• Publicat:
  • Actualizat:
Gândul Live!

GÂNDUL LIVE. Primarul Timișoarei propune ca cei aflați în carantină și izolare să poarte o brățară de culoare diferită: „Ar fi o măsură eficientă. Nimeni nu a fost șifonat că a purtat brățară la Untold”

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre situația de la Timișoara în contextul pandemiei de coronavirus, subliniind că o măsură eficientă ar fi ca persoanele aflate în izolare și carantină să poarte o brățară de culoare diferită.

„Numărul de însănătoșiri este ridicat, în spitalul Victor Babeș. Sunt 51 însănătoșiți în această perioadă, dintr-un total de 55. Va veni raportarea la ora 13. Sper să vină vești bune în continuare. Respectăm cu strictețe ceea ce hotărăște de către comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a spus edilul Nicolae Robu.

În ceea ce privește inițiativa sa cu ștampilarea cu tuș pe mână pentru persoanele aflate în carantină, Nicolae Robu a spus că este o formulă de distincție între cei aflați în izolare și cei în carantină.

„Era vorba și de unii și de alții. O alternativă era brățara, de o culoare pentru cei în carantină și de altă culoare pentru cei în izolare și altă formulă de distincție era ștampilarea. Există substanțe care țin atâta cât trebuie să țină. Aici ar trebui aleasă o substanță care să țină 14 zile. Soluția mai bună este cu brățară. Cred că dacă s-ar face așa ceva, ar fi  mulți reținuți să iasă, pentru că oricâtă grijă ar avea, ar putea să scoată la vedere brățara respectivă printr-o mișcare a mâinii. Văd ceilalți cetățeni și se protejează de cei în cauză. Ar fi o măsură eficientă. Ar fi același gen de brățară ca la festivaluri. Nimeni nu a fost șifonat că a purtat brățară la Untold”, a spus Nicolae Robu la Gândul LIVE.

Edilul a mai subliniat că, în acest context, cheia constă în ținerea sub control a celor izolați și carantinați.

Inchide