Gândul LIVE. Radu Mihaiu, noul primar al sectorului 2: „Suntem un sector bogat, cu un buget de 1,3 miliarde de lei, în condițiile în care nu avem de gestionat termoficare sau transport”

Gândul LIVE. Radu Mihaiu, noul primar al sectorului 2: „Suntem un sector bogat, cu un buget de 1,3 miliarde de lei, în condițiile în care nu avem de gestionat termoficare sau transport”
Publicat: 01/10/2020, 13:07
Actualizat: 01/10/2020, 14:57

Noul primar al sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu (USR), a declarat, joi, la Gândul LIVE că noua administrație pe care o va conduce este una dintre cele mai bogate din țară, cu un buget de cheltuieli de 1,3 miliarde de lei.

„Ceea ce au arătat cetățenii este că nu mai vor oameni care au fost luați cu duba din primărie. Oamenii își doresc oameni onești, care să conducă, oameni care să pună pirmăria asta la nivelul anului 2020, pentru că ea a rămas la nivelul anului 2000, de unde a fost preluată de domnul Onțanu. Va fi o majoritate USR – PNL la Consiliul Local.

„A existat tot timpul o colaborare între viceprimar și PSD”

A existat tot timpul o colaborare între viceprimar și PSD. Eu nu cred că PSD poate să spună ca a dus acest sector acolo unde este pentru că nu au avut putere. A avut putere, și prin primar și prin viceprimar, mai ales pe contractul de salubritate. Sectorul 2 a ajuns cred că cel mai murdar sector din București”, a declarat Radu Mihaiu, joi, la Gândul LIVE.

Noul primar a vorbit și despre bugetul foarte mare al sectorului 2.

„Sunt câteva urgențe, prima care ține de curățenie, a doua este curățenia din primărie”

„Suntem un sector bogat, cu un buget de 1,3 miliarde de lei, în condițiile în care nu avem de gestionat termoficare, nu avem de gestionat transport în comun, sunt foarte mulți bani.

Sunt câteva urgențe, prima care ține de curățenie, a doua este curățenia din primărie, unde sunt rețele de sifonat bani publici, unde vom face un audit, cu o firmă prestigioasă.

Eu mi-am propus un sistem informatic pentru transparentizarea tuturor activităților primăriei și achizițiile care sunt de prea mică valoare, și toate alocările de clădiri, de locuri de parcare, să fie accesate online. Voi fi un primar care va opta pentru creșterea calității vieții în sectorul 2. Din fericire, eu nu datorez această alegere a mea nimănui, niciunui grup de interese”, a mai declarat Radu Mihaiu la emisiunea moderată de Emma Zeicescu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase