Ludovic Orban, mesaj către elevi: ”Va fi un efort comun pentru ca școlile să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus”

Redactor:
Cristian Lisandru
Ludovic Orban, mesaj către elevi: ”Va fi un efort comun pentru ca școlile să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus”
Ludovic Orban, despre alegerile la Sectorul 5, câștigate de Piedone: Nu știu cât va putea să fie primar

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile, la toate nivelurile și în toate țările afectate. Începutul noului an școlar, în România, are cu totul alte puncte de reper, principala grijă a factorilor de decizie fiind protecția elevilor și a profesorilor.

În acest context, premierul Ludovic Orban a transmis, la rândul său, un mesaj către elevi, insistând asupra ideii că este vorba despre un nou an școlar ”atipic”, un ”test” prin care trece, în ultimă instanță, întreaga societate.

”Copiii și adolescenții României încep astăzi un an școlar atipic, un adevărat test pentru întreaga societate, având în vedere prioritățile de protecție sanitară ale momentului, în contextul pandemiei COVID-19. Educația este condiție de bază pentru o societate civilizată și, după aproape șase luni în care au fost nevoiți să se adapteze învățământului la distanță, elevii se întorc în clase pentru a-și continua pregătirea cu o lecție în plus pe care trebuie să o învețe: grija față de propria sănătate și față de cei din jur”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În ciuda tuturor eforturilor, pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut, multe țări luptându-se deja cu un al doilea val al pandemiei. ”Inamicul”, spune premierul Orban, este cu totul diferit față de ceea ce cunoșteam până acum, din punct de vedere medical, și tocmai de aceea este esențial ca regulile de igienă și de distanțare socială să fie respectate.

”Pericolul infectării cu noul coronavirus încă nu a trecut, ceea ce vedem, din păcate, zilnic, în evoluția numărului de cazuri. Ne confruntăm cu un inamic diferit față de virusurile cunoscute până acum, iar soluția pe care o avem la îndemână este să împiedicăm transmiterea lui, respectând câteva reguli simple de igienă și de distanțare fizică. Responsabilitatea revine fiecăruia dintre noi, pentru ca lucrurile să nu ia o turnură mai greu de gestionat din punct de vedere sanitar”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

”Va fi un efort comun pentru ca școlile care vor funcționa în regim clasic să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus, iar acolo unde orele se vor desfășura online să asigurăm calitatea actului educațional”

Ludovic Orban

Ludovic Orban: ”Împreună trecem mai ușor testul pandemiei!”

Dorind succes tuturor elevilor, Ludovic Orban accentuează și că lipsa apropierii fizice nu trebuie să constituie un impediment în procesul acumulării de cunoștințe.

Profesorii se află, de azi, în prima linie, alături de medici, iar sănătatea elevilor este prioritară. ”Experiențele educative” noi sunt incitante, cu atât mai mult după o lungă perioadă în care distanțarea socială și-a spus cuvântul, însă responsabilitatea și responsabilizarea trebuie să fie principalele criterii de care se va ține cont în următoarea perioadă.

„Vă urez succes la învățătură, dragi elevi, pentru că doar munca temeinică și perseverența sunt căi sigure pentru realizările voastre! Respectați-vă profesorii, respectați-vă părinții și bunicii! Protejați-vă pe voi și pe toți cei dragi! Regăsirea colegilor, prietenilor este cu atât mai plăcută după o perioadă atât de lungă și dificilă, dar lucrând împreună, chiar în lipsa apropierii fizice, formând echipă, vă veți bucura de noi experiențe educative. Împreună trecem mai ușor testul pandemiei! Profesorilor și tuturor cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor nobilă de formare a generațiilor de mâine. Aveți acum încă o responsabilitate importantă: împreună cu medicii și cu toți cei din prima linie, veți contribui la protejarea sănătății elevilor și la combaterea răspândirii virusului. Adresez un gând bun părinților, le transmit să aibă putere pentru a-și susține copiii în această perioadă dificilă. Tuturor, multă sănătate și succes!”, a încheiat premierul Ludovic Orban, potrivit medifax.ro.

BOMBĂ în Liga I. Constantin Budescu revine în TOP şi semnează cu un alt club...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
FOTO. Anna Lesko, ipostaze incendiare cu Bogdan Mocanu! S-a lăsat pipăită de bărbat în timp...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza...
Cel puțin doi morți și zece răniți după ce o mașină a intrat în mulțime...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
WOW! Ce salarii primesc angajații Dacia. Iată cât poți câștiga dacă vei lucra la Mioveni
Când vom da nas în nas cu EXTRATEREȘTRII! Cercetătorii au publicat anul exact. Mai avem...
Pe ce dată pică Paştele în 2021: SURPRIZĂ MARE! De mult nu a mai fost...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este românul care vinde cu 2.000 de dolari un litru din cea mai iubită...
Celebra fasole cu ciolan. Cum preparăm rețeta tradițională chiar de ziua României?
Inchide