GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul SNPPC: „CCR a luat o decizie constituțională. Amenzile în starea de urgență sunt exagerat de mari!”

Publicat: 08/05/2020, 12:39
Actualizat: 08/05/2020, 15:00

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual) a declarat, la GÂNDUL LIVE, că decizia CCR privind neconstituționalitatea amenzilor date în perioada stării de urgență, pentru abateri la ordonanțele militare, este una corectă. 

„Nu e nimic nou. Tipul ăsta de atitudine infracțională va subzista. Suntem într-o situație de urgență, în anumite limite unde ne mișcăm, dar oamenii sunt născuți să facă lucrul ăsta. De ce trebuie să adresez eu obscenități în spațiul public? Cine le-a permis acestor oameni?

Haideți să mergem la reglementare. Eu știu cine le-a permis. Cei care ne conduc. Politicienii. Problema de fond e la cap. Politica ne-a adus în această situație din toate punctele de vedere. Citeam însemnările domnului Rizea, oameni care ne-au furat milioane… Nu au pățit nimic. Au furat de la noi toți. CCR a luat o decizie constituțională.

Nu s-a dus nicio amendă… Avem legea 61/1991, ăsta dacă înjura înainte de ordonanța de urgență sau după avea importanță? Să nu intrăm în logica aceasta cretină. Să luăm logică. Franța…Salariul minim brut 1.100 euro. CCR s-a exprimat corect. Foarte bine că avem o instituție care i-a trimis la carte, la Constituția României. Decizia CCR este perfect constituțională.

E competența doamnei Renata Weber, doar Avocatul Poporului poate să atace. Am sesizat AP cu privire la trei ordonanțe de urgență. Eu am trăit și în dictatură, știu cum e. Mă întrebați și nu mă lăsați să răspund. Nu îmi place lucrul ăsta. Avem lege. Statul mafiot este de 30 de ani, cine să curețe, Orban și cu Vela?

Trimiteți-i la școală, unii sunt analfabeți funcționali, pe cei de la MAI. Ne-au pus și pe noi într-o situație de tot rahatul. Penal nu s-a modificat nimic. Nu amestecăm o decizie a Curții… Dacă faceți petrecere, luați amendă, pentru că amenda este în vigoare. Polițiștii pot aplica aceleași amenzi ca și până acum! Dacă punem instituțiile statului într-un conflict permanent cu cetățeanul, atunci să plece acei angajați proști.

Decizia CCR nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Polițiștii pot aplica amenzile până când va fi publicată decizia!

Niciodată amenzile alea nu erau încasate. Nu sunt încasate amenzi de 5 ani de zile, dar astea? Haideți să schimbăm instituțiile statului.

Nu amestecați lucrurile. Transmiteți mesaje false, ca și cu CEDO. Este extrem de periculos. CCR prin Constituție este o instuție numită politic.

România încasează până la 30% din amenzi! Comunicarea este pentru proști, o comunicare ordinară. Spartacus este la închisoare pentru ordonanța lui Velea? Nu e pentru asta. A încălcat 3 articole din Codul Penal. Ultrajul nu e reglementat de Vela. Spartacus e la închisoare pentru că a săvârșit infracțiuni.

Dacă mama dvs primea o amendă de 15.000 de lei, ce făceați? Reducem totul la absurd. Și dacă era decizia CCR legală, nelegală, ei oricum nu plăteau amenzile astea!

Este abordarea supremă a manipulării. CCR are păcatele ei. Sunt de acord cu dvs 90% din ce ați zis astăzi. Nu ne-am înțeles în privința deciziei Curții, am zis că e corectă. Dacă au sărit cu sapele pe polițiști ordonanțele erau constituționale? Când au scos toporul… Ne ascundem în spatele infractorilor, l-am auzit și pe Rareș Bogdan…

Aș vrea să ne raportăm corect la realități, vizavi de morții de Covid. Că nu au murit toți de Covid. Dacă îl calcă pe unul trenul, coronavirus. Vreau statistică curată, nu manipulare.

Am întrebat-o pe fata mea din Canada care e treaba. Mi-a zis că în SUA sunt multe cazuri, mi-a zis că acolo sunt cele mai multe teste.

Eu chiar vă apreciez. Sunt de acord cu dvs, educația e temelia societății. Sincer, oamenii sunt de bun simț, nu au școală, dar lucrează pământul. Dacă îi dau amendă 5.000 de euro, îl sugrum, îl omor.

De ce statul român nu efectuează autopsii a tuturor celor care mor în spitale? Sunt alte cauze acolo. Nu au murit toți de Covid-19”, a declarat Dumitru Coarnă la GÂNDUL LIVE.