GÂNDUL LIVE. Dragoș Anastasiu: Ordinul de aseară a fost cerut de noi

Publicat: 14/04/2021, 21:14
Actualizat: 14/04/2021, 22:23

Invitatul ediției de miercuri a emisiunii Gândul Live a fost Dragoș Anastasiu, proprietar al mai multor business-uri din domeniul HoReCa. În cadrul discuției, acesta a dezvăluit că ordinul dat aseară de Ministerul Sănătății a fost cerut de reprezentanții HoReCa, motivația fiind legată de problemele cu care se confruntă acest sector din cauza pandemiei.

Dragoș Anastasiu: „Nu putem să justificăm o greșeală cu altă greșeală”

„Nu este menirea mea să fac aprecieri politice. Am pledat întotdeauna pentru dialog, pentru decizii predictibile. Nu putem să justificăm o greșeală cu altă greșeală. Am simțit și noi de la toate guvernele României această lipsa de predictibilitate. Avem nevoie de parteneriate între mediul public și cel privat. Ceea ce se distruge este sentimentul de încredere. Deciziile nu ar mai trebui luate cu ochii la sondaje”, a spus omul de afaceri, referitor la criza politică din aceste zile.

Despre climatul politic

„Noi am spus întotdeauna, și nu mă refer la Vlad Voiculescu, ci în general, că oamenii ar trebui să fie lăsăți să aibă continuitate. Ordinul de aseară a fost cerut de noi. Noi, HoReCa, am venit și am spus: hai să ne uităm în străînătate și să ajustăm. Eu cred că și ei știau că a calcula strict după incidență nu are sens. Noi i-am rugat să ajusteze. Principiul care stă la baza acestui ordin este cel pe care și noi l-am susținut. Eu cred că acel conținut al ordinului este corect. Eu cred că tot ce s-a întâmplat în acel ordin este de bun simț. De aici încolo nu mai este vină HoReCa, dar la români nu există continuitate. De afară nu se vede bine. Țara contează mai mult decât destinele personale, legat de problemele din acest moment. Noi am spus că putem să revenim la viața socială cât de cât normală prin a-i lasă la evenimente pe cei care sunt vaccinați, cei care au anticorpi și pe cei care se testează la intrare. Am văzut evenimente de test cu 5000 de oameni unde participanții au fost testați la intrare”, a explicat Anastasiu.

Despre testele Covid de la intrarea în restaurante

„25 de lei costa acum o săptămâna un test. Eu cred că peste o vreme va costa 15 lei. Când vor începe chinezii să facă miliarde de teste, acestea vor costa 1 leu. Luna aceasta mi-am asumat să testez eu, în locațiile mele. Vom vedea ce va fi luna viitoare. Dacă vrem să dăm drumul și problema noastră stă în 20 de lei, găsim soluții”, a mai spus acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase