Lansare de carte | Eugen Stănescu, Alexandru Cristian & Iulia Stănescu – ”România Mare – Un ideal împlinit”

Lansare de carte | Eugen Stănescu, Alexandru Cristian & Iulia Stănescu - ”România Mare – Un ideal împlinit”

În data de 1 Decembrie 2022, la Editura Pro Unversitaria va apărea cartea România Mare – Un ideal împlinit, scrisă de Eugen Stănescu, Alexandru Cristian și Iulia Stănescu. Cei trei autori au dorit să elaboreze o lucrare complexă și completă despre momentul epocal din 1 decembrie 1918.

Prefața volumului România Mare – Un ideal împlinit a fost scrisă de renumitul profesor Nicholas Dima, fondator și președinte al Comitetului Româno-American pentru Basarabia.

Profesorul Dima este autorul unei recente scrisori către președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în care susține dreptul istoric al țării noastre de reunificare cu Republica Moldova/Basarabia.

Cartea conține o multitudine de documente, liste de guverne, o listă completă a prim-miniștrilor României, tabele și date statistice din România Mare. Este o lucrare care se adresează istoricilor, dar și publicului larg care poate afla lucruri și amănunte foarte interesante. În carte pot fi descoperite și documentele care au stat la recunoașterea internațională a Marii Uniri.

Eugen Stănescu, Alexandru Cristian & Iulia Stănescu – ”România Mare – Un ideal împlinit”.

În anexe se regăsesc câteva documente rare și de o mare valoare istoriografică

De asemenea, în anexe se regăsesc câteva documente rare și de o mare valoare istoriografică, documente care se referă la constituirea României Mari. Trebuie să menționăm, de  asemenea, și faptul că volumul România Mare – Un ideal împlinit este bogată și în ilustrații, tocmi pentru a reliefa evenimentele istorice pline de însemnătate.

Încep prin a felicita autorii – Eugen Stănescu, Alexandru Cristian și Iulia Stănescu. Aceștia abordează în noua carte un subiect dificil și delicat, dar extrem de util în procesul de auto-analiză de care avem mare nevoie pentru a ne asigura un loc propriu și onorabil în noua constelație a națiunilor europene. Așa cum scriu autorii, secolul XX a reprezentat pentru țara noastră împlinirea potențialului ei etnic și al unui ideal național: România Mare.

A urmat o perioadă de idealism și de realizări, însoțită însă de zbucium și de mari frământări. Apoi, a survenit tragedia dezmembrării și comunizării țării, urmată de confuzia ultimelor trei decenii. Unde se află țara noastră azi, în secolul 21, și cum ne putem asigura un viitor mai bun? Intelectualii și liderii de opinie din țară, între care se afla și  Eugen Stănescu, Alexandru Cristian și Iulia Stănescu, fac sper reîntregirea se va realiza.

La rândul lor, conducătorii politici români trebuie dea dovadă de curaj și integritate morală și se ridice la înălțimea vremurilor. nu mai fim noi sub vremuri, așa cum scriau cronicarii. fim noi peste vremuri. Altfel, riscăm ieșim din istorie”, notează profesorul Nicholas Dima în prefața acestui volum.

”Unirea din anul 1918 într-un singur stat al tuturor românilor s-a realizat prin voinţă populară, cu entuziasm într-un context istoric favorabil. Tânăra Românie «dodoloaţă» nu ar fi dăinuind însă, fără acordul marilor puteri ale vremii. Desăvârşirea unităţii naţionale a României a căpătat recunoaştere internaţională prin tratatele de pace semnate, la sfârşitul Primului Război Mondial fronturile căruia ne-am lăsat jertfa de sânge: 339.117 morţi, 299.000 grav răniţi şi 116.000 prizonieri sau dispăruţi. Tratatele de pace au recunoscut «de jure» o situaţie deja existentă. Rând pe rând, Bucovina, Transilvania şi Basarabia au fost confirmate ca părţi ale României”

Extras din volumul ”România Mare – Un ideal împlinit

Despre autorii volumului ”România Mare – Un ideal împlinit

Eugen Stănescu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București și a devenit expert în istorie, documente și memorialistică. A fost 20 de ani director general adjunct, director științific al Muzeului de Istorie Prahova. Este autor a peste 20 cărți și a unui număr de peste 300 de articole.

  • Profesorul Eugen Stănescu a participat la Congresul Internațional de Istorie cu lucrări în cadrul secției Propaganda în cel de-Al Doilea Război Mondial.
  • Este expert, conform atestatelor emise de către Ministerul Culturii Naționale, nr. 32/2003 și nr.34/2002, în Bunuri Arheologice și Documentare, dar și expert în următoarele domenii ale istoriei; politică, socială, militară, culturală, religioasă, științifică, artistică, sportivă, arhivistică, numismatică, obiecte cu valoare cartografică, dar și obiecte cu valoarea memorialistică.

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987 în Brăila. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității București și Facultatea de Drept al Universității „ Titu Maiorescu ”, masterul de Securitate și Apărare al Universității Naționale de Apărare “Carol I”.

  • Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universității Naționale de Apărare “Carol I”. A colaborat cu Institutul de Studii Liberale înainte de cariera militară.
  • Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale.

Iulia Stănescu a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București și a devenit expert în istorie, documente și memorialistică. A fost pasionată de personalități precum Martha Bibescu, Iulia Maniu, Ionel Brătianu, dar și alte personalități de marcă a țării noastre.

  • A îndeplinit un timp îndelungat funcții de conducere în cadrul Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova.
  • Este expert conform, atestatelor emise de către Ministerul Culturii Naționale, nr 31/2003 și nr.33/2002, în Bunuri Arheologice și Documentare, dar și expert în următoarele domenii ale istoriei: politică, socială, militară, culturală, religioasă, științifică, artistică, sportivă, arhivistică, numismatică, obiecte cu valoare cartografică, dar și obiecte cu valoarea memorialistică.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens