VIDEO Publicistul Ion Cristoiu: „Să ne rugăm cu toții să învingă Macron! Dacă vine Marine Le Pen, va fi mai rău ca în Germania”

Publicat: 14/04/2022, 23:14
Actualizat: 14/04/2022, 23:16

Ion Cristoiu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Acesta a  vorbit despre alegerile din Franța, punctând faptul că Macron este singurul lider care mai poate, la ora actuală, să aducă pacea în Europa. 

„Ion Cristoiu: Să ne rugăm cu toții să învingă Macron!

M. Tucă: De ce trebuie să ne rugăm să învingă Macron?

Ion Cristoiu: În această Europă care este la pământ, făcută pulbere de pandemie și de război, el este singurul lider care poate să mai susțină Europa cât de cât, adică să mai contrazică, într-un fel,  interesele americanilor. Dacă vine Marine Le Pen, va fi mai rău ca în Germania pentru că până pune pe manete, se face pulbere. Macron a fost, și înainte de declanșarea războiului, pe ideea să fie armată europeană, Europa să fie mai independentă…”

Macron a câștigat turul 1 al alegerilor cu 27,85%, în timp ce Le Pen a obținut 23,15%

Sondajele pentru turul doi, care va avea loc peste două săptămâni, arată o luptă mult mai strânsă decât cea din 2017, când Macron a câștigat confortabil în fața rivalei sale.

Macron a câștigat turul 1 al alegerilor cu 27,85%, în timp ce Le Pen a obținut 23,15%. În urma acestora, Jean-Luc Melenchon a obținut 22%. Candidații partidelor tradiționale, Republicanii și Socialiștii au obținut 4,8%, respectiv 1,8%.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.