Scriitoarea Rodica Mijaiche: „Pentru mine, scrisul este nevoia de a descreți frunțile cititorilor mei”

Redactor:
Simona Tănăsescu
Scriitoarea Rodica Mijaiche: „Pentru mine, scrisul este nevoia de a descreți frunțile cititorilor mei”

Rodica Mijaiche este născută în Reșița, absolventă a Facultății de Științe Economice și Administrative și cu un Master în Marketing și Management în Afaceri din cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița. A publicat până în prezent șapte romane, toate la editura Librex Publishing și, spune ea, „sunt mândră de fiecare în parte, pentru că fiecare are o bucățică din sufletul meu.” Adoră muzica și dansul și iubește scrisul și cititul.

Gândul.ro: Bună, Rodica! Îți mulțumim că ne dai ocazia de a sta de vorbă despre arta scrisului și cărțile tale.

Rodica Mijaiche: Pentru început, eu vă mulțumesc. Îmi face o deosebită plăcere. Cred că pentru fiecare autor, scrisul înseamnă altceva. Pentru unii este o eliberare, o dorință de a împărtăși bucurii sau tristeți cu cititorii. Pentru mine, scrisul este nevoia de a descreți frunțile cititorilor mei. Scriu romane de dragoste și suspans în care veți întâlni licăriri de speranță prin norii ce umbresc viața personajelor cu sentimente ce ne încearcă pe toți (dezamăgiri, bucurii, furie, invidie, dorință de răzbunare), dar care,  la final, găsesc modalitatea și puterea să le depășească.

Gândul.ro: Ai surprins cititorii cu povești pline de romantism și situații tensionate care le-au făcut inima să bată mai tare. Care este cartea care a reușit să atragă cele mai multe aprecieri din partea lor?

Rodica Mijaiche: Din fericire, dar și cu o mare satisfacție, pot spune că nu este vorba despre o carte, cât mai degrabă despre o serie de cărți. Seria „Pasiuni” și-a găsit loc în inimile și bibliotecile cititorilor mei, iar pe această cale vreau să le mulțumesc din suflet că mi-au dat șansa să le prezint o serie de povești fascinante. Momentan, seria cuprinde patru volume publicate: New York. Pasiuni ascunse; Roma. Pasiuni întunecate; Londra. Pasiuni dezlănțuite și J&C. Pasiune în dans.

Gândul.ro: Seria „Pasiuni”, cu cele patru volume publicate, știu că i-a făcut pe cititori să nu se mai sature de Alyssa Martinez  și  Alexander Chase, personajele principale. Cât de departe se va ajunge cu povestea de iubire dintre cei doi?

Rodica Mijaiche: Nu știu cât de departe voi merge cu povestea lor, dar atâta timp cât cititorilor le face plăcere să citească despre Alyssa și Chase, eu voi scrie. Povestea lor este cea care stă la baza întregii serii și chiar dacă fiecare volum are alți protagoniști, nu renunț la cuplul care a dat viață acestei serii atât de îndrăgite de cititori. Rămâneți aproape!

Gândul.ro: Cel mai recent roman ce îți poartă semnătura, „Ape limpezi”, a trezit curiozitatea tuturor.  Ești acel autor care, oricât de mult ar încurca ițele poveștilor pe care le scrie, încheie povestea într-un mod cât se poate de happy?

Rodica Mijaiche: Mă bucur mult că am reușit să stârnesc interesul cititorilor cu ultima carte publicată. Mi-a făcut o reală plăcere să o scriu. Într-adevăr, îmi plac romanele cu final fericit. Suntem mult prea prinși în grijile cotidiene, așa că atunci când scriu mă gândesc că cititorul vrea să se relaxeze și să se piardă într-o lume în care, la final, binele învinge răul.

Gândul.ro: Scrisul este o artă, iar o carte bună o va atrage pe următoarea. Cât de mult durează până pui pe hârtie o nouă poveste?

Rodica Mijaiche: Depinde de carte. Ultimul roman, „Ape limpezi”, l-am scris în zece luni, după ce în prealabil m-am documentat despre locația unde va avea loc acțiunea, stilul de viață din acea zonă, hobbyuri, petrecerea timpului liber. În schimb, cele patru volume din Seria Pasiuni au fost scrise foarte repede și la distanțe scurte unul față de celălalt. Depinde de subiectul abordat și timpul liber de care dispun.

Gândul.ro: Atunci când scrii, ai nevoie de ceva anume: o stare, o melodie sau poate un adevărat ritual care să te pregătească pentru momentul întâlnirii cu noi personaje, situații și povești?

Rodica Mijaiche: Cel mai important este timpul liber. Eu scriu seara târziu, iar asta înseamnă că sunt doar câteva ore, pentru că dimineața trebuie să fiu fresh pentru job. Apoi sigur, este și starea. Dar muzica este nelipsită.

Gândul.ro: În opinia ta, cărțile pe care le scrii spun ceva și despre tine sau imaginația este stilul tău de a vizualiza povestea?

Rodica Mijaiche: Toate romanele mele au bucăți din mine. Nu cred că poți să scrii fără să pui un pic din temperamentul tău. Amprenta personală face ca povestea să fie una originală.

Gândul.ro: Pe final, ce ne poți spune despre planurile literare viitoare? Iar ca încheiere, ce gând bun dorești să transmiți cititorilor?

Rodica Mijaiche: În prezent, scriu la un nou volum din Seria Pasiuni, intitulat „Pasiune mortală”. Cititorilor le spun ceea ce spun de fiecare dată: Citiți, dați o șansă autorilor români, pentru că merită.

Dacă doriți să discutăm despre cărți sau activitatea voastră din domeniul literar, dacă aveți o carte pe care vreți să o prezentăm, acestea fiind publicate în rubrica Gânduri printre cărți, nu ezitați să ne trimiteți un mesaj pe adresa de e-mail – [email protected] , care să conțină numele și un număr de telefon, precizând în subiect – în atenția Simonei Tănăsescu și Alinei Dinu.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
Veste ȘOC pentru elevi! Se introduce o nouă materie în școli. Despre ce este vorba
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Marius Tucă s-a vaccinat în direct. Medicul Adrian Marinescu i-a administrat vaccinul gripal
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Orban șochează! Răspuns tranșant atunci când a fost întrebat dacă se vaccinează anti-covid
ADEVĂRUL despre cauciucurile allseason. Cât de bune sunt, de fapt, pe timp de iarnă
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Alexandra Ungureanu, gest impresionant făcut copii. Iată ce a făcut artista
Inchide