Marius Chirca, la GÂNDUL LIVE, despre cazurile de maltratare a animalelor la sat: Este vina autorităților că îi vor așa! Trebuie dată pedeapsa cu închisoarea- VIDEO

Marius Chirca, la GÂNDUL LIVE, despre cazurile de maltratare a animalelor la sat: Este vina autorităților că îi vor așa! Trebuie dată pedeapsa cu închisoarea- VIDEO
Marius Chirca, la GÂNDUL LIVE, despre cazurile de maltratare a animalelor: Autoritățile trebuie să mărească pedepselor celor care fac asta! Legislația trebuie pusă la punct
Publicat: 01/09/2020, 12:48
Actualizat: 01/09/2020, 14:45

Marius Chirca, de la Asociția Kola Kariola, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre cât de grea este procedura prin care agresorii de animale sunt pedepsiți, dar a punctat și faptul că pedepsele sunt prea mici iar oameni continuă să abuzeze animalele. De asemenea, acesta a punctat faptul că este nevoie de o legislație pusă la punct, prin care agresorilor să li se dea pedeapsa cu închisoarea. 

Imagini revoltătoare. Un tânăr snopește în bătaie o pisică până la mutilare și ucidere. Pe filmare se poate auzi cum alți tineri îl încurajează. Materialul nu a fost difuzat integral de GÂNDUL deoarece imaginile prezintă cumplite scene de violență.

„Nu mă uit niciodată la asemenea lucruri, nu pot să văd. Nici nu aș vrea să ne obișnuim cu lucrurile astea. (…) Oamenilor cred că li s-a umplut paharul. Am primit zeci de mesaje prin care oamenii încep să amenințe și să își facă dreptate singuri. Am văzut comentarii în care oamenii ofereau recompensă pe capul acelui monstru. Nu instig la violență, dar câteodată… Trebuie să respectăm legea, dar din păcate nu avem ce lege să respectăm. Iar dacă autoritățile nu se vor grăbi să modifice ceva major, mai exact mărirea pedepselor pentru cei care fac aceste crime, să știți că vom ajunge ca unii să își facă dreptate – ochi pentru ochi și dinte pentru dinte.

Animelele sunt pe stradă pentru că sunt abandonează pentru că cei care fac asta nu sunt pedepsiți. Și modul în care statul român gestionează problema animalelor abandonate, respectiv căței și pisici în mod general, nu este gestionat corect. Practicăm această lege a eutanasiei, există acele contracte dubioase între SRL și ONG, cu bani spălați de SRL în ONG, niște sume colosale. Eu îmi dau seama când mă uit la sume. Am în îngrijire peste 600 de animale, de la pisicuțe, căței, găini, cai, de toate, îngrijite, care beneficiază de alimentație de cea mai bună calitate, la care vine medicul permanent și le verifică, de un număr mare de angajați care îngrijesc și supraveghează aceste animale, deci am noțiunea costurilor. Când vă spun că acele contracte între stat și acele SRL-uri ale șmecherilor, alea sunt sume la puterea 100 făcute”, a explicat Marius Chirca, de la Asociția Kola Kariola.

Marius Chirca, despre agresorii de animale: Cred că trebuie o lege pentru ei care să îi ducă acolo unde le este locul… la pușcărie

„Mulți nu agrează prezența animalelor pe stradă, dar nu noi cei care le iubim sau le protejăm le aruncăm pe stradă, că nu le vrem acolo. Semenii lor le abandonează. Haideți să presupunem că astăzi există Poliția Animalelor și este deja înființată. Care este diferența dintre ceea ce poate face Poliția Animalelor și eu ca reprezentant de ONG și ce poate să facă un polițist de la MAI? Același lucru. Că eu mă duc ca reprezentant al unui ONG să depun o plângere pe care o preia poliția MAI. Și ce lege aplică? Ce pedeapsă maximă avem pentru acest barbar, mostru? Ăsta nu e un bărbat. Ăsta e o mizerie. Să-ți măsori forța cu un animal neajutorat, asta îi face pe bărbați de râs. Merită… pentru că ăștia, ca și pedofilii și violatorii, știu că au soartă grea în pușcărie. Cred că trebuie o lege pentru ei care să îi ducă acolo unde le este locul. Violența aia cumplită pe care o dezvoltă împotriva acelui animal neajutorat… conform statisticile, este un foarte mic pas să ajungă să facă chestia asta cu un copil, cu un bătrân sau cu un om”, a mai explicat acesta la GÂNDUL LIVE.

Deși a fost depusă plângere pe numele băiatului care ucis pisica și este o persoană ușor de indentificat, până în prezent poliția nu a luat nicio măsură.

„Fără ajutorul celor din media nu am reușit foarte multe. Dar când mediatizăm împreună… atunci tragem semnalul de alarmă. Atunci autoritățile se autosesizează și încep cât de cât să ia măsuri. (…) Ne aruncă chestia aia – s-a deschis dosar penal. Dar până când un procuror nu bagă cel puțin în arest preventinv un nemernic de genul ăsta, nu facem nimic. Ăștia trebuie îndepărtați. TikTok-ul ăsta a atras partea asta a societății. Mulți se folosesc de animale în a face TikTok: căprioare ținute în condiții cumplite, câini maltratați, pisici, cai..,”, a mai punctat acesta.

