GÂNDUL LIVE. George Lazăr, prefect de Neamț: Am dispus control cu privire la masa pacienților cu COVID-19

Publicat: 06/04/2020, 15:37
Actualizat: 06/04/2020, 19:22

Prefectul județului Neamț a dispus un control la blocul alimentar din spitalul din Piatra Neamț, unde, conform unor imagini de pe rețele de socializare, pacienții primeau un mic dejun în valoare de 7 lei.

Județul Neamț se află pe locul trei, la nivel național, în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate cu noul coronavirus, iar prefectul județului Neamț, Geoge Lazăr, a explicat, în emisiunea Gândul Live, ce măsuri se iau pentru a preveni ca Neamțul să devină o nouă Suceava.

„Prin toate măsurile dispuse la nivel național, prin toate ordonanțele de urgență (sic!) pronunțate de primul ministrul și ministrul Afacerilor Interne, cred că suntem în tot ceea ce înseamnă procedurile corecte și legale pentru prevenirea pandemiei COVID-19”, a spus prefectul de Neamț, la Gândul Live.

„Suntem într-adevăr pe locul trei în clasamentul pe județe în țară cu privire la numărul persoanelor infectate pozitiv COVID-19, în schimb numărul de 160 de persoane, cum ați spus, așteptăm și noi informarea de la ora 13:00, nu este un număr exagerat de mare, dacă ne comparăm cu Suceava, care cred că ieri avea peste 1.200”, a confirmat prefectul.

Prefectul a subliniat că, deși Neamțul este învecinat cu Suceava, mobilitatea persoanelor este interzisă, iar de sâmbătă este în funcție un nou manager la spitalul din Piatra Neamț. „O să facem o evaluare rapidă, din mers, a lucrurilor pe care le are de gestionat noul manager cu privire la respectarea protocoalelor și ce ține de buna funcționare”, a spus George Lazăr.

Tot ce a fost până în momentul de față au fost măsuri active și în general în ceea ce privește Spitalul Județean Piatra Neamț am ridicat o serie de probleme pe plan local și județean cu privire la lipsa experienței și expertizei manageriale a fostului director Toader Mocanu, care nu era de profesie nici medic și nu știa nici toate protocoalele medicale, a declarat prefectul de Neamț, care a precizat că spitalul este în administrarea Consiliului Județean Neamț.

Întrebat concret despre situația apărută în weekend pe rețelele de socializare, cu pacienții cu noul coronavirus care primeau o porție mică de mâncare, prefectul a precizat: „Am stabilit azi un control să vedem exact situația blocului alimentar, a respectării protocoalelor pe blocul alimentar și tot ceea ce presupune hrana celor care sunt internați în Spitalul de Urgență Piatra Neamț, pentru a vedea în primul rând și a avea o oglindă exactă, corectă, cu privire la gestionarea problemei blocului alimentar și vom dispune măsurile care se impun”.

Nu are legătură cadrul politic, pentru că în situație de criză nu are relevanță culoarea politică. „Cred că filosofia pentru această perioadă cred că trebuie să fie o filosofie pur instituțională, în spijinul sănătății publice din Neamț”, a spus prefectul, după ce a afirmat că nu vrea să intre într-o retorică cu cei de la CJ Neamț.

Discuția cu prefectul de Neamț a venit în contextul în care, potrivit unor imagini distribuite duminică pe rețelele sociale, bolnavii de la Spitalul Județean Neamț primeau la micul dejun două felii de pâine, o felie de salam și un cub de unt. Un astfel de meniu costă 7 lei, însă conducerea spitalului susține că acest meniu s-a schimbat de ieri, iar costul noului meniu este de 13 lei. Contactat de Gândul.ro, managerul spitalului, Florin Apostoae, a declarat că alocația de hrană pentru fiecare pacient s-a mărit „de la 7 lei la 13 lei și poate ajunge și la 16 lei pe zi”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”