VIDEO Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: „Astăzi, armata ucraineană este o armată de tip occidental, nu de tip sovietic”

Publicat: 18/03/2022, 21:35
Actualizat: 18/03/2022, 22:00

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO,  invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul,  a făcut o paralelă între armata ucraineană versus armata rusă de astăzi. Ce s-a schimbat din clipa în care Crimeea a fost anexată ilegal, iar Ucraina a început să se uite înspre Occident?

„Puțină lume știe și suntem uneori și criticați chiar de președintele Zelenski că nu facem suficient și de repede pentru dânșii. Dar din clipa în care a fost anexată Crimeea în mod ilegal și Ucraina și-a schimbat Constituția care era o Constituție de neutralitate și a decis că vrea către Occident, noi am început să pregătim militarii ucraineni în proporții foarte mari. Și astăzi, armata ucraineană este o armată de tip occidental, nu de tip sovietic”, explică Mircea Geoană.

Ce spune al doilea om în NATO despre armata Rusiei? Cât este mit și cât este realitate în ceea ce se vede astăzi în confrntările dintre ele două armate?

„Unde nu am anticipat a fost precaritatea și lipsa de calitate a ceea ce înseamnă verticala militară a Rusiei. Ne-am dat seama acuma și noi, nici NATO nu este infailibil, că de fapt acolo era un amestec de leadership miop, multă corupție și în al treilea rând moralul. Tinerii soldați ruși, cei mai mulți dintre ei nu știau unde sunt trimiși.”

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul Zilei, Adevărul, Mișcarea de Rezistență, Aleph citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase