Scriitorul român este încurajat să publice. Unde își poate trimite manuscrisul?

Scriitorul român este încurajat să publice. Unde își poate trimite manuscrisul?
Sursă foto: rawpixel.com
Publicat: 15/01/2022, 12:00

Anul editorial 2021 a fost, în ciuda situației pandemice, unul bogat, iar vânzarea de carte a avut un parcurs ascendent îmbucurător față de anul precedent. Potrivit unor sondaje, în unele orașe ale țării s-au înregistrat creșteri vizibile de cumpărare de carte. Mai mult, autorii români au urcat în topul preferințelor cititorilor cu cărți de dragoste, dragoste erotic, thriller sau dezvoltare personală, interesul pentru lectură impulsionând atât scriitorii, cât și editurile.

Sperând la un an 2022 mai bun, în care să se poată reorganiza târgurile de carte și să se permită interacțiunea directă cu cititorii, editurile încearcă să țină pasul cu cerințele literare și propun un plan editorial care să stârnească interesul publicului. Editorii vin și în întâmpinarea scriitorilor, punându-le la dispoziție servicii și șanse de colaborare în vederea publicării.

Una dintre editurile care își deschide porțile scriitorilor încă din 2020, de când a fost lansată, este editura Velvet Story. Adunând în portofoliu peste 30 titluri, în decurs de nici doi ani, promovând exclusiv autorii români, Velvet Story așteaptă și în acest an manuscrise ale scriitorilor. Velvet Story anunță scriitorii că pot trimite manuscrise din categoriile proză scurtă, roman istoric, roman de dragoste, erotic, fantasy, proză scurtă și poezie. Autorilor le sunt prezentate toate serviciile editoriale, dorind să ofere o experiență inedită și șansa spre succes.

Din categoria povești de groază, volumul „Întâmplări stranii: Călătorii în lumea groazei”, editat de Velvet Story într-o formulă grafică excepțională, cu participarea a doi dintre cei mai buni graficieni din România, Răzvan Bronescu și Ovidiu Stanciu, a avut un real succes la public de la lansarea din 2021. Anul acesta se pregătește o nouă ediție de povestiri de groază. Astfel, până la 1 iulie 2022 scriitorii sunt așteptați să-și prezinte propunerile pe adresa de mail [email protected] .

Pentru finele anului curent, în planul editorial Velvet Story va fi încadrată și o carte de povestiri de Crăciun, observându-se interesul cititorilor pentru astfel de cărți. Și pentru această categorie editorii așteaptă manuscrisele scriitorilor pe adresa de mail.

Deși neîncrederea în autorul român, din păcate, continuă să persiste, prin manuscrisele ce urmează a fi publicate anul acesta la Velvet Story, editura își propune, pe de o parte, să încurajeze scriitorul român să publice în continuare. Pe de altă parte, va încerca să aducă în atenția publicului cărți scrise de autori români care să se ridice la înălțimea așteptărilor lor. Trebuie conștientizat faptul că, deși autorul român nu beneficiază în general de condițiile autorilor străini, editurile neputând să susțină un marketing puternic, aidoma editurilor din străinătate, scrierea acestuia, de multe ori, se poate ridica peste scrierea autorului străin.

Cu siguranță pasionații de lectură vor avea cărți bune din care pot alege. Așteptăm cu toții să vedem evoluția pieței de carte și ce schimbări va aduce anul acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Cât de frumoasă e soția lui Ionuț Iftimoaie!
O femeie a fost declarată moartă de medici. Angajatul de la crematoriu a verificat și...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Elevul român de 13 ani, plecat în excursie cu clasa în Austria, găsit mort în...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Ceapa a devenit aliment de lux! Țara în care această legumă a ajuns să coste...
Anunț important pentru elevi! Banii de pe tichetele educaționale intră în luna decembrie. Data la...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
Cercetătorii au descoperit CÂRTIȚA AURIE! Cât de RAR este ANIMALUL?
UNGURII ZRUNCINĂ Europa din temelii. Decizia luată chiar acum la Budapesta
Curiozități despre pisici! Top 50 de lucruri pe care nu le știați
Băiatul-profet, care ar fi prezis pandemia de Covid-19, are vești sumbre în legătură cu 2024....
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...