GÂNDUL LIVE: Mirela Retegan, despre cei care nu respectă izolarea: Românii nu sunt obișnuiți să respecte reguli. Gașca Zurli începe spectaolele la fix pentru a oferi lecții de puctualitate

Publicat: 03/04/2020, 13:31
Actualizat: 03/04/2020, 17:51

Mirela Retegan, fondatoarea Găștii Zurli, i-a criticat, la Gândul Live, pe cei care nu respectă izolarea și distanțarea socială, concluzionând că, în general, mulți români nu sunt obișnuiți să respecte reguli. Totuși, Mirela Retgan este de părere că vin generații care vor învăța să respecte regulile.

Mirela Retegan a evidențiat faptul că modul în care oamenii reacționează în stare de urgență ține de educație și speră că datorită exemplelor positive, copiii de azi vor fi adulți responsabili mâine.

În această perioadă de criză Gașca Zurile continuă să facă spectacole la TV pentru copiii care nu au acces la internet (aproximativ 40% din copiii României) și în mediul online, oferindu-le o pauză părinților:

„Noi am lucrat toată săptămâna. Dimineața mergem la TV pentru copiii care nu au acces la internet și după-amiaza de la 17:30 suntem live pe Gașca Zurlie pentru cei care sunt acasă, o oră jumate le dăm o pauză părinților. Nu e deloc plăcut să ieși din casă în perioada aceasta, mănuși, dezinfectant… e o nebunie. Eu abia aștept să stau două zile în casă. Ne ducem pentru că depresia bate la ușă și încercăm să o prevenim”, a declarat Mirela Retegan la Gândul Live.

În ceea ce privește comportamentul oamenilor care nu au un scop bine întemeiat care să justifice plecarea de acasă, Mirela Retegan este de părere că vinovată este și o istorie în care s-a promovat indulgența față de nepăsare. Mirela Retegan îi îndeamnă pe oameni să stea în case dacă își iubesc apropiații.

„Mi-e ciudă, mă enervează. Îmi pare rău că am ajuns în acest punct să realizăm cât de indulgenți am fost cu nesimțirea și cu neglijența. Cred că datorită spectacolelor noastre, a cărților de povești, a jocurilor pe care le învață copiii vin din urmă generații care vor învăța să respecte reguli.

Gașca Zurli nu încecpe niciodată un spectacol cu întârziere și asta îi determină pe copii să își dorească și să insiste să ajungă la timp.

„Noi începem spectaolele la fix. Nu întârziem tocmai ca să învețe părinții că la Gașca Zurlie nu se întârzie și copilul trage de mâna adultului să ajungă la timp pentru că ei știu că noi începem spectaolele la timp. Atât cât putem îi învățăm pe cei mici lucrurile care vor fi din ce în ce mai importante pentru ei”, a declarat Mirela Retegan la Gândul Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase