RECOMANDARE DE CARTE. „El și ea, adică noi”, romanul plin de sensibilitate al Petruței Petre

RECOMANDARE DE CARTE. „El și ea, adică noi”, romanul plin de sensibilitate al Petruței Petre
Publicat: 30/07/2020, 14:00

Cristina Apostol ne propune ca lectură cartea „El și ea, adică noi”, scrisă de Petruța Petre. Recomandarea ei vine însoțită de impresii pe care ni le împărtășește în rândurile ce urmează.

Romanul de debut al autoarei Petruța Petre, lansat la Libris Editorial în 2019, descrie o poveste sensibilă, dulce, erotică, presărată cu momente amuzante și multe intrigi, cu personaje bine conturate și o acțiune ce te topește.

Pe parcursul cărții vedem cum evoluează relația personajelor principale, prin maturitatea comportamentală care dă tonul unei relații stabile în detrimentul obstacolele prin care trec. Capitolele au fost alternate între El şi Ea, o combinație plăcută între emoțiile celor doi, trăirile prezente, dar și cele trecute. Treptat, din această combinație se construiește un “noi”, sentimente ce iau naştere şi înfloresc pas cu pas.

Irina şi Alex sunt protagoniştii acestei cărţi, ei întâlnindu-se la o petrecere unde ea îl premiază. Ea este o fire profundă, cu o gândire superbă, dar și misterioasă. Trecutul ei este învăluit de regrete, însă, acestea nu-i știrbesc dorința de a-l descoperi pe acel suflet pereche. El este un arhitect de succes, șarmant și cu un trecut întortocheat, cumva prototipul masculin din visul oricărei femei, el fiind un romantic incurabil care nu ascunde ce simte. Cei doi se apropie unul de altul printr-un magnetism pigmentat cu diverse situații ieșite în cale. Se simt atrași și nu pot ieși din amintirea ce și-o produc unul altuia.

Soarta îi vrea împreună și nu le pune piedici pe care să nu le poată ține piept cu dârzenie. Mi-a plăcut că s-au lăsat purtați în vâltoarea evenimentelor. Autoarea subliniind ideea că dragostea este pentru oricine, că niciodată nu este prea târziu să îți întâlnești marea iubire, să încerci, să-ți dai o șansă la frumos. Protagoniștii nu vor folosi jumătăți de măsură, nu vor tăia din esența cuvintelor și nu vor căuta înțelesuri ascunse acolo unde doar inima poate să dicteze. Pe El și Ea îi găsim așa cum sunt, așa se înfățișează unul în fața celuilalt, doar dăruind unul altuia suplinitatea emoțiilor dătătoare de armonie.

Povestea e un amalgam de emoție, atât prin diafanul povestirii, cât și prin subtextul pe care l-am găsit atât de profund și de sensibil pentru o carte de debut. „El și ea, adică noi” este o carte curajoasă care îndepărtează clișeele, autoarea încercând să își definească un stil, o amprentă proprie.

“Până la urmă viața nu înseamnă perfecțiune. Nu. E tocmai imperfecțiune. Până la urmă viața nu este rațiune. Nu. E tocmai afecțiune.”

În jurul acestei idei este conturată povestea celor doi protagonist. Însăși trăirea lor e imperfecțiune combinată cu afecțiune, pasiune și o iubire simplă, dătătoare de echilibru familial! Romanul te va cuceri iremediabil. Plin de blândețe, de savoare, te va fermeca prin trăire firească, te face să revii asupra cărții în mod repetat și de fiecare dată dezvăluindu-ți puterea dragostei și vibrațiile ei mature. Petruța Petre aduce o respirație la doi plină de farmec și senzualitate, o mângâiere literară palpitantă, pe care eu am descoperit-o cu bucurie!

Recenzie apărută pe blogul Cristinei Apostol – Vorbe pentru suflet

Dacă sunteți autorul unei cărți publicate și doriți ca aceasta să fie prezentată în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Alinei Ioana Dinu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...