GÂNDUL LIVE. Sebastian Burduja, secretar de stat la Finanțe: „România este în fața celei mai mari oportunități de dezvoltare din ultimii 30 de ani”

Publicat: 22/07/2020, 14:55
Actualizat: 22/07/2020, 16:05

Sebastian Burduja, secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a detaliat, la Gândul Live, ce reprezintă cele 80 de miliarde de euro pe care România le-a obținut în urma negocierilor din cadrul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, la care a participat președintele Klaus Iohannis.

„Cea mai mare parte este reprezentată de granturi, efectiv sunt bani gratis pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziția României, noi trebuie doar să fim în stare să îi atragem. O parte, cam o treime, sunt și împrumuturi, dar împrumuturi la un cost mult mai mic decât România – și orice alt stat european și regiunea noastră – ar putea avea pe piața liberă”, a explicat Sebastian Burduja, la Gândul Live.

Aceste 80 de miliarde ne pot asigura finanțarea pentru infrastructură

„Sunt condiții extrem de bune și România este în fața celei mai mari oportunități de dezvoltare din ultimii 30 de ani. Aceste 80 de miliarde ne pot asigura finanțarea pentru infrastructura de bază, de transport, infrastructura conectivă, infrastructura educațională, școlile, mai ales din mediul rural, infrastructura din domeniul energetic – gazul românesc în casele românilor, infrastructura de sănătate – spitalele regionale, și toate investițiile pe care acest guvern le-a gândit în Planul de relansare economică „Reclădim România” au, iată, o sursă de finanțare, după un efort de negociere într-adevăr remarcabil pe care l-a dus președintele Iohannis”, a detaliat secretarul de stat de la Finanțe.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la finalul summit-ului vital de la Bruxelles, rezultatul negocierilor care au durat toată noaptea anterioară pe tema Fondului de relansare economică post-pandemie.

„Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, extrem de important pentru România. Iată că după discuții foarte complicate, după 4 zile și 4 nopți de negociere am obținut pentru România 79,9 miliarde euro, pentru proiectele europene, o sumă impresionantă. Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare, vom folosi această sumă de 80 de miliarde (euro) pentru a reface infrastructura, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansarea economică”, a declarat șeful statului.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Relațiile intime te ajută să fii mai sănătos. 10 motive să fii intim cu cineva
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Mariana GÂJU REZOLVĂ treburile ca MAFIOȚII, pe ÎNTUNERIC, fără MARTORI!
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
LOVITURA SUPREMĂ pentru toţi românii vaccinaţi cu PFIZER! Răsturnare totală de situaţie
S-a spulberat basmul! Irina Tănase trăia în teroare? Apropiații celor doi fac declarații explozive
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan