explozive: „Eu am verticalitate, demnitate, eu nu pot să mă duc spre partidele contra cărora am luptat. Am luptat cu oameni minunați, contra unui sistem de opresiune”

Publicat: 11/02/2021, 12:33
Actualizat: 11/02/2021, 14:04

Exclusă din AUR, senatoarea Diana Șoșoacă a avut o intervenție-bombă la GÂNDUL LIVE, unde a vorbit despre cum a plecat din partid și ce dorește să facă pe viitor.

„Este tipică scriiturii sale, pentru care a fost condamnat de către Uniunea Scriitorilor (n.r., referire la Sorin Lavric). Drept pentru care a fost și dat afară, unde numai adevărații scriitori au onoarea de a intra. Pentru acest fel de exprimare, în esență misogină.

În AUR sunt două entități: una condusă de Sorin Lavric și Claudiu Târziu. E prea devreme să fie Târziu. Dl Sorin Lavric a ieșit în evidență doar cu scandaluri, tipic misogine.

„Vaccinarea națională? Acolo i-a apucat nervii…”

Eu am ieșit dintotdeauna în evidență. Eu am fost mereu aceeași, am luptat de 20 de ani pentru drepturile cetățenești. Am avut emisiuni la TVR, am adus acuze guvernului de la acel moment, condus de doamna Dăncilă, să acuz atacul la justiție. Am scris articole juridice care au învățat mulți cetățeni cum să se descurce.

Vaccinarea națională? Acolo i-a apucat nervii. Mi-am permis să dau publicității toate cercetările Pfizer, cu privire la efectele adverse ale vaccinării. Nu le-a plăcut deloc discursul din plen, pentru că am discutat de derapajele instituționale și nu le-a convenit, mi-am reproșat că mi-am permis să jignesc PNL și USR.

Mă scuzați, dacă stăm să ascultăm toate ieșirile lui George Simion sunt mult mai vocale, în Camera Deputaților.

Șoșoacă, ieșire necontrolată la GÂNDUL LIVE: „Jigniți poporul român!”

Vi se pare că am jignit poporul român? Stimată doamnă, acum dvs jigniți o parte a poporului român, spunând că nu înțelege, că nu e școlarizat. Că e analfabet? De unde știți dvs?

Dvs va trebui să fiți informată, când vă vaccinați și să vi se înmâneze un înscris… Să vedeți dacă rămâneți sterilă sau nu, să fiți informată de medic, el are atribuția, se numește consimțământ informat.

E obligatoriu să vi se înmâneze acest act, cu efectele adverse, să vă pună la dispoziție toate cercetările Pfizer-BioNTech. Cele mai multe efecte adverse au dus la avorturi, la sterilitate. Eu sunt obligată să-mi anunț electoratul, poporul român!

O să vedeți că e foarte greu să accesați pe site-ul Pfizer aceste informații. Nu m-am documentat cu privire la Moderna și AstraZeneca. Doar cu Pfizer. Există o problemă la interpelarea mea anterioară, de la sfârșitul lui decembrie, i-am adresat câteva întrebări ministrului Sănătății… Nu am vrut să intru fără aprobare, ei au obligația să aibă o echipă noapte, iar parlamentarii au dreptul să se intereseze. Domnul de la pază avea obligația să răspundă, să anunțe…

În privința celorlalte probleme cu vaccinarea, o să mă documentez. Min. Sănătății nu a vrut să-mi transmită prețul vaccinurilor, deoarece sunt secretizate contractele. De ce? Dacă CE a decis că aceste contracte nu sunt secrete?

„Am același plan. Am succesele mele”

Am același plan. Nu știu dacă ați observat, este opinia mea. Și George a spus că în mențiunile mele nu am implicat AUR, deoarece erau declarații juridice, iar AUR nu are decât un singur jurist, dl Mateescu, în rest tot ce s-a făcut a fost pe baza consilierii mele. Am spus că trebuie să-și aducă consilieri de marcă.

Eu întotdeauna mi-am asumat, sunt un om care profesează de 20 de ani. Am succesele mele. Am venit la rugămintea lui George Simion. Nu știu dacă m-a abandonat, eu am avut calea mea, a partidului Neamul Românesc. AUR a încălcat protocolul de colaborare, cum au avut 9% la alegeri. Treaba fiecăruia.

Ce să spună un misogin, când la toate ședințele AUR, întotdeauna mă întrebau pe mine ce să facem…Diana, ce scrie în regulament? I-am zis inclusiv cum să se comporte, nu știe nici măcar aceste aspecte. L-am învățat și am luat atitudine, tocmai pentru ca AUR să fie exonerat. De acum încolo să-și asume. Eu merg înainte pe drumul meu.

„Eu nu pot să plec către partidele contra cărora am luptat!”

Stimată doamnă, eu am verticalitate, demnitate, eu nu pot să mă duc spre partidele contra cărora am luptat. Am luptat cu oameni minunați, contra unui sistem de opresiune, eu nu mă voi putea duce nici la PNL, USR, UDMR, deși și la ei sunt oameni foarte buni. Au și ei oamenii lor buni. Ar fi trebuit să accept ofertele lor din campanie, nu am făcut-o, deoarece îmi respect electoratul. Putem discuta pe inițiative, dar să fac parte din același partid…poate după ce vor scăpa de baronii locali. Eu totuși mai am o speranță, eu de aceea am intrat în… Nu e vorba doar de discurs, ci și de acțiuni. AUR a fost deranjat nu numai de discurs… A fost vorba de comisia de abuzuri, pentru că am intrat în mafia adopțiilor, am oprit adopția ilegală a 5 copii, am intrat pe cazul Ianculescu, cel pe care PNL l-a nenorocit și acel director de la Apele Române, destituit…trimis la Baia Mare.

Voi lupta până la eliberarea poporului român, până acolo mă voi duce. Se poate și în calitate de senator, numai dacă știi să interpretezi legea. Singură am reușit foarte multe. Dacă AUR nu poate să schimbe nimic, ce mai caută acolo în Parlament? Să iasă. Eu nu sunt marginalizată. Sunt același om care a luptat pentru drepturi… Nu îmi pare rău că am intrat în AUR, am intrat considerând că totul e pentru poporul român. Îmi pare rău de dezamăgirea oamenilor, e un tumult inimaginabil, deja oamenii se adună să iasă în stradă. George mi-a zis să oprim tot ce e acum. Eu le-am zis ieri. Eu plec. Au strâns rândurile și au spus că nu mai… Evident, da, eu am plecat.”, a declarat Diana Șoșoacă la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU