GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, despre cazul cățelușei maltratate de un presupus hingher în curtea unui liceu: Niște barbari în acțiune! Câinele este traumatizat pe viață și ar putea deveni neadoptabil – VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu
GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, despre cazul cățelușei maltratate de un presupus hingher în curtea unui liceu: Niște barbari în acțiune! Câinele este traumatizat pe viață și ar putea deveni neadoptabil – VIDEO
GÂNDUL LIVE. Marius Chirca, despre cazul cățelușei maltratate de un presupus hingher în curtea unui liceu: Niște barbari în acțiune! Câinele este traumatizat pe viață și ar putea deveni neadoptabil

Marius Chirca, fondator al Asociației de protecție a animalelor Kola Kariola, vorbește la GÂNDUL LIVE despre cazurile de maltratare a animalelor din Vâlcea, cu precădere cel al cățelușei schingiuite în curtea unui liceu din orașul Babeni, de către un presupus hingher care nu avea legitimație și nici nu purta cum trebuie masca de protecție.

Scene de groază în orașul Babeni, din județul Vâlcea, acolo unde un pseudo-hingher, care nici măcar legitimație nu avea, maltratează cu sânge rece un câine în curtea unui liceu, de față cu elevii îngroziți de ceea ce se întâmplă. Chiar dacă martorii strigau disperați să lase animalul în pace deoarece începuse să sângereze, bărbatul nici nu îi bagă în seamă și are în continuare un comportament inuman. Imaginile șocante cu  incidentul au fost comentate de către Marius Chirca, fondator al Asociației Kola Kariola, în cadrul ediției de joi, 5 noiembrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE.

Marius Chirca: Niște barbari în acțiune!

„Văd niște barbari în acțiune. Ieri au fost două cazuri similare. Încă unul tot în Râmnicu Vâlcea unde se pare că acel câine capturat într-un mod extrem de brutal, a murit în crosele hingherilor. Se întâmplă extrem de des ca nepregătiți – îi numesc oameni, dar ei îi văd ca pe niște barbari… extrem de des se întâmplă ca multe animale să moară din cauza acestui mod brutal de a fi capturate. Se întâmplă pentru că niște oameni nepregătiți fac acest lucru, dar și deoarece în general, total neautorizat, acești oameni pot folosi substanțe tranchilizante, pe care de fapt doar medicul veterinar le poate gestiona și utiliza, dar de la adăposturile publice, plătite din bani publici, li se dau pe mână acestor bipezi nepregătiți acele puști care au seringi care conțin tranchilizante. Li se dă de multe ori o doză mult prea mare pentru greutatea reală a câinelui și mulți dintre ei mor. (…) Problema asta se întâmplă peste tot în România. (…) Să presupunem că astăzi ar exista Poliția Animalelor… Chiar dacă hingheri să presupunem că acționează legal, nu acesta este modul de capturare. Aceste personaje car e lucrează cu niște animale trebuie să aibă un minimum de pregătire, nu așa… Scrie clar la lege – modul de capturare nu trebuie să pună sub niciun fel de formă viața în pericol a animalului capturat. Ceea ce vedem acolo (n.r. în imaginile video – POT FI VIZIONATE AICI) este schingiuirea fără drept a animalelor și, în mod normal, personajele din imagini trebuie să aibă dosar penal astăzi.

Capturarea trebuie să se facă în prezența unui medic veterinar. În cazul în care câinele fuge, se sperie, cum e și normal – cred că de exemplarele astea de bipezi fuge și un om, da păi un câine – capturarea trebuie să se facă în prezența unui medic veterinar. În cazul în care câinele nu poate fi prins cu crosa și opune rezistență, ar trebui tranchilizat. Iar tranchilizarea trebuie făcută obligatoriu de către un medic veterinar, nicidecum într-un mod barbar. (…) Acțiunile acestor barbari costă foarte mulți bani Primăria, bani nejustificați”, a explicat acesta.

Cum și de către cine ar trebui animalele tranchilizate – Procedura legală

De asemenea, Marius Chirca și-a propus să meargă în țară, într-un anumit oraș unde se capturează câini zilnic, cu tranchilizant, de către persoane neautorizate, și să fie martor la un asemenea incident astfel încât să sune la DIICOT. Acesta vrea să apeleze la DIICOT deoarece este instituția care trebuie să intervină atunci când o persoană neautorizată folosește substanțe interzise.

„La tranzhilizarea animalelor se folosește ketamina. În ultimii ani, foarte multă ketamină a ajuns pe piața neagră. Acum o lună și jumătate-două luni, au fost făcute niște acțiuni de către poliția MAI și DSV – s-au făcut controale ample și în cabinete veterinare și la câteva adăposturi publice unde se folosește extrem de multă ketamină. Este pentru uz veterinar, dar ajunge pe piața neagră doar prin intermediul acestor personaje care, cred, care o folosesc neautorizat”, a mai subliniat Marius Chirca.

De asemenea, acesta a precizat că în situația în care o persoană neautorizată folosește un astfel de tranchilizant, respectiv hingherul, care nu este și medic veterinar, de fapt trebuie trasă la răspundere și persoana care le oferă acces la o astfel de substanță.

„Pentru utulizarea ketaminei există niște registre cu regim special, tocmai, pentru a nu se face trafic cu această substanță”, a punctat fondatorul asociației Kola Kariola.

Marius Chirca: „Unii copii pot fi traumatizați psihic de aceste imagini. Părinții acelor copii trebuie să reacționeze. Nu poți să faci așa ceva în incinta unei școli!”

De asemenea, acesta a explicat faptul că în situația în care în prezent funcționa Poliția Animalelor și ar fi intervenit, probabil ar fi dus câinele în adăpostul local unde lucrează hingherii care trebuiau să îl captureze potrivit legii, care care au făcut-o în mod barbar.

„Câinele stă acolo (n.r. în curtea liceului)pentru că elevii îi dau ceva de mâncare din pachețelul cu care îi tirmit părinții la școală. De aceea câinii de obicei se aciuează pe lângă școli, grădinițe”, a mai preiczat acesta.

Marius Chirca a subliniat și faptul că un câine tratat într-un mod brutal poate fi traumatizat pe viață,nemaiavând un comportament „social” ceea ce îl face în fapt neadoptabil, prin urmare, hingherii care îl maltratează îi distrug de fapt întreaga viață.

Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
`De ce revii în România?` Întrebarea jenantă la care Simona Halep a răspuns așa
Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului. Va fi posibil în curând, tocmai s-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Fata Andreei Esca și Mario Fresh, mari fani Survivor România. Două Faimoase pe care nu...
Anunțul trist făcut de Angelina Jolie. Din păcate renunță...
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Martha Stewart, piele perfectă la 80 de ani. Secretul din rutina ei zilnică ce o...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide