Scriitorul român este încurajat să publice. Unde își poate trimite manuscrisul?

Scriitorul român este încurajat să publice. Unde își poate trimite manuscrisul?
Sursă foto: rawpixel.com
Publicat: 15/01/2022, 12:00

Anul editorial 2021 a fost, în ciuda situației pandemice, unul bogat, iar vânzarea de carte a avut un parcurs ascendent îmbucurător față de anul precedent. Potrivit unor sondaje, în unele orașe ale țării s-au înregistrat creșteri vizibile de cumpărare de carte. Mai mult, autorii români au urcat în topul preferințelor cititorilor cu cărți de dragoste, dragoste erotic, thriller sau dezvoltare personală, interesul pentru lectură impulsionând atât scriitorii, cât și editurile.

Sperând la un an 2022 mai bun, în care să se poată reorganiza târgurile de carte și să se permită interacțiunea directă cu cititorii, editurile încearcă să țină pasul cu cerințele literare și propun un plan editorial care să stârnească interesul publicului. Editorii vin și în întâmpinarea scriitorilor, punându-le la dispoziție servicii și șanse de colaborare în vederea publicării.

Una dintre editurile care își deschide porțile scriitorilor încă din 2020, de când a fost lansată, este editura Velvet Story. Adunând în portofoliu peste 30 titluri, în decurs de nici doi ani, promovând exclusiv autorii români, Velvet Story așteaptă și în acest an manuscrise ale scriitorilor. Velvet Story anunță scriitorii că pot trimite manuscrise din categoriile proză scurtă, roman istoric, roman de dragoste, erotic, fantasy, proză scurtă și poezie. Autorilor le sunt prezentate toate serviciile editoriale, dorind să ofere o experiență inedită și șansa spre succes.

Din categoria povești de groază, volumul „Întâmplări stranii: Călătorii în lumea groazei”, editat de Velvet Story într-o formulă grafică excepțională, cu participarea a doi dintre cei mai buni graficieni din România, Răzvan Bronescu și Ovidiu Stanciu, a avut un real succes la public de la lansarea din 2021. Anul acesta se pregătește o nouă ediție de povestiri de groază. Astfel, până la 1 iulie 2022 scriitorii sunt așteptați să-și prezinte propunerile pe adresa de mail [email protected] .

Pentru finele anului curent, în planul editorial Velvet Story va fi încadrată și o carte de povestiri de Crăciun, observându-se interesul cititorilor pentru astfel de cărți. Și pentru această categorie editorii așteaptă manuscrisele scriitorilor pe adresa de mail.

Deși neîncrederea în autorul român, din păcate, continuă să persiste, prin manuscrisele ce urmează a fi publicate anul acesta la Velvet Story, editura își propune, pe de o parte, să încurajeze scriitorul român să publice în continuare. Pe de altă parte, va încerca să aducă în atenția publicului cărți scrise de autori români care să se ridice la înălțimea așteptărilor lor. Trebuie conștientizat faptul că, deși autorul român nu beneficiază în general de condițiile autorilor străini, editurile neputând să susțină un marketing puternic, aidoma editurilor din străinătate, scrierea acestuia, de multe ori, se poate ridica peste scrierea autorului străin.

Cu siguranță pasionații de lectură vor avea cărți bune din care pot alege. Așteptăm cu toții să vedem evoluția pieței de carte și ce schimbări va aduce anul acesta.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Se pregătesc două tunuri imobiliare în Pădurea Comorova. Video
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Se pregătește suspendarea lui Iohannis. Surpriză mare! PNL se implică direct
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...