GÂNDUL LIVE. Ioana Constantin (PMP), la început de an școlar: Mă aștept la creșterea numărului de îmbolnăviri. / Sper că nu ajungem la un scenariu de carantină totală

Redactor:
Madalina Prundea
GÂNDUL LIVE. Ioana Constantin (PMP), la început de an școlar: Mă aștept la creșterea numărului de îmbolnăviri. / Sper că nu ajungem la un scenariu de carantină totală
Ioana Constantin, intervenție la Gândul Live

Ioana Constantin, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Sectorului 1, a comentat asupra măsurilor luate și a investițiilor făcute în contextul epidemiologic în care a început anul școlar 2020-2021.

Ioana Constantin, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Sectorului 1, reclamă lipsa investițiilor înaintea începerii anului școlar, unele care nu țin de situația epidemiologică, precum asfaltarea străzilor din apropierea unităților de învățământ și a dat exemplul unei străzi de cartier, din Giulești.

„Trebuie să luăm măsuri care țin de igienizarea școlilor, de remodelarea claselor”

„Copiii acolo merg pe jos ca să ajungă la școală, așa au început anul școlar, sau cei norocoși, mergând cu mașinile familiei. Cred că e o realitate în întreaga țară. Astfel, investițiile acestea trebuiau făcute, o dată, pentru a reîncepe școala, indiferent dacă era sau nu criza sanitară, dar acum, și mai important, pentru că trebuie să luăm măsuri care țin de igienizarea școlilor, de remodelarea claselor, ceea ce nu prea s-a întâmplat. Dacă ne uităm la alte state, cum ar fi Irlanda, de exemplu care a investit 400 de milioane de euro să remodeleze sălile de curs”, a explicat Ioana Constantin, la Gândul Live.

Pe de altă parte, candidatul susține adoptarea descentralizată a deciziei privind începerea școlilor, la nivelul instituțiilor care sunt cel mai aproape de realitatea elevilor.

„Eu cred că e important să lăsăm libertatea la nivelul școlilor sau la nivelul autorităților locale. În momentul în care vine totul centralizat, de la minister, e limpede că nu e în concordanță cu realitățile. Adică una e ce se întâmplă în Sectorul 1 din București, alta e ce se întâmplă într-o comună de lângă Huși, în Vaslui, sau în Constanța, în Brașov, unde vreți. Sunt localități total diferite ca specific și ca nivel al investițiilor în educație și în infrastructura școlară”, a spus Ioana Constantin, candidată la alegerile locale din 27 septembrie.

„Nu cred în centralizare”

Totuși, candidata admite dificultățile cu care au fost confruntate autoritățile locale, la capitolul buget, odată cu apariția pandemiei: „Eu am văzut în ultimele săptămâni cum au explicat că nu au bani pentru a investi, pentru a redeschide școlile în bune condiții și de siguranță pentru elevi și dascăli.”

„Nu cred în centralizare și tocmai pentru că România este atât de diferită la nivelul investițiilor și infrastructurii școlare, și de altă natură. Însă din păcate cred că vom afla niște lucruri foarte dureroase despre ce se întâmplă în multe unități școlare în această perioadă, pentru că lipsea și înainte săpunul și toaleta în curte, vă dați seama acum cât de dificil va fi să respectăm măsurile”, a explicat Ioana Constantin.

În ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19, Ioana Constantin crede va crește numărul de îmbolnăviri în următoarea perioadă, atât pentru că au început școlile, dar și părinții intră în contact cu multă lume la muncă, crește riscul. „Mă aștept la creșterea numărului de îmbolnăviri, totuși, sper că nu ajungem la un scenariu de carantină totală, ar fi păcat și pentru școli, dar și pentru sistemul economic”, a spus candidata PMP la Primăria Sectorului 1.

Să sperăm ca responsabiltate individuală să fie mai puternică decât eventuala nepricepere a responsabililor, a conchis Ioana Constantin.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
O femeie planta cartofi atunci când un sunet ciudat s-a auzit din pământ! S-a apropiat...
Mircea Radu implicat într-un SCANDAL DE PROPORȚII! Acuzații extrem de grave
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Uber sau Bolt, care este mai bună? In sfârșit, s-a aflat răspunsul
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
O femeie planta cartofi atunci când un sunet ciudat s-a auzit din pământ! S-a apropiat...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cum își tratează Vulpița copilul, acum că a ajuns acasă. TOTUL E IEȘIT LA IVEALĂ
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide