Recomandare de carte. Romanul ,,În spatele blocului’’, scris de Mara Wagner, o frumoasă odă dedicată copilăriei

Recomandare de carte. Romanul ,,În spatele blocului’’, scris de Mara Wagner, o frumoasă odă dedicată copilăriei
Recomandare de carte. Romanul ,,În spatele blocului’’, scris de Mara Wagner, o frumoasă odă dedicată copilăriei / Sursa foto: Facebook
Publicat: 27/10/2020, 14:00
Actualizat: 27/10/2020, 14:08

Scriitoarea Mara Wagner s-a născut la Brașov și a absolvit Liceul German Johannes Honterus din Brașov și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Romanul „În spatele blocului”, apărut la editura Nemira în colecția Cuaternar, a avut lansarea în mai 2017 și vorbește despre copilăria și adolescența petrecute în comunism, cu toate jocurile și micile ritualuri care colorau viața într-o epocă gri.

În romanul Marei Wagner imaginile gri ale ultimei perioade comuniste, cea ținută minte mai ales pentru lipsa de alimente, căldură și curent, sunt străbătute de culori vii și o doză sănătoasă de optimism. Un roman pentru tinerii de atunci și pentru tinerii de azi, pentru reamintire și pentru ținere de minte, despre viața obișnuită a unei adolescente ce se descoperă pe sine într-un univers care pare să-i scape de sub control.

,,În spatele blocului’’ – o frumoasă odă dedicată copilăriei

Pentru toți copiii din anii ’80, în spatele blocului începea o lume în sine, cu jocuri, prietenii, cutume și reguli proprii. Pentru mulți dintre adulții de azi, mare parte din copilăria și adolescența în comunism s-a petrecut în spatele blocului, o lume a socializării greu de înțeles pentru oamenii solitari ce am ajuns două decenii mai târziu.

În romanul Marei Wagner, imaginile gri ale ultimei perioade comuniste, cea ținută minte mai ales pentru lipsa de alimente, căldură și curent, sunt străbătute de culori vii și o doză sănătoasă de optimism. Un roman pentru tinerii de atunci și pentru tinerii de azi, pentru reamintire și pentru ținere de minte, despre viața obișnuită a unei adolescente ceare se descoperă pe sine într-un univers ce pare să-i scape de sub control.

Romanul Marei Wagner vorbește despre copilăria și adolescența petrecute în comunism

„Proză a adolescenței sub comunism, din seria confesională, scrisă cu implicare și cu talent, cartea Marei Wagner se integrează unui trend literar născut din nevoia unanimă de a mărturisi despre o lume întunecată. Cu grijă pentru poveste, romanul degajă emoție autentică, participare și nu în ultimul rând o vocație a dialogului’’, a precizat scriitoarea Doina Ruști.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase