GÂNDUL LIVE. Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: Le-am solicitat directorilor de școli ca sălile de clasă să fie aerisite la fiecare 20 de minute și să decaleze programul pentru a evita aglomerațiile – VIDEO

Publicat: 04/02/2021, 12:47
Actualizat: 04/02/2021, 13:08

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a discutat în cadrul ediției de joi, 4 februarie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre redeschiderea școlilor din sector și măsurile suplimentare pe care le-a solicitat directorilor unităților de învățământ.

Radu Mihaiu le-a solicitat directorilor de școli să implementeze două măsuri suplimentare astfel încât elevii să fie mai în siguranță la școală – aerisirea sălilor de clasă o dată la 20 de minute și declararea programului, astfel încât să fie evitate aglomerațiile la începerea/terminarea orelor.

„Aerisirea este un lucru de care avem mare nevoie și s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a răspândirii coronavirului. Chiar azi (n.r. joi, 4 februarie 2021) am fost în unele școli din Sectorul 2 – unele sunt mai bine pregătite, altele mai au puțin de lucru. În general, cred că putem deschide în siguranță toate școlile. Sunt convins că luni dimineața toate școlile vor fi pregătite. Toate școlile au materiale, au măști suplimentare. Copiii trebuie să vină de acasă cu măști, dar există măști suplimentare pentru cazurile în care masca se rupe etc. Toate școlile sunt dotate cu termoscanere în așa fel încât să știm dacă cineva are temperatură. Am verificat și izolatoarele în școlile în care am fost. Copiii care manifestă simptome vor putea fi izolați până când sunt preluați de către părinți. Mai sunt de făcut mici ajustări cu privire la trasee”, a declarat primarul Sectorului 2.

Circuitele sunt fezabile în școlile din Sectorul 2?

„Mai multe școli au luat măsura de a rămâne în clasă pe timpul pauzei în așa fel încât să se reducă traficul pe coridoare și se merge, în general, doar la toaletă, iar traficul pe hol este redus în acest fel. Nu-mi dau seama dacă este cea mai bună măsură, dar probabil pentru reducerea aglomerațiile s-ar putea să fie eficient”, a susținut acesta.

Își doresc profesorii din Sectorul 2 să se vaccineze anti-COVID-19?

„Probabil că exista o temere la început că vaccinurile ar putea avea efecte secundare nedorite, dar pe măsură ce oamenii se vaccinează și este din ce în ce mai clar că e un lucru foarte bun și că vaccinul este util, tot mai mulți capătă încredere și își doresc tot mai mulți ditnre profesori să se vaccineze”, a declarat Radu Mihaiu la GÂNDUL LIVE.

Ați aduce modificări la scenariile impuse de autorități pentru organizarea școlilor?

„Nu aș vrea să intervin aici și să modific ordinul comun și, sigur, specialiștii stabilesc aceste măsuri. Ce i-am rugat eu pe directorii școlilor din Sectorul 2 – să se ia niște măsuri clare și testate – aerisirea la 20 de minute și acolo, unde este posibil, decalarea orelor. Decalarea orelor are un avantaj și atunci când copiii ajung la școală pentru că nu se mai creează această aglomerație. Poliția Locală va fi la deschiderea orelor și, de asemenea, când se termină, pentru a putea gestiona fluxul de persoane”, a explicat primarul.

Ce se întâmplă cu părinții și bunicii care își aduc copiii la școală?

„Este o situație care trebuie gestionată. Mai ales că începem în scenariul galben. (…) Pentru copiii din clasele mici, foarte des sunt aduși și luați de la școală de către părinți sau bunici și aici se pot crea aglomerații de persoane și vom avea nevoie de Poliția Locală să ne ajute în gestionarea acestei situații”, a mai susținut Radu Mihaiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”