GÂNDUL LIVE. Raed Arafat, despre consultantul care îndeamnă oamenii la nepurtarea măștii: Eu aș fi primul care l-aș da în judecată! E vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce în eroare – VIDEO

GÂNDUL LIVE. Raed Arafat, despre consultantul care îndeamnă oamenii la nepurtarea măștii: Eu aș fi primul care l-aș da în judecată! E vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce în eroare - VIDEO
Raed Arafat, despre consultantul care îndeamnă oamenii la nepurtatrea măștii: Eu aș fi primul care l-aș da în judecată! E vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce eroare
Publicat: 30/06/2020, 12:24
Actualizat: 30/06/2020, 15:24

Șeful DSU Raed Arafat explică la GÂNDUL LIVE cazul lui Cezar Ionașcu care îi îndeamnă pe oameni la nepurtarea măștii de protecție în contextul pandemie de coronavirus. Acesta punctează faptul că nu mai este vorba de libertatea de exprimare, ci de „libertatea de a ucide oamenii, de a induce în eroare”. 

Campania care îndeamnă la nepurtarea măștii de protecție este contrară legislației

„Aici nu mai vorbim de libertatea de exprimare, e vorba de libertatea de a ucide oamenii, de a induce în eroare. E un context de sănătate publică, pandemic și mesajul dat tinerilor, care sunt un vector de transmisie, ei nu sunt un pericol imediat, iar această campanie de renunțat la măști, de nerespectare a regulilor, este contrară legislației.

Problema e că se pune în orice magazin, orice locație. Există riscul amenzii pentru cei care nu respectă regulile. În transportul în comun poate fi refuzată urcarea persoanei fără mască.

Dacă e sub incidența legii, asta nu mă pronunț eu, ci juriștii, induce o idee și încearcă să-mi transmisă deschis un mesaj de la cel din spatele campaniei. E un mesaj pentru tineri să nu respecte regulile.

Nu este dreptul unei persoane, individual, eu nu vreau să respect regulile de transmitere a unei infecții. E o campanie în care fiecare individ e încurajat să vină să nu respecte regulile. Ce vină are o persoană cu comorbidități?

Trebuie cu toți să respectăm regulile. Numărul cazurilor este în creștere. Este bine să purtăm mască. Dacă unii nu se protejează, măcar să ne protejăm noi”, explică Raed Arafat la GÂNDUL LIVE.

„Noi facem controale, dar nu ai cum să ai un polițist pentru fiecare om”

„Din păcate aveți dreptate, devine tot mai minoritară partea care respectă regulile, vedem asemenea campanii, discuții, provocări, dar încearcă să creeze o platformă cu oameni împotriva măsurilor care se iau. Să ceri control este corect. Noi facem controale, dar nu ai cum să ai un polițist pentru fiecare om.

Noi suntem cei mai importanți. Ați văzut că în decizia CNSU se prevede inclusiv închiderea localurilor unde nu se respectă regulile de sănătate publică. De campania care vorbiți, este una care induce o idee greșită, face din tineri o unealtă de infectare în rândul tinerilor, duc infecția în familia lor. Vor duce virusul acolo. Să îi explice cineva tânărului ce bună a fost campania. Campanii periculoase, induc în eroare, e o campanie făcută de experți, e un curent care încearcă să inducă în eroare.

Eu aș fi primul care l-aș da în judecată pe dl. Ionașcu, dacă aș infecta-o pe bunica mea, dacă aș fi un tânăr. Nu intru în dialog cu acest domn. Tocmai vorbeam că există libera exprimare, normală în societatea democratică, dar îi inducem în eroare și pe alții. Astfel de campanii, pe Facebook, chiar ei au luat măsuri și le-au oprit. Noi putem doar sesiza Facebook că există o campanie care se face pe rețea care induce în eroare oamenii în privința răspândirii, prevenirii SARS-CoV2. Dar e posibil să se găsească și pe alte rețele de socializare”, mai punctează șeful DSU la GÂNDUL LIVE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului