INTERVIUL INTEGRAL „Gândurile lui Cristoiu”. Tăriceanu: În criza politică care s-a creat Diaconu are șanse mari să intre în turul doi la prezidențiale / Iohannis a simțit miros de sânge după ce am ieșit noi de la guvernare

Publicat: 30/08/2019, 16:08

Dacă PSD nu se trezește în 2020 probabil că o obțină un scor, dar nici de cum ce a mai avut

Ion Cristoiu: De fapt știre, confirmată de dânsul, da?

Monica Mihai: Este foarte posibil acest lucru, am o curiozitate un scenariu posibil puteți să-mi confirmați sau să îmi infirmați ca în viitor, poate în 2020 să spunem, domnul Mircea Diaconu președinte, dumneavoastră premier?

Călin Popescu Tăriceanu:Chiar în niciun moment, în nicio clipă nu m-am gândit și acum haideți să vă spun ceva, așa cum văd că bate vântul, probabil că la alegerile din 2020, dacă PSD-ul nu se trezește probabil că o obțină un scor, dar nici de cum ce a mai avut, ca să ne permitem să gândim că pe partea cealaltă iarăși opțiunile sunt de acum făcute în ceea ce privește PNL-ul și probabil USR-ul care își dorește și el să joace pe zona respectivă, deci realist vorbind nu, eu cred că trebuie să ne gândim că pentru 2020 trebuie să ne refacem o anumită credibilitate și să încercăm să obținem un scor care să ne dea o prezență în Parlament nouă, poate împreună cu Pro-România, undeva la 15%.În ceea ce privește PSD-ul nu vreau să vorbesc de ei pentru că nu știu ce își propun.

Ion Cristoiu: Cum vedeți ieșirea din criză, eu nu am înțeles nimic aseară, dumneavoastră ați înțeles ceva de la doamna Dăncilă?

Călin Popescu Tăriceanu: De la doamna Dăncilă, nu, de la domnul Iohannis am înțeles.

Ion Cristoiu: Ziceți ce ați înțeles dumneavoastră.

Călin Popescu Tăriceanu: Zice, acționați voi cei din opoziție, dar nici prea-prea, nici foarte-foarte. Nu? Am greșit?

Ion Cristoiu: Nu.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu, cam așa zice, vă cer să fiți raționali sau rezonabili a spus.

Ion Cristoiu: Cum vedeți dumneavoastră că trebuie să vă pregătiți?

Călin Popescu Tăriceanu: Ne pregătim, da, cel puțin până astăzi cred că altă soluție nu are decât să vină în Parlament, e obligată, cu un guvern restructurat sau nu. Sigur că ideal ar fi să vină cu un guvern restructurat ca să-și dea o șansă în plus.

Ion Cristoiu: Dar poate să vină și cu guvernul ăsta.

Călin Popescu Tăriceanu: Poate să vină și cu guvernul ăsta.

Monica Mihai: O să fie respins.

Călin Popescu Tăriceanu: Și să fie respins.

Ion Cristoiu: V-ați gândit că o formulă este ca ea să fie sprijinită pe șest de PNL și de opoziție?

Călin Popescu Tăriceanu: Dar cu șestul nu merge aici, nu mai merge cu șestul.

Ion Cristoiu: Vă întreb, dumneavoastră veți vota împotrivă?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu, nu, stați puțin domnul Cristoiu, lucrurile se schimbă nu e ca la moțiunea de cenzură.

Ion Cristoiu: Cum, e o premieră nu am mai auzit până acum vot de încredere, cum va fi votul?

Călin Popescu Tăriceanu: Deci la moțiunea de cenzură stai în bancă și cei din opoziție vă rugăm să votați, faceți 233 de voturi…

Ion Cristoiu: Nu am mai auzit, e o premieră.

Călin Popescu Tăriceanu: Atenție da la votul de încredere trebuie să votezi…

Ion Cristoiu: Nu am mai auzit până acum vot de încredere.

Călin Popescu Tăriceanu: Ba da, ba da.

Ion Cristoiu: Unde?

Călin Popescu Tăriceanu: Art. 85 alin. 3.

Ion Cristoiu: Și ce spune?

Călin Popescu Tăriceanu: Acolo spune așa, în cazul schimbării compoziției sau structurii guvernului, președintele numește și revocă pe baza aprobării Parlamentului solicitată de primul-ministru. deci doamna Dăncilă trebuie să vină în fața Parlamentului cu o formulă de guvern.

Ion Cristoiu: Fără dumneavoastră.

Călin Popescu Tăriceanu: Fără noi, bineînțeles, cu un program cu ce vrea ea și solicită votul și acolo trebuie să vină ai tăi la vot, deci trebuie să demonstrezi tu că ai 233.

Ion Cristoiu: E majoritate simplă sau două treimi?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu, majoritate simplă.

Ion Cristoiu: Ca și la încrederea de după alegeri, da?

Călin Popescu Tăriceanu: Sigur.

Ion Cristoiu: În momentul în care ea vine și o pune din nou pe Dana Gîrbovan și pe ceilalți președintele mai poate modifica ceva?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu. Președintele în această situație nu mai poate să refuze semnarea decretelor pentru că are votul Parlamentului și el trebuie obligat să semneze decretul de numire.

Ion Cristoiu: Aveți un semnal că va veni doamna Dăncilă, că aseară nu am înțeles nimic, era așa vagă.

Călin Popescu Tăriceanu: N-am stat să mă uit prea atent la ce a vorbit pentru că…

Ion Cristoiu: Pe mine m-a preocupat. Deci ea trebuie să vină obligatoriu să se prezinte în fața Parlamentului indiferent că e același guvern, că e guvern restructurat?

Călin Popescu Tăriceanu: Mai e și o altă variantă să-și dea demisia, să știți că teoretic vorbesc, dar nu cred că asta are în minte.

Ion Cristoiu: Ați intra într-un guvern de uniune națională, păi nu cred că opoziția ar putea să facă guvern la ora actuală, cu cine?

Monica Mihai: Ați văzut astăzi declarația din partea USR?

Călin Popescu Tăriceanu: Dar de ce nu vă gândiți că poate să facă de exemplu un guvern minoritar, opoziția?

Ion Cristoiu: Al opoziției și dumneavoastră l-ați sprijini? Vă întreb că e foarte important.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu cu oricine, nu în orice ce condiții, adică să vină cu un proiect de guvern, care e structura guvernului.

Ion Cristoiu: Deci ar fi și o formulă guvern minoritar sprijinit de.

Călin Popescu Tăriceanu: Să vină cu un program că nu pot să spun de la început vă sprijinim necondiționat. Dacă vine cu o propunere gen Orban prim-ministru atunci colegii mei și electoratul nostru nu cred că o să fie de acord să-i dăm votul lui Orban.

Monica Mihai: Pe cine ați vedea dumneavoastră ca prim-ministru într-un astfel de guvern?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu contează pe cine văd eu că președintele desemnează.

Ion Cristoiu. Deci acum dacă pică guvernul ar urma ca președintele să desemneze, deci e viabilă varianta cu anticipate? Nu cred.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu.

Monica Mihai: Chiar dacă pică guvernul în Parlament asta nu înseamnă că doamna Dăncilă își pierde funcția, înseamnă că acei miniștri pot să existe pe funcții interimare potrivit noului cod administrativ pe o perioadă de 45 de zile, iar în aceste 45 de zile pot fi desemnați alți interimari.

Călin Popescu Tăriceanu: Da, da, vedeți că interimatul ăsta nu se poate prelungi la nesfârșit.

Monica Mihai: Pentru că nu poate funcționa ministerul.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu, haideți să vă spun ceva. Eu mă mai consult cu oameni care cred eu că sunt mai pricepuți decât mine și am discutat cu doi profesori de drept constituțional pe care i-am întrebat și amândoi mi-au spus atenție este într-adevăr art. 85 din Constituție, dar în același timp trebuie să asiguri continuitatea funcției publice. Deci, poți să pui interimari, asta vizavi de ce trebuie să facă Iohannis și ce se poate face pentru că s-a schimbat structura guvernului în politică și a trebuit să vină în Parlament. Dar în momentul în care ai făcut o numire de interimat, ea nu se poate juca la nesfârșit din interimat în interimat și atunci sigur că inevitabil trebuie să vină în parlament.

Ion Cristoiu: Deci dumneavoastră ne-ați dat o informație. Ați spus că sunteți dispuși și Pro-România sau numai dumneavoastră ALDE să sprijiniți un guvern minoritar al opoziției în anumite condiții, e o informație.

Călin Popescu Tăriceanu: Domnul Cristoiu ceea ce o să facem noi o să facă și colegii din Pro-România nu mergem pe soluții diferite.

Ion Cristoiu: Am înțeles, deci putem da ca informație știre dumneavoastră Călin Popescu Tăriceanu ați declarat că în anumite condiții care vor trebui îndeplinite sunteți gata să sprijiniți un guvern minoritar al opoziției.

Călin Popescu Tăriceanu: Depinde, poate nu o să ajungem acolo, poate o să se ajungă, nu știu, la altă formulă, poate o să ne facă doamna Dăncilă surpriza și o să vină cu cine știe ce.

Ion Cristoiu: Poate să rămână ea premier interimar?

Călin Popescu Tăriceanu: Păi rămâne premier interimar până se soluționează criza, până vine noul premier și cere votul de investitor, votul de încredere.

Ion Cristoiu: Am și eu o întrebare domnul Călin Popescu Tăriceanu mă interesează pentru istorie cum ați vrut dumneavoastră să candidați, e adevărat că v-ați făcut staff? E adevărat că dumneavoastră chiar voiați să candidați? Când ați decis asta?

Călin Popescu Tăriceanu: Sunt două lucruri diferite. Decizia de a candida este de anul trecut.

Ion Cristoiu: Și decizia de a fi și în numele PSD când a fost luată la o înțelegere cu Dragnea.

Călin Popescu Tăriceanu: La o înțelegere cu Dragnea v-am spus anul trecut în vară stabilisem de principiu și eu singurul lucru pe care l-am obiectat a fost să nu anunțăm acest lucru, adică am hotărât că vom avea un candidat unic dar nu facem acest anunț decât la momentul oportun. Ei bine sigur că am început într-un fel să fac anumite pregătiri nu pot să spun că am angajat un staff, nu vă imaginați că noi avem posibilități comparabile cu ceea ce vedem poate în filmele americane, da? Dar o mică echipă sigur că da mi-am agreat pentru acest lucru.

Ion Cristoiu: De ce vă întreb am găsit pe facebook o fotografie de a dumneavoastră cu un domn, Pasquale, ați auzit de el? Îl știți?

Călin Popescu Tăriceanu: Pasquale? A, Parscale, m-ați întrebat și m-ați derutat, pentru că îl cheamă Parscale.

Ion Cristoiu: Parscale, așa, în ce condiții v-ați făcut poza asta?

Călin Popescu Tăriceanu: La o masă, la un dineu.

Ion Cristoiu: S-a discutat la un moment dat să vină să vă ajute în campanie?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu.

Ion Cristoiu: Când ați fost la Washington ați discutat cu vicepreședintele în ideea unei candidaturi a dumneavoastră?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu. Adică în ce sens am discutat ca să o evoc?

Ion Cristoiu: Nu știu așa, ați evocat-o?

Călin Popescu Tăriceanu: Da.

Ion Cristoiu: A fost încântat sau nu?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu îmi aduc aminte.

Ion Cristoiu: Nu, ați evocat-o.

Călin Popescu Tăriceanu: Da.

Ion Cristoiu: Asta voiam să înțeleg adică ați fi avut sprijinul partenerului strategic? V-am pus o întrebare dificilă.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu pot să știu și dumneavoastră știu că aveți teoria că pe cine își pune mâna pe cap…

Ion Cristoiu: Nu că își pune mâna, dar o aprobare trebuie.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu știu dacă trebuie o aprobare, dar în fine fără îndoială ca să ai un sprijin în ghilimele, pentru că ei nu pot să dea un sprijin concret din partea americanilor de imagine.

Ion Cristoiu: Dar se pot opune.

Călin Popescu Tăriceanu: Da, dar nu pe față.

Ion Cristoiu: Dar nu pe față, bun, și o ultimă întrebare: credeți că arestarea lui Dragnea a oprit candidatura dumneavoastră?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu. Rezultatele proaste de la alegeri, atmosfera din ce în ce mai proastă sunt factorii obiectivi care m-au determinat să iau decizia de oprire.

Monica Mihai: Și aici e o întrebare care are legătură cu dumneavoastră Ion Cristoiu, chiar discutam noi la un moment dat că există teoria că ați fi fost constrâns să renunțați la candidatură. Cum răspundeți acestei idei?

Călin Popescu Tăriceanu: Am văzut speculația.

Ion Cristoiu: Eu cred că nu ați explicat până acum domnul președinte, de abia acum ne-ați explicat.

Călin Popescu Tăriceanu: Explicațiile pe care le-am dat sunt clare, asta e o speculație…

Ion Cristoiu: E prima dată când povestiți

Călin Popescu Tăriceanu: Da.

Ion Cristoiu: E prima dată când dumneavoastră dați o explicație convingătoare și logică.

Călin Popescu Tăriceanu: La o conferință de presă după o ședință de partid o astfel de discuție nu se poate face, pentru că interesul e focusat pe alte chestiuni.

Ion Cristoiu: Am înțeles, foarte bine că ați venit la emisiunea asta…

Călin Popescu Tăriceanu: Haideți că vă răspund la întrebarea asta pentru că nu îmi face plăcere că măcar se vehiculează. Eu de o bună bucată de vreme, ceea ce înseamnă cam din 2014 am avut curajul să iau atitudine împotriva a ceea ce am văzut în România cu toții asupra consecințelor și asupra funcționării pentru că la acea vreme statul paralel nu era o jucărie, era funcțional, nu vă ascund că am avut diverse semnale în care mi s-a dat de înțeles că ar fi bine să o las mai moale și n-am lăsat-o mai moale și am avut parte de ceea ce știți, adică o întreagă salată care a însemnat anchetă deschisă de DNA, purtat prin public, tot spectacolul mediatic de la DNA Brașov, de la București de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu am lăsat stacheta mai jos și nici vocea mai jos. Nu mă sperie lucrurile astea și nu au de ce să mă sperie, deci dacă nu m-au speriat nici atunci evident că ăsta nu poate fi un considerent.

Tăriceanu: Eu am mai lucrat cu Victor Ponta, nu am avut niciodată motive să spun că nu ar fi un partener fiabil

Ion Cristoiu: Aveți încredere în Victor Ponta?

Călin Popescu Tăriceanu:Știți ce se întâmplă, eu am mai lucrat cu Victor Ponta, nu am avut niciodată motive să spun că nu ar fi un partener fiabil. Și cred că este și o chestiune de interes comun. El are niște calcule politice pe care și le face în raport cu PSD-ul, mi-a spus foarte clar: eu nu vreau să mai revin în PSD pentru că probabil că își dă seama că partidul așa cum e, e mult prea complicat, e mult prea greoi ca să revină. Probabil că și-a creat și niște inamici. El are un proiect care este separat, să se poziționeze pe zona de centru-stânga ca o formațiune modernă.Eu de partea mea continui să cred că în România există oameni care au o gândire liberală și au nevoie de o reprezentare proprie și PNL-ul nu este partidul liberal, ca atare dorința mea care a rămas și acesta a fost și motivul hotărâtor pentru care în final am spus nu candidez pentru că nu vreau să pun în pericol șansele lui ALDE pentru 2020.

Ion Cristoiu: Vedeți o fuziune cu Pro?

Călin Popescu Tăriceanu: Nu prea, suntem puțin cam departe unul de altul ideologic, altfel așa la nivel personal mă înțeleg cu el.

Ion Cristoiu: Singura legătură e sprijinirea lui Diaconu?

Călin Popescu Tăriceanu: În momentul de față, da. Dacă lucrurile vor merge bine putem să discutăm și mai târziu ce facem la locale.

Ion Cristoiu: Îl vedeți în turul doi pe Diaconu?

Călin Popescu Tăriceanu: Din ce în ce mai mult cred că are șanse, nu pot să garantez, dar mi se pare că din ce în ce mai mult are șanse să intre în turul doi și poate în criza asta care s-a creat s-ar putea să aibă o șansă în plus.

Monica Mihai: Situația din Ucraina v-a influențat vreun fel:

Călin Popescu Tăriceanu: Nu.

Monica Mihai: Adică faptul că și acolo am avut un scenariu asemănător:

Călin Popescu Tăriceanu: Nu, eu am urmărit puțin ce s-a întâmplat în Ucraina, cred că acolo sunt alte jocuri care s-au făcut. Dar vine un semnal important din Ucraina sau dacă vreți o concluzie importantă din Ucraina este următoarea: Poroșenko care era candidatul pe linie clasic, partid în spate, bani, campanie, echipă de campanie a dat chix, pentru că este acest val de neîncredere în clasa politică, vor oameni noi și sunt și buni nu se știe dar să fie noi. Ei l-au pus pe ăsta o să vedem ce o să se întâmple în Ucraina.

Ion Cristoiu: O ultimă întrebare, cel puțin din partea mea: nu v-am auzit comentând vizita domnului președinte în America și poate, nu v-am mai auzit criticându-l în ultimul timp.

Iohannis s-a dus în America și nu a venit de acolo nici măcar cu o promisiune legată de vize

Călin Popescu Tăriceanu: Vai de mine.

Ion Cristoiu: Care sunt principalele dumneavoastră obiecții în legătură cu vizita?

Călin Popescu Tăriceanu: Vă spun foarte simplu. S-a dus în America, nu a venit de acolo nici măcar cu o promisiune legată de vize, adică președintele american să spună că această chestiune va fi tratată în cadrul legal de instituțiile americane, asta așa e, nu trebuia să o afirme pentru că știm că așa este, deci care este beneficiul acestei vizite? A fost o vizită cu scopuri politice, politic electoral și din care mi se pare că au fost și momente caraghioase, momentul ăla cu șapca să mă ierte Dumnezeu, nu știu dacă, eu cred că nici coreeanul din Coreea de Nord nu se bucura dacă îi dădea o șapcă să o pună pe cap să arate ca un caraghios.

Ion Cristoiu: Dar o întrebare dificilă, dacă mă gândesc bine la speranțele puse în România în Donald Trump, în politica lui mult mai bine era dacă vă primea pe dumneavoastră decât pe… ca orientare, adică mie mi se pare că orientarea domnului Iohannis nu prea are legătură cu orientarea domnului Trump.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu, dar Iohannis a făcut un viraj acolo pentru că știți bine, a vorbit…

Ion Cristoiu: Nu știu…

Călin Popescu Tăriceanu: