Autoarea Roxana Brănișteanu invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Eu m-am inspirat din personaje reale, din persoane din viața mea, din anturajul meu, la vremea la care am scris”

Autoarea Roxana Brănișteanu invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Eu m-am inspirat din personaje reale, din persoane din viața mea, din anturajul meu, la vremea la care am scris”
Publicat: 09/06/2021, 14:00

Seara de marți ne-a adus o nouă întâlnire cu un autor român în cadrul Încotro cartea românească?, eveniment online moderat de Simona Tănăsescu și astfel pasionații de lectură au putut afla mai multe de la autoarea Roxana Brănișteanu. Evenimentul transmis pe pagina de Facebook Velvet Story a ținut urmăritorii antrenați în discuții interesante mai mult de o oră, subiectul cărților fiind apreciat ca de fiecare dată.

Roxana Brănișteanu este autoarea cărții „Dragostea pe strada mea”, o poveste de dragoste inspirată atât din viața personală a autoarei, cât și din cea a oamenilor din jurul ei, așa cum chiar ea mărturisește. Pasiunea ei pentru cărți este evidentă nu doar prin prisma scriitorului și a cititorului, Roxana fondând și administrând un grup de carte pe Facebook, care a adunat în timp de 2 ani peste șaisprezece mii de membri.

Legat de cartea pe care a publicat-o, Roxana Brănișteanu spunea că: „Nu știu de unde au dedus oamenii sau cititorii că ar fi un roman 100% real. Eu m-am inspirat din personaje reale, din persoane din viața mea, din anturajul meu, la vremea la care am scris. Romanul a fost început în urmă cu 8 ani și l-am tot lăsat deoparte, am mai dat puțin de izbeliște cu personajele, am revenit asupra scrisului o dată la un an, iar lăsam deoparte și tot așa până am ajuns anul trecut să îl public.”

Roxana a mai mărturisit că nu i-a fost greu să aștearnă pasaje inspirate din viața ei pe foaie pentru că „nu m-am gândit la a publica. Am scris pentru mine, pentru că aveam nevoie să scriu, întotdeauna m-am regăsit în zona asta a scrisului, de aceea și trecerea la Youtube a fost un pic mai grea, pentru că fiind om de litere, din spatele unui calculator, eu am scris pur și simplu o poveste. După care a început să prindă contur, de la 80 de pagini, 100 de pagini și iată că s-au făcut 350 și am zis că merită mai mult de atât, iar în momentul în care editura m-a contactat am zis fie, să îi dăm drumul. Am fost sceptică și atunci, să accept să public sau nu.”

„Ca orice autor am avut pretenția să mă duc la editurile mari, pentru că de ce nu? Am fost refuzată de două mari edituri de la noi, după care nu am mai trimis spre altele. Editura Petale Scrise a ajuns la mine, urmărindu-mi canalul de Youtube și grupul de Facebook.”

Interviul poate fi urmărit integral pe pagina de Facebook Velvet Story și pe Youtube.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Un bărbat a murit după ce a coborât din mașină să-și remedieze o avarie
Doliu uriaș! A murit una dintre cele mai mari actrițe: "A fost cu adevărat o...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...