GÂNDUL LIVE. Ioana Constantin (PMP), la început de an școlar: Mă aștept la creșterea numărului de îmbolnăviri. / Sper că nu ajungem la un scenariu de carantină totală

GÂNDUL LIVE. Ioana Constantin (PMP), la început de an școlar: Mă aștept la creșterea numărului de îmbolnăviri. / Sper că nu ajungem la un scenariu de carantină totală
Ioana Constantin, intervenție la Gândul Live
Publicat: 14/09/2020, 14:49

Ioana Constantin, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Sectorului 1, a comentat asupra măsurilor luate și a investițiilor făcute în contextul epidemiologic în care a început anul școlar 2020-2021.

Ioana Constantin, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Sectorului 1, reclamă lipsa investițiilor înaintea începerii anului școlar, unele care nu țin de situația epidemiologică, precum asfaltarea străzilor din apropierea unităților de învățământ și a dat exemplul unei străzi de cartier, din Giulești.

„Trebuie să luăm măsuri care țin de igienizarea școlilor, de remodelarea claselor”

„Copiii acolo merg pe jos ca să ajungă la școală, așa au început anul școlar, sau cei norocoși, mergând cu mașinile familiei. Cred că e o realitate în întreaga țară. Astfel, investițiile acestea trebuiau făcute, o dată, pentru a reîncepe școala, indiferent dacă era sau nu criza sanitară, dar acum, și mai important, pentru că trebuie să luăm măsuri care țin de igienizarea școlilor, de remodelarea claselor, ceea ce nu prea s-a întâmplat. Dacă ne uităm la alte state, cum ar fi Irlanda, de exemplu care a investit 400 de milioane de euro să remodeleze sălile de curs”, a explicat Ioana Constantin, la Gândul Live.

Pe de altă parte, candidatul susține adoptarea descentralizată a deciziei privind începerea școlilor, la nivelul instituțiilor care sunt cel mai aproape de realitatea elevilor.

„Eu cred că e important să lăsăm libertatea la nivelul școlilor sau la nivelul autorităților locale. În momentul în care vine totul centralizat, de la minister, e limpede că nu e în concordanță cu realitățile. Adică una e ce se întâmplă în Sectorul 1 din București, alta e ce se întâmplă într-o comună de lângă Huși, în Vaslui, sau în Constanța, în Brașov, unde vreți. Sunt localități total diferite ca specific și ca nivel al investițiilor în educație și în infrastructura școlară”, a spus Ioana Constantin, candidată la alegerile locale din 27 septembrie.

„Nu cred în centralizare”

Totuși, candidata admite dificultățile cu care au fost confruntate autoritățile locale, la capitolul buget, odată cu apariția pandemiei: „Eu am văzut în ultimele săptămâni cum au explicat că nu au bani pentru a investi, pentru a redeschide școlile în bune condiții și de siguranță pentru elevi și dascăli.”

„Nu cred în centralizare și tocmai pentru că România este atât de diferită la nivelul investițiilor și infrastructurii școlare, și de altă natură. Însă din păcate cred că vom afla niște lucruri foarte dureroase despre ce se întâmplă în multe unități școlare în această perioadă, pentru că lipsea și înainte săpunul și toaleta în curte, vă dați seama acum cât de dificil va fi să respectăm măsurile”, a explicat Ioana Constantin.

În ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19, Ioana Constantin crede va crește numărul de îmbolnăviri în următoarea perioadă, atât pentru că au început școlile, dar și părinții intră în contact cu multă lume la muncă, crește riscul. „Mă aștept la creșterea numărului de îmbolnăviri, totuși, sper că nu ajungem la un scenariu de carantină totală, ar fi păcat și pentru școli, dar și pentru sistemul economic”, a spus candidata PMP la Primăria Sectorului 1.

Să sperăm ca responsabiltate individuală să fie mai puternică decât eventuala nepricepere a responsabililor, a conchis Ioana Constantin.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”