RECOMANDARE DE CARTE. „El și ea, adică noi”, romanul plin de sensibilitate al Petruței Petre

RECOMANDARE DE CARTE. „El și ea, adică noi”, romanul plin de sensibilitate al Petruței Petre
Publicat: 30/07/2020, 14:00

Cristina Apostol ne propune ca lectură cartea „El și ea, adică noi”, scrisă de Petruța Petre. Recomandarea ei vine însoțită de impresii pe care ni le împărtășește în rândurile ce urmează.

Romanul de debut al autoarei Petruța Petre, lansat la Libris Editorial în 2019, descrie o poveste sensibilă, dulce, erotică, presărată cu momente amuzante și multe intrigi, cu personaje bine conturate și o acțiune ce te topește.

Pe parcursul cărții vedem cum evoluează relația personajelor principale, prin maturitatea comportamentală care dă tonul unei relații stabile în detrimentul obstacolele prin care trec. Capitolele au fost alternate între El şi Ea, o combinație plăcută între emoțiile celor doi, trăirile prezente, dar și cele trecute. Treptat, din această combinație se construiește un “noi”, sentimente ce iau naştere şi înfloresc pas cu pas.

Irina şi Alex sunt protagoniştii acestei cărţi, ei întâlnindu-se la o petrecere unde ea îl premiază. Ea este o fire profundă, cu o gândire superbă, dar și misterioasă. Trecutul ei este învăluit de regrete, însă, acestea nu-i știrbesc dorința de a-l descoperi pe acel suflet pereche. El este un arhitect de succes, șarmant și cu un trecut întortocheat, cumva prototipul masculin din visul oricărei femei, el fiind un romantic incurabil care nu ascunde ce simte. Cei doi se apropie unul de altul printr-un magnetism pigmentat cu diverse situații ieșite în cale. Se simt atrași și nu pot ieși din amintirea ce și-o produc unul altuia.

Soarta îi vrea împreună și nu le pune piedici pe care să nu le poată ține piept cu dârzenie. Mi-a plăcut că s-au lăsat purtați în vâltoarea evenimentelor. Autoarea subliniind ideea că dragostea este pentru oricine, că niciodată nu este prea târziu să îți întâlnești marea iubire, să încerci, să-ți dai o șansă la frumos. Protagoniștii nu vor folosi jumătăți de măsură, nu vor tăia din esența cuvintelor și nu vor căuta înțelesuri ascunse acolo unde doar inima poate să dicteze. Pe El și Ea îi găsim așa cum sunt, așa se înfățișează unul în fața celuilalt, doar dăruind unul altuia suplinitatea emoțiilor dătătoare de armonie.

Povestea e un amalgam de emoție, atât prin diafanul povestirii, cât și prin subtextul pe care l-am găsit atât de profund și de sensibil pentru o carte de debut. „El și ea, adică noi” este o carte curajoasă care îndepărtează clișeele, autoarea încercând să își definească un stil, o amprentă proprie.

“Până la urmă viața nu înseamnă perfecțiune. Nu. E tocmai imperfecțiune. Până la urmă viața nu este rațiune. Nu. E tocmai afecțiune.”

În jurul acestei idei este conturată povestea celor doi protagonist. Însăși trăirea lor e imperfecțiune combinată cu afecțiune, pasiune și o iubire simplă, dătătoare de echilibru familial! Romanul te va cuceri iremediabil. Plin de blândețe, de savoare, te va fermeca prin trăire firească, te face să revii asupra cărții în mod repetat și de fiecare dată dezvăluindu-ți puterea dragostei și vibrațiile ei mature. Petruța Petre aduce o respirație la doi plină de farmec și senzualitate, o mângâiere literară palpitantă, pe care eu am descoperit-o cu bucurie!

Recenzie apărută pe blogul Cristinei Apostol – Vorbe pentru suflet

Dacă sunteți autorul unei cărți publicate și doriți ca aceasta să fie prezentată în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Alinei Ioana Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?