GÂNDUL LIVE. Vicepreședintele Sindicatului Europol, despre accidentul provocat de un șofer minor, în Craiova: „Legea e prea blândă. La 16 ani nu poți păți prea multe”

Redactor:
Ana Matei

Ioan Cănărău, vicepresedintele Sindicatului Europol a comentat la Gândul Live accidentul de la Craiova, cauzat în noaptea de miercuri spre joi la Craiova de un tânăr de 16 ani care se afla la volanul unei mașini. Problema este educația, spune Cănărău, dar și legea prea blândă care cel mai probabil nu îl va sancționa suficient de dur pe minorul care a creat haos miercuri noapte.   

Minorul a provocat un accident în timp ce era urmărit de mai multe mașini de poliție pentru că nu a oprit la semnalele oamenilor legii.

Șoferul a fost identificat ca fiind un tânăr de 16 ani din Craiova, iar în mașină au mai fost găsiți alţi doi minori, de 15 şi 16 ani din Craiova.

În urma accidentului, au fost înregistrate doar pagube materiale, iar tinerii au fost duși la poliție pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis.

Vicepresedintele Sindicatului Europol, despre accidentul provocat de un șofer minor: „Un copil educat nu ar fi făcut ce a făcut acest adolescent. Să nu te gândești la viețile celor din jur…”

„Eu m-aș referi în primul rând la educație. Un copil educat nu ar fi făcut ce a făcut acest adolescent. Dacă de la o vârstă fragedă n-ai respect pentru părinți, pentru lege și nu te gândești la viețile celor din jur… e grav. Copiii sunt inconștienți. Mă refer le educația primită în familie și la școală și probabil ține și de un anturaj în care au intrat.

Atât șoferul, cât și cei doi pasageri tot minori, vor fi monitorizați, însă legea e prea blândă și întrucât nu au existat pagube grave, cel mai probabil tinerii vor scăpa cu pedepse minore, spune Cănărău.

Cănărău: Legea e prea blândă

„Vor răspunde în fața legii. Legea e prea blândă. La 16 ani nu prea poți păți prea multe. Le-a dat bătăi de cap colegilor mei. Ceva vreme vor fi monitorizați cei 3 adolescenți. Se întocmește un dosar penal. Dacă erau consecințe mai grave probabil se întâmpla și o reținere și o arestare. Dar nu a fost ceva foarte grav”, a explicat la Gândul Live Ioan Cănărău.

De asemenea, Cănărău a comentat și o șicanare în trafic, care ar fi putut duce la o tragedie, în Iași. Asta după ce un șofer a încercat să forțeze intrarea într-un sens giratoriu. Mai mult decât atât, a fost la un pas să lovească și o altă mașină. După o urmărire scurtă, cei doi șoferi au tras pe dreapta și au coborât din autoturisme. Au avut un schimb de replici, dar apoi s-au calmat și și-au continuat drumul.

„Din păcate, suntem prea violenți în trafic. Șoferii nu mai vor să apeleze la polițiști își rezolvă singuri problemele în trafic. Probabil vor fi sanționați dacă au încălcat normele rutiere”, a explicat vicepreședintele Sindicatului.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
De ce este marea albastră, deși apa e transparentă. Explicațiile specialiștilor
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Prima țară din lume în care industria de cocaină ar putea intra în legalitate
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Carmen Iohannis, ce drame DUREROASE. Este oribil prin ce a trecut soția președintelui
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
6 lecții neașteptate pe care ajungi să le înveți după ce înțelegi că este mai...
Inchide