Caz șocant la Vâlcea: Un bărbat își bate calul până la sânge

Scene de groază în comuna Păușești Măglași, din Vâlcea, unde un bărbat își lovește cu sălbăticie unul dintre caii înhămați la căruță, deși în imagini se poate vedea că animalul nu mai are putere să meargă.

Cruzimea fără margini pe care o arată unii oameni față de animale ne lasă paralizați, șocați, fără cuvinte… De la violența împotriva animalelor, la cea împotriva oamenilor este o linie fină pe care mulți au trecut-o. Dar ce suflet să ai încât să lovești cu bestialitate o ființă care nu poate reacționa și care depinde de tine ca să supraviețuiască? Cum poți avea atâta ranchiună față de un animal care nu ți-a făcut nimic?

„Este vina autorităților locale care îi vor așa. Nu îi ajută să evolueze”

Imaginile în care un bărbat își bate animalul fără pic de milă, cu o furie de neînțeles, au fost surprinse de un localnic din Păunești Măglași care a anunțat că va depune plângere penală pentru rele tratamente aplicate animalelor, notează Tribuna Vâlceană.

„Este vina autorităților locale care îi vor așa. Nu îi ajută să evolueze. Ăștia sunt oamenii de la sat. Nu vreau să îi jignesc pe oamenii de la sat. Nu spun că toți sunt lipsiți de educație și compasiune, dar majoritatea din păcate sunt așa. Asta e viața lor, asta cred că e normalitatea. Și sunt buni o dată la 4 să meargă la cabina de votare. În rest, nimeni de acolo… trebuie să apărem noi din orașele mari din țară sau media să mediatizeze. Dacă sunați la primărie sau la poliție în localitatea asta, nimeni nu le-a spus acelor oameni că e o lege și că nu aveau voie sau că se duc la pușcărie.

Eu nu mai pot să intervin la așa ceva. De ce? Pentru că pierd timp. Prefer să îmi petrec timpul cu animalele mele, să mi le îngrijesc… și să mă duc să pierd do zi, două, trei, să fac sesizări împotriva acestor nemernici și să văd iarăși că m-am lovit de o nucă tare, procurorul de caz, polițistul care nu prea poate să facă nimic fără procurorul de caz, și să văd că după ce am făcut mii de kilometri și am consumat bani și timp și m-am enervat și trebuie să strâng din dinți când trebuie să stau față în față cu nemerniciul ăla care maltratează animalul, să aud că s-a dat clasare în dosar și că i-a dat o amendă de 1.500 de lei. Păi nu mă mai duc. Ia să schimbăm legea – să știu că ăla se duce între 3 și 7 ani la închisoare așa cum prevede amendamentul depus la lege care zace undeva pe la Parlament printr-un sertar de vreo 3 ani de zile. Păi aș fi neobosit. Aș face și 2000 de kilometri. Și m-aș duce și în audiență pentru că aș cere clar să se respecte legea pentru ca acel personaj… ăla trebuia încătușat (n.r. cel care și-a bătut calul), dus la poliție, declarații, imaginile vorbesc de la sine, procurorul – 24 sau 30- de zile (n.r. arest preventiv) și pușcărie. Ăștia nu-s bărbați, nu răzbesc în pușcărie. Acolo își vor primi pedeapsa reală”, a declarat Marius Chirca la GÂNDUL LIVE.

Marius, Chirca, apel vătre juriști și avocați pentru crearea unui amendament pentru mărirea pedepselor

„Cred că trebuie schimbat amendamentul și trebuie să depunem un altul. Când l-am depus pe cel de acum 3 ani, era unul amplu. De ce n-au vrut domnii politicieni să-l treacă? Pentru că sub incidența acelei legi intrau și vănâtorii și braconierii și primarii care au adăposturi de câini de tip lagăr, unde tentaculele caracatiței administrează și gestionează banul public. Și atunci le-a fost frică – cum să trecem asta că ne băgăm jumătate din primari la pușcărie; cu legea asta băgăm adminstratorul de adăpost public tip lagăr la pușcărie, la 3-7 ani, dovedim clar cu imagini. Și atunci nu l-au trecut.

Cred că trebuie să facem o frăție a cuțitului și să le spunem – măcar puțin să ne dați, măriți pedepsele. La Comisia de Agricultură nu au vrut să treacă, la cea Juridică de la Senat a trecut, acolo am găsit niște oameni care au gândit. Dar când am ajuns la Agricultură și ne-am întâlnit cu domnii la costume și miroseau a parfum mi-au dat lacrimile atunci că am luat cuvântul și le-am spus din suflet experiența mea de stradă, că nu se mai poate, că e inuman și că nu le cerem imposibilul. Dar oamenii ăia sunt ca niște bibelouri de porțelan, greu de mișcat, de atins, ei habar nu au pentru că ei nu cunosc realitatea străzii. Legea se poate schimba printr-o Ordonanță de Guvern rapidă și semnele sunt extrem de clare din teritoriu.

Fac un apel… e nevoie de avocați, e nevoie de juriști, de oameni care cunosc foarte bine legea actuală. Avem statistici, documentație culeasă la nivel național – arătăm totul – număr de animale, bani cheltuiți, bani dispăruți, răspunsuri de la controale de la Curtea de Conturi, cu milioane de euro dis0părute. Și juriștii să facă un nou amendament la lege și s-l depunem rapid”, a mai punctat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge noua Dacia Duster în off-road? Test în condiții reale cu noul SUV românesc...
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Lui Meghan nu-i pasă de cancerul Regelui Charles și prințesei Kate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului