GÂNDUL LIVE. Vicepreședintele Sindicatului Europol, despre accidentul provocat de un șofer minor, în Craiova: „Legea e prea blândă. La 16 ani nu poți păți prea multe”

Redactor:
Ana Matei

Ioan Cănărău, vicepresedintele Sindicatului Europol a comentat la Gândul Live accidentul de la Craiova, cauzat în noaptea de miercuri spre joi la Craiova de un tânăr de 16 ani care se afla la volanul unei mașini. Problema este educația, spune Cănărău, dar și legea prea blândă care cel mai probabil nu îl va sancționa suficient de dur pe minorul care a creat haos miercuri noapte.   

Minorul a provocat un accident în timp ce era urmărit de mai multe mașini de poliție pentru că nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Șoferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 16 ani din Craiova, iar în mașină au mai fost găsiți alţi doi minori, de 15 şi 16 ani din Craiova.

În urma accidentului, au fost înregistrate doar pagube materiale, iar tinerii au fost duși la poliție pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Vicepresedintele Sindicatului Europol, despre accidentul provocat de un șofer minor: „Un copil educat nu ar fi făcut ce a făcut acest adolescent. Să nu te gândești la viețile celor din jur…”

„Eu m-aș referi în primul rând la educație. Un copil educat nu ar fi făcut ce a făcut acest adolescent. Dacă de la o vârstă fragedă n-ai respect pentru părinți, pentru lege și nu te gândești la viețile celor din jur… e grav. Copiii sunt inconștienți. Mă refer le educația primită în familie și la școală și probabil ține și de un anturaj în care au intrat.

Atât șoferul, cât și cei doi pasageri tot minori, vor fi monitorizați, însă legea e prea blândă și întrucât nu au existat pagube grave, cel mai probabil tinerii vor scăpa cu pedepse minore, spune Cănărău.

Cănărău: Legea e prea blândă

„Vor răspunde în fața legii. Legea e prea blândă. La 16 ani nu prea poți păți prea multe. Le-a dat bătăi de cap colegilor mei. Ceva vreme vor fi monitorizați cei 3 adolescenți. Se întocmește un dosar penal. Dacă erau consecințe mai grave probabil se întâmpla și o reținere și o arestare. Dar nu a fost ceva foarte grav”, a explicat la Gândul Live Ioan Cănărău.

De asemenea, Cănărău a comentat și o șicanare în trafic, care ar fi putut duce la o tragedie, în Iași. Asta după ce un șofer a încercat să forțeze intrarea într-un sens giratoriu. Mai mult decât atât, a fost la un pas să lovească și o altă mașină. După o urmărire scurtă, cei doi șoferi au tras pe dreapta și au coborât din autoturisme. Au avut un schimb de replici, dar apoi s-au calmat și și-au continuat drumul.

„Din păcate, suntem prea violenți în trafic. Șoferii nu mai vor să apeleze la polițiști își rezolvă singuri problemele în trafic. Probabil vor fi sanționați dacă au încălcat normele rutiere”, a explicat vicepreședintele Sindicatului.

Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
FOTO. Anamaria Ferentz, apariţie hot! Are peste 40 de ani, dar arată ca la 20...
ADIO, Crăciun și Revelion! DECIZIA a fost luată, documentul a fost semnat! TOȚI românii vor...
Vestea zilei în showibz. A NĂSCUT! FELICITĂRI
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Autobuzul fără șofer apare într-un oraș din România. Anunțul făcut de primărie
Trupele nord-coreene au ucis un oficial sud-coreean apoi au ars cadavrul, spune Seulul
Virusologul șef al Germaniei anunță când se va sfârși pandemia
Ce mesaje compromițătoare a descoperit Alin Oprea. Cine este personajul celebru cu care soția i-a...
O femeie a luat decizia să-și schimbe RELIGIA. Nu bănuia nicio clipă că va ajunge...
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Decizia este semnată. A ajuns la Monitorul Oficial. Când se închid școlile
Este DOLIU uriaş în lumea muzicii: Celebra cântăreaţă a murit
Hemoroizi sau cancer? Care sunt simptomele îngrijorătoare
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide