Autoarea Cynthia Orszag invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Cumva, scopul tot timpul trebuie să fie publicarea, pentru că e altfel deja când prinzi gustul”

Autoarea Cynthia Orszag invitată în cadrul evenimentului Încotro cartea românească?: „Cumva, scopul tot timpul trebuie să fie publicarea, pentru că e altfel deja când prinzi gustul”
Publicat: 28/04/2021, 14:00

Autoarea Cynthia Orszag a publicat de curând cel de-al doilea roman al său, „Art Nouveau”, și a fost invitată la Încotro cartea românească?, eveniment transmis live pe Facebook pe pagina Velvet Story și susținut de Gândul.ro, să povestească despre carte în compania lui Ciprian Tănăsescu, care a moderat întâlnirea de marți seară.

Discuțiile nu puteau începe fără să fie menționat debutul literar al Cynthiei Orszag, romanul „Scrum în vânt”, apărut anul trecut la editura Velvet Story. Autoarea a povestit urmăritorilor și cititorilor că deși scrie încă din adolescență, experimentând și publicarea textelor pe platformele online, impulsul de a-și vedea prima carte publicată s-a manifestat mai puternic în cazul poveștii din „Scrum în vânt”.

„Tema romanului nu pot să spun că este mai puțin abordată, pentru că sunt foarte multe cărți în România care merg pe partea mai puțin frumoasă a societății, dar am vrut să vin cu abordarea mea, cu ideea mea. […] Cred că unul dintre motive pentru care am făcut pasul acesta – să public – a fost tocmai pentru că simțeam că e o carte care merită citită și care vrea să ajungă la cât mai mulți oameni.”

Pentru a doua carte, Cynthia Orszag a ales un subiect care nu are nicio legătură cu cel din prima carte, nici ca gen, nici ca orientare și nici ca modalitate de abordare. Ciprian Tănăsescu, fiind printre primii care au citit cărțile, spune că „am descoperit o nouă Cynthia Orszag, dar în același timp am avut sentimentul familiar să o regăsesc pe Cynthia, scriitoarea, pe care o știam încă de la volumul de debut.”

„Inițial, Art Nouveau a fost scris sub formă de proză scurtă, publicat într-o revistă. Nu m-am gândit că o să modific, să fac ceva mai complex din ea. Dar mi-a făcut plăcere să scriu la ea, poate chiar mai mare decât la „Scrum în vânt””, spune Cynthia Orszag.

Dezvăluind mai multe legate de titlul cărții „Art Nouveau” și de unde această alegere, autoarea susține că „am mers strict pe ideea stilului în care a fost construit cazinoul din Constanța. Apoi, pe partea de personaje, lui Zoe am încercat să îi dau o personalitate care să ducă puțin înspre art nouveau, pe partea că te uiți la ea și e frumoasă și inofensivă și cu cât mergi mai în detaliu, cu atât se văd mai multe lucruri care sunt de-a dreptul morbide, și asta este o caracteristică a stilului art nouveau.”

Ciprian Tănăsescu a întărit discuțiile despre cărți, iar întrebările urmăritorilor le-au completat, Cynthia Orszag povestind și răspunzând cu lucruri de interes pentru actuali și viitori cititori. Evenimentul poate fi urmărit integral pe pagina de Facebook Velvet Story și pe YouTube.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului