GÂNDUL LIVE. Florin Roman, deputat PNL: Decizia CCR referitoare la amenzi a fost scrisă la sediul PSD. Toate instituțiile lucrează mână-n mână – VIDEO

Publicat: 07/05/2020, 13:21
Actualizat: 07/05/2020, 15:51

Deputatul PNL Florin Roman a declarat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE faptul că decizia Curții Constituționale de a reglementa amenzile date în perioade stării de urgență drept neconstituționale a fost scrisă la sediul PSD „cu mânuța doamnei Renate Weber și a domnului Piperea”. 

„Ăsta e rolul opoziției, să critice. Ei ne-au criticat de la bun început în tot ceea ce am făcut.

Uitați-vă de unde a pornit acest demers: sesizare la Avocatul Poporului – domnul avocat Piperea, doamna Renate Weber, mâna dreapta a lui Tăriceanu, mai departe către CCR, depusă sesizarea în data de 16. Începând cu data de 17, toți liderii importanți ai PSD, pornind de la domnul președinte Ciolacu, liderul deputaților PSd, domnul Simonis, purtătorul de cuvânt Romașcanu, toți au introdus în agenda publică amenzi prea mari și abuzive.

Din punctul meu de vedere, decizia CCR a fost scrisă la sediul PSD, cu mânuța doamnei Renate Weber și a domnului Piperea, cu înțelegerea politică a celor de la PSD. Pentru mine nu este niciun fel de surpriză, lucrează mână în mână toate instituțiile astea”, a declarat deputatul PNL la GÂNDUL LIVE.

În schimb, Florin Iordache a susținut faptul că decizia Curții Constituționale a României este clară.

„Este regretabil că ajungem să găsim vinovați în altă parte în condițiiile în care vinovat este unul singur. Legea, așa cum este, este neclară și neconstituțională. Cel care aplică și cel care trebuie să vegheze la respectarea unei legi nu trebuie să găsească vinovați în curte. Atâta timp cât Curtea, repet, în unanimitate de voturi, a stabilit că acest articol este neconstituțional…”, a reacționat Florin Iordache, deputat PSD, în cadrul emisiunii prezentate de Emma Zeicescu.

Totuși, membri ai CCR au servit de-a lungul timpului interese politice, deși, oficial, Curtea Constituțională a României trebuie să fie apolitică.