Scriitoarea Tony Mott invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Pentru mine a fost o mare provocare să scriu romane polițiste”

Scriitoarea Tony Mott invitată în cadrul Încotro cartea românească?: „Pentru mine a fost o mare provocare să scriu romane polițiste”
Publicat: 03/06/2021, 14:00

Printre scriitorii invitați în fiecare zi de marți în cadrul Încotro cartea românească?, eveniment transmis pe pagina de Facebook Velvet Story, s-a aflat de această dată autoarea Tony Mott. Publică sub pseudonim cărți de gen mystery&thriller la editura Tritonic, semnând până în prezent două serii – „Julieta” și „Gigi Alexa” – și romanul „Doi”, încadrat de unii critici ca roman urban.

Întâlnirea online moderată de Simona Tănăsescu a fost prilejul cititorilor de a întâlni o autoare cu multă carismă, cu un dar deosebit de povestitor, care i-a încântat pe urmăritori și a adunat noi fani ai cărților ei. Curiozitățile s-au transformat în întrebări la care Tony Mott a răspuns pe îndelete.

„Tony Mott este pseudonimul meu literar. Antoaneta Galeș fiind numele meu real. Am preferat ca scrierile de non-ficțiune să apară sub numele meu real și aici mă refer la cele două cărți, materiale complet diferite: unul este „Caietul fericirii”, de fapt o culegere de exerciții, 52 de teme, de subiecte, la care eu te invit să reflectezi asupra lor; și volumul de texte, care completează fiecare temă din caiet, unde fiecare subiect este tratat pe larg.”

„Pentru mine a fost o mare provocare să scriu romane polițiste. Primul roman pe care l-am scris l-am publicat în 2008, deși el fusese scris mult mai devreme. Pentru că nu l-am publicat atunci când l-am scris, l-am aruncat… Dar eu dintotdeauna mi-am dorit să scriu cărți polițiste. Mi se părea și o mare provocare pentru mine, și ceva care ține de foarte multă logică, și de fapt totul pornește de la curiozitatea mea foarte mare despre cum funcționează mintea oamenilor. Pentru că asta este în spatele întregii activități pe care eu o desfășor. Pe mine mă interesează cum gândesc, ce gândesc și ce-i motivează pe oameni să acționeze, fie în direcție pozitivă, fie în direcție negativă. Și atunci, îmi place să construiesc aceste lucruri și îmi place foarte mult că oamenii se bucură să descopere. De asta citesc oamenii cărți polițiste și thriller, pentru că îi antrenează, pentru că îi face să urmărească cu aviditate acțiunea respectivă, îi ține foarte prinși. Și asta îmi place”, mărturisește Tony Mott.

„Îmi place să am femei ca personaj principal, îmi place să am femei implicate în anchete ca personaj principal. Cred că am avut inclusiv dorința asta dată fiind curiozitatea mea de a mă face detectiv, anchetator – nu că nu aș fi vrut să mă fac toate meseriile din lume. Însă mi se pare cumva importat să aduc modele feminine puternice.”

Emisiunea poate fi urmărită integral pe pagina de Facebook Velvet Story sau pe YouTube.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
30 noiembrie şi 1 decembrie, zile libere legale. Ce compensaţii trebuie să primeşti de la...
Surpriza Dacia pentru toți ROMÂNII. Anunțul a fost făcut azi!
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cum poate fi anihilat în doar două secunde virusul SARS-CoV-2. Descoperirea medicilor din Israel
Scandal la Antena 1. De ce au refuzat Petre și Buble să participe la ediția...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Ziua Națională a României, MARCATĂ la Constanța
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Ziua Naţională a României: Mesaje de 1 Decembrie 2021: Imagini şi poze cu La mulţi...
Bomba zilei: S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! S-a întâmplat chiar înainte de 1...
Răsturnare de situație: Cine pleacă de la Antena Stars după bătaia de la toaletă? „Mi-au...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...