GÂNDUL LIVE. Viceprimarul Sectorului 2: Am deschis parcurile, locuitorii pot ieși, dacă respectă legea / Viceprimarul Capitalei: Decizia încalcă restricțiile din ordonanța militară!

Redactor:
Gandul

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care a luat decizia de a deschide parcurile, doar pentru activități sportive (locurile de joacă rămânând închise), a avut un schimb de replici cu Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, la GÂNDUL LIVE.

În timp ce Popescu este ferm convins că deschiderea parcurilor reprezintă o măsură logică și binevenită, Bădulescu nu este de acord cu decizia sa.

Dan Cristian Popescu: Am luat decizia în beneficiul locuitorului Sectorului 2. Închiderea parcurilor nu are legătură cu starea de urgență. Decizia a fost luată la nivel local. Am luat-o în Sectorul 2, chiar înainte ca restul parcurilor să se închidă. Tot noi am decis să le deschidem, fără a deschide locurile de joacă, de socializare, de fitness.

Am mărit suprafața trotuarelor din sectorul 2. Locuitorii pot ieși să facă sport individual, mici alergări, care să nu contravină măsurilor de prevenție, sigur, cu declarație. Acum pot ieși într-un mediu mai propice.

Nu am deschis parcurile mici, ci doar pe cele mari, de trecere.

Aurelian Bădulescu: Nu știu de ce se înțelege că am o problemă cu această situație. Dl. viceprimar vorbește într-o calitate, eu în alta. Nu fac o polemică pe deciziile pe care le ia viceprimarul Sectorului 2 raportat la această situație. Nu se pune problema dacă m-a deranjat. Hotărârea nr 7 a Comitetului de Urgență stabilește: Se aprobă închiderea parcurilor, în aplicarea ordonanței militare nr. 23. Nu am problemă cu decizia acestuia.

El trebuie să rezolve problema că a încălcat ordonanțele, privind sistemul național de management. Nu am o problemă de schimb de replici. Se aprobă închiderea parcurilor în București. Hotărârea este opozabilă și obligatorie. Când vrei să faci evidență publică pentru a crește notorietatea, faci ceea ce faci, pe răspunderea ta.

Popescu: Eu i-am spus dlui Bădulescu că nu doresc să fac polemică politică. Am luat această decizie în conformitate cu legea și cu ce au nevoie locuitorii sectorului 2. Îmi asum situația.

Fac apel către toate administrațiile publice să deschidăm parcurile mari în aceleași condiții. Oameni trebuie să alerge în parc, nu printre mașini. Cu ce te încurcă parcul? Să vorbim serios și logic. Cine a avut urechi să audă a auzit, cine a avut ochi să vadă, a văzut.

Bădulescu: Eu îl respect foarte mult pentru munca sa pe dl. Popescu. Eu vă comunic, ca reprezentant al Comitetului pentru Situații de Urgență. Pe ordinea de zi a comitetului, guvernul ne-a impus să punem această interdicție. Prefectul ne-a convocat și ne-a spus că, raportat la Ordonanța Militară 3, dacă suntem sau nu de acord cu închiderea parcurilor.

Ce se întâmpla dacă aștepta noaptea de 14-15 mai și de drept nu mai exista această interdicție. Mi se pare corect să îndemn la discriminare și tratament neegal față de ceilalți cetățeni.

Popescu: În deschiderea parcurilor mari, fără locuri de joacă, avem ca scop doar oferirea unui loc mai bun pentru cei care vor să facă mișcare. Nu este o invitație la încălcarea ordonanței militare. În toată comunicarea mea am spus că nu este vorba de așa ceva.

Suntem în epidemie, în stare de urgență, dar suntem și într-o stare de logică. Dacă oferi un spațiu mai mare, va fi o distanță mai mare între dânșii. E un lucru logic. Nu știu de ce se supără… Nu știm când sunt alegerile.

Bădulescu: Trebuie să fim unitari pe autoritate, să comunicăm clar. Nu sunteți dvs cel mai deștept…să le dictați celorlalți. Nu ați fost autorizat de nimeni.

Este o chestiune pe care o pun din respect, ca urmare a cutumei administrative, un viceprimar de sector trebuie să aibă răbdare…de ce ați ales să nesocotiți hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență?

Popescu: Nu am instigat la dezordine.

Bădulescu: Vă descalificați administrativ. Dar nu am ce plângere să vă fac.

Popescu: Nu intru într-o discuție juridică…

Bădulescu: Dl. Popescu nu are autoritate să le spună ce să facă primarilor. O să vedem ce i se întâmplă. Doamne ferește să avem un focar în sectorul 2, să vedem atunci…

Popescu: Fac un apel, nu recomand, nu impun, către toți primarii din București, să deschidă parcurile în aceleași condiții. Va ajuta la sănătatea populației. Oamenii au stat în casă foarte mult și decât să se îngrămădească…Nu are legătură cu ordonanța…Poți ieși ca să faci mișcare. Cetățenii să folosească parcurile în baza legii, doar în cele de lângă casă. Legea nu prevede că parcurile trebuie închise. Bucureștenii sunt oameni inteligenți, mă bazez pe ei.

Citește și..
Reacţia curioasă a selecţionerului Coreei de Sud după ce a văzut că a picat cu...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cum poți să-ți găsești cheile cu ajutorul telefonului. Va fi posibil în curând, tocmai s-a...
Ţara care ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19: „Ezitarea dvs....
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Restricții pentru nevaccinați. Prima țară din lume care limitează libertatea de mișcare a persoanelor nevaccinate
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Horoscop. Ce animal de companie trebuie să ai: zodiile care preferă reptilele
Kim Kardashian a rămas perplexă când și-a deschis e-mailul după ce a anunțat că divorțează....
Cercetarea care schimbă tot: Cei care îşi fac vaccinul cu ARN mesager degeaba. Este informaţia...
Cum arată cele mai frumoase femei din lume din toate timpurile
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide