GÂNDUL LIVE. Jurnalistul Ion M. Ioniță, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: „Poate acum se gândește USR să facă ce scrie în titulatura partidului” | VIDEO

Redactor:
Daniel Matei

Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia, a fost invitatul Emmei Zeicescu la ediția de miercuri a GÂNDUL LIVE.

Acesta a vorbit despre situația provocată de decizia premierului Florin Cîțu de demitere a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății.

„Diamantele devin valoroase după ce se taie. Acesta poate este și cazul domnului Voiculescu. După ce se taie, diamantele se transformă în obiecte de podoabă. Dar, lăsând gluma la o parte, eu am spus asta demult: cred că, totuși, USR-PLUS este un partid care este instabil emoțional. A fost o perioadă în care Dan Barna spunea, într-un moment de criză, că nu e treaba USR-PLUS să salveze România, când era vorba să dea jos guvernarea PSD.

Poate acum se gândesc că, totuși, este nevoie să facă ceea ce scrie în titulatura partidului și să pună umărul, pentru că acum gluma asta că dacă a fost remaniat Voiculescu plecăm de la guvernare nu ține sub nicio formă. Ce vor să spună? Că în tot partidul ăsta de superspecialiști toți cei care ar veni la Ministerul Sănătății ar juca împreună cu mafia din sănătate și numai Vlad Voiculescu reușea să pună la punct lupta împotriva mafiei?”, a spus jurnalistul la GÂNDUL LIVE.

Ioniță: Dacă ai un ministru care pierde legătura cu societatea, trebuie înlocuit

Jurnalistul mai spune că au fost săptămâni întregi în care s-a tot vorbit despre efectul negativ al deciziilor unilaterale luate de Ministerul Sănătății.

Despre ordinul emis de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, legat de carantinarea localităților, emis fără ca premierul Florin Cîțu să fie consultat, Ion M. Ioniță spune că societatea este într-o tensiune extraordinară, iar Guvernul și-a asumat să scoată România din această criză.

„Dacă ai un ministru care pierde legătura cu societatea, care ia măsuri pe nepusă masă, care aduce probleme groaznice în societate, vedeți cazul de la Foișor, care a fost o catastrofă, atunci cum poți duce mai departe o campanie pe viață și pe moarte când nu mai ai încrederea populației în acest om? Premierul trebuia să facă acest lucru, era obligat. Altfel, Guvernul pierdea încrederea populației, pierdea încrederea sistemului de sănătate și medicii sunt primii care suferă din aceste bâlbe și confuzii și decizii neexplicate. Poate ordinul a fost bun, eu nu-l context, dar nu poți să le explici oamenilor, un București de 3 milioane de oameni află din presă că s-ar putea ca mâine să intre în carantină? Vino, explică, pregătește populația, obține sprijinul populației”, a spus Ion M. Ioniță.

Ion M. Ioniță: Degeaba plânge acum USR ca o fată mare

Ion M. Ioniță a mai spus că până în prezent Vlad Voiculescu nu a înțeles că, prin acțiunile sale, le oferă ocazii contestatarilor săi.

„Vlad Voiculescu niciodată nu s-a gândit că prin ce face creează mediul propice pentru toți acești contestatari nedezinteresați, propagatori de dezinformare, fake news și destabilizare, care vedeți că pescuiesc în asemenea momente în ape tulburi. Deci premierul avea datoria să facă ceva. Și cred că a procedat corect. Că se supără USR acum ca o fată mare, mi se pare că e exagerat. Este vorba despre soarta societății românești, nu de soarta lui Vlad Voiculescu”, a spus Ion M. Ioniță la GÂNDUL LIVE.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Bianca Drăgușanu, imaginile cu care a zăpăcit milionarii! S-a pozat într-un costum minuscul de...
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Mama lui Cristi Borcea, lovitură în imobiliare în `stațiunea bogaților`! Ridică un bloc de cinci...
Unde sunt cele mai adânci puncte ale oceanelor. Cercetătorii sunt siguri acum, au înconjurat lumea...
NEWS ALERT Diplomat român, expulzat de Federaţia Rusă
BANCUL ZILEI – Camera ascunsă: ipostaze năucitoare cu nevasta și amantul
Ion Rădoi: Prețul unei călătorii cu metroul ar trebui să fie majorat până la 50...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
BOMBĂ în procesul lui Șerban Huidu! Ce au descoperit judecătorii, e ultima șansă pentru vedeta...
Veste de ultim moment pentru milioane de pensionari. Nu mai pot pierde bani
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Breaking News: COD ROȘU de intervenţie în România! Au murit pe loc
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât...
Inchide