Scriitoarea Rodica Mijaiche: „Pentru mine, scrisul este nevoia de a descreți frunțile cititorilor mei”

Scriitoarea Rodica Mijaiche: „Pentru mine, scrisul este nevoia de a descreți frunțile cititorilor mei”
Publicat: 28/10/2020, 14:00

Rodica Mijaiche este născută în Reșița, absolventă a Facultății de Științe Economice și Administrative și cu un Master în Marketing și Management în Afaceri din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița. A publicat până în prezent șapte romane, toate la editura Librex Publishing și, spune ea, „sunt mândră de fiecare în parte, pentru că fiecare are o bucățică din sufletul meu.” Adoră muzica și dansul și iubește scrisul și cititul.

Gândul.ro: Bună, Rodica! Îți mulțumim că ne dai ocazia de a sta de vorbă despre arta scrisului și cărțile tale.

Rodica Mijaiche: Pentru început, eu vă mulțumesc. Îmi face o deosebită plăcere. Cred că pentru fiecare autor, scrisul înseamnă altceva. Pentru unii este o eliberare, o dorință de a împărtăși bucurii sau tristeți cu cititorii. Pentru mine, scrisul este nevoia de a descreți frunțile cititorilor mei. Scriu romane de dragoste și suspans în care veți întâlni licăriri de speranță prin norii ce umbresc viața personajelor cu sentimente ce ne încearcă pe toți (dezamăgiri, bucurii, furie, invidie, dorință de răzbunare), dar care,  la final, găsesc modalitatea și puterea să le depășească.

Gândul.ro: Ai surprins cititorii cu povești pline de romantism și situații tensionate care le-au făcut inima să bată mai tare. Care este cartea care a reușit să atragă cele mai multe aprecieri din partea lor?

Rodica Mijaiche: Din fericire, dar și cu o mare satisfacție, pot spune că nu este vorba despre o carte, cât mai degrabă despre o serie de cărți. Seria „Pasiuni” și-a găsit loc în inimile și bibliotecile cititorilor mei, iar pe această cale vreau să le mulțumesc din suflet că mi-au dat șansa să le prezint o serie de povești fascinante. Momentan, seria cuprinde patru volume publicate: New York. Pasiuni ascunse; Roma. Pasiuni întunecate; Londra. Pasiuni dezlănțuite și J&C. Pasiune în dans.

Gândul.ro: Seria „Pasiuni”, cu cele patru volume publicate, știu că i-a făcut pe cititori să nu se mai sature de Alyssa Martinez  și  Alexander Chase, personajele principale. Cât de departe se va ajunge cu povestea de iubire dintre cei doi?

Rodica Mijaiche: Nu știu cât de departe voi merge cu povestea lor, dar atâta timp cât cititorilor le face plăcere să citească despre Alyssa și Chase, eu voi scrie. Povestea lor este cea care stă la baza întregii serii și chiar dacă fiecare volum are alți protagoniști, nu renunț la cuplul care a dat viață acestei serii atât de îndrăgite de cititori. Rămâneți aproape!

Gândul.ro: Cel mai recent roman ce îți poartă semnătura, „Ape limpezi”, a trezit curiozitatea tuturor.  Ești acel autor care, oricât de mult ar încurca ițele poveștilor pe care le scrie, încheie povestea într-un mod cât se poate de happy?

Rodica Mijaiche: Mă bucur mult că am reușit să stârnesc interesul cititorilor cu ultima carte publicată. Mi-a făcut o reală plăcere să o scriu. Într-adevăr, îmi plac romanele cu final fericit. Suntem mult prea prinși în grijile cotidiene, așa că atunci când scriu mă gândesc că cititorul vrea să se relaxeze și să se piardă într-o lume în care, la final, binele învinge răul.

Gândul.ro: Scrisul este o artă, iar o carte bună o va atrage pe următoarea. Cât de mult durează până pui pe hârtie o nouă poveste?

Rodica Mijaiche: Depinde de carte. Ultimul roman, „Ape limpezi”, l-am scris în zece luni, după ce în prealabil m-am documentat despre locația unde va avea loc acțiunea, stilul de viață din acea zonă, hobbyuri, petrecerea timpului liber. În schimb, cele patru volume din Seria Pasiuni au fost scrise foarte repede și la distanțe scurte unul față de celălalt. Depinde de subiectul abordat și timpul liber de care dispun.

Gândul.ro: Atunci când scrii, ai nevoie de ceva anume: o stare, o melodie sau poate un adevărat ritual care să te pregătească pentru momentul întâlnirii cu noi personaje, situații și povești?

Rodica Mijaiche: Cel mai important este timpul liber. Eu scriu seara târziu, iar asta înseamnă că sunt doar câteva ore, pentru că dimineața trebuie să fiu fresh pentru job. Apoi sigur, este și starea. Dar muzica este nelipsită.

Gândul.ro: În opinia ta, cărțile pe care le scrii spun ceva și despre tine sau imaginația este stilul tău de a vizualiza povestea?

Rodica Mijaiche: Toate romanele mele au bucăți din mine. Nu cred că poți să scrii fără să pui un pic din temperamentul tău. Amprenta personală face ca povestea să fie una originală.

Gândul.ro: Pe final, ce ne poți spune despre planurile literare viitoare? Iar ca încheiere, ce gând bun dorești să transmiți cititorilor?

Rodica Mijaiche: În prezent, scriu la un nou volum din Seria Pasiuni, intitulat „Pasiune mortală”. Cititorilor le spun ceea ce spun de fiecare dată: Citiți, dați o șansă autorilor români, pentru că merită.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația