Autoarea Cynthia Orszag invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Cumva, scopul tot timpul trebuie să fie publicarea, pentru că e altfel deja când prinzi gustul”

Autoarea Cynthia Orszag invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Cumva, scopul tot timpul trebuie să fie publicarea, pentru că e altfel deja când prinzi gustul”

Autoarea Cynthia Orszag a publicat de curând cel de-al doilea roman al său, „Art Nouveau”, și a fost invitată la Încotro cartea românească?, eveniment transmis live pe Facebook pe pagina Velvet Story și susținut de Gândul.ro, să povestească despre carte în compania lui Ciprian Tănăsescu, care a moderat întâlnirea de marți seară.

Discuțiile nu puteau începe fără să fie menționat debutul literar al Cynthiei Orszag, romanul „Scrum în vânt”, apărut anul trecut la editura Velvet Story. Autoarea a povestit urmăritorilor și cititorilor că deși scrie încă din adolescență, experimentând și publicarea textelor pe platformele online, impulsul de a-și vedea prima carte publicată s-a manifestat mai puternic în cazul poveștii din „Scrum în vânt”.

„Tema romanului nu pot să spun că este mai puțin abordată, pentru că sunt foarte multe cărți în România care merg pe partea mai puțin frumoasă a societății, dar am vrut să vin cu abordarea mea, cu ideea mea. […] Cred că unul dintre motive pentru care am făcut pasul acesta – să public – a fost tocmai pentru că simțeam că e o carte care merită citită și care vrea să ajungă la cât mai mulți oameni.”

Pentru a doua carte, Cynthia Orszag a ales un subiect care nu are nicio legătură cu cel din prima carte, nici ca gen, nici ca orientare și nici ca modalitate de abordare. Ciprian Tănăsescu, fiind printre primii care au citit cărțile, spune că „am descoperit o nouă Cynthia Orszag, dar în același timp am avut sentimentul familiar să o regăsesc pe Cynthia, scriitoarea, pe care o știam încă de la volumul de debut.”

„Inițial, Art Nouveau a fost scris sub formă de proză scurtă, publicat într-o revistă. Nu m-am gândit că o să modific, să fac ceva mai complex din ea. Dar mi-a făcut plăcere să scriu la ea, poate chiar mai mare decât la „Scrum în vânt””, spune Cynthia Orszag.

Dezvăluind mai multe legate de titlul cărții „Art Nouveau” și de unde această alegere, autoarea susține că „am mers strict pe ideea stilului în care a fost construit cazinoul din Constanța. Apoi, pe partea de personaje, lui Zoe am încercat să îi dau o personalitate care să ducă puțin înspre art nouveau, pe partea că te uiți la ea și e frumoasă și inofensivă și cu cât mergi mai în detaliu, cu atât se văd mai multe lucruri care sunt de-a dreptul morbide, și asta este o caracteristică a stilului art nouveau.”

Ciprian Tănăsescu a întărit discuțiile despre cărți, iar întrebările urmăritorilor le-au completat, Cynthia Orszag povestind și răspunzând cu lucruri de interes pentru actuali și viitori cititori. Evenimentul poate fi urmărit integral pe pagina de Facebook Velvet Story și pe YouTube.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Prețul la care au ajuns cireșele în piețele din România. Majoritatea sunt aduse din Grecia
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Efectul advers mai puțin cunoscut al vaccinării împotriva Covid-19. Sunt afectate doar femeile
Fiica lui Virgil Ianțu, filmată goală în cadă cu altă femeie. Cele două au dat...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Încălzirea cu gaze, complet interzisă!? Schimbări radicale de care sunt vizați și românii cu centrale...
S-au cunoscut în timpul unei partide de amor în trei, apoi au deschis o afacere....
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide