GÂNDUL LIVE. Titi Aur: „Pentru Covid am făcut o mare tragedie, pentru accidente nu facem nimic / Suntem singura țară din Europa în care nu se face nimic pentru educarea șoferilor” – VIDEO

Publicat: 16/06/2020, 13:16
Actualizat: 16/06/2020, 14:35

Campionul la raliuri Titi Aur a tras un semnal de alarmă la emisiunea Gândul Live, unde a declarat că autoritățile nu fac absolut nimic pentru a limita numărul accidentelor grave din România. Aur a comparat situația accidentelor cu cea a pandemiei de Covid „pentru care s-a creat o tragedie”. Campionul la raliuri nu a negat gravitatea pandemiei, însă a spus că pentru limitarea numărului de zeci de mii de victime în accidentele rutiere nu se face nimic.

„Din păcate cei care ar trebui să audă se fac că nu aud, și mă refer la autorități. Problema este foarte simplă, dar foarte complicată în același timp. Foarte simplu este că în orice meserie se face protecția muncii, ca să-i aduci aminte lucrătorului că poate să i se întâmple ceva rău dacă nu respectă anumite reguli și dacă nu este atent.

În meseria de șofer, unde riscul nu este doar al șoferilor, ci și al celorlalți participanți la trafic, al pietonilor, în această meserie nu se face nimic. Rezultatul este că cel de la volan nu crede că i se poate întâmpla nimic. Cu cât ai mai multă experiență, cu atât riscul este mai mare, tocmai pentru că ai mai multă încredere în tine”, a declarat Titi Aur la Gândul Live.

Avem 40.000 de victime pe an din accidente rutiere

Titi Aur a mai precizat la emisiunea moderată de Emma Zeicescu că cel care a produs accidentul de dimneață, soldat cu doi morți, nu și-a pus problema că el poate face o astfel de greșeală.

„Care este rezolvarea? Ar trebui ca autoritățile să înțeleagă că noi suntem singura țară din Europa în care nu se face nimic pentru educarea șoferilor.

Avem 1.400 de morți de Covid și este o mare alertă, s-a oprit economia. Nu spun că nu este grav. Dar în același timp avem 40 de mii de victime pe an în accidente rutiere. Pentru Covid am făcut o mare tragedie, pentru accidente nu facem nimic” a mai precizat Titu Aur la Gândul Live. 

Vali Porcișteanu: „Manevrarea unei mașini se poate compara cu manevrarea unei arme / Poți face multe nenorociri cu o mașină”

Și Vali Porcișteanu, campion național de raliuri, a declarat, marți, la GÂNDUL LIVE, în contextul accidentului dramatic de marți dimineață din Vancea, că manevrarea unei mașini este comparabilă cu cea a unei arme. „Cu mașina poți face multe nenorociri”, este de părere Vali Porcișteanu.

„Foarte multe fiare contorsionate și mașini zdrobite, probabil nu aveau centurile, pentru că se poartă să nu se poarte centurile de siguranță. Este de ajuns ca o singură persoană să nu aibă centura și poate lovi pe foarte mulți din jurul său. Este clar că a pătruns pe contrasens. Este posibil să fi fost obosit, să fi fost pe telefon, sau deranjat de o altă persoană, vreo discuție. Mașina din față nu a mai putut face nimic”, a comentat Vali Porcișteanu la Gândul Live accidentul din Vrancea soldat cu doi morți.

„Dintr-o oră de condus, un șofer este atent 100% doar 5 minute”

Campionul la raliuri a mai precizat la emisiunea moderată de Emma Zeicescu că trebuie să fim mereu pregătiți și să ne ferim de ce se întâmplă în jurul nostru.

„Dintr-o oră de condus, un șofer este atent 100% doar 5 minute. Dacă în alea cinci minute ți se întâmplă o situație, ai șansa să o poți evita, să te dai la o parte, să pui o frână, să încerci să eviți. Când viteza crește trebuie să manevrezi cât mai fin volanul, dar lucrurile acestea se învață la cursuri de condus.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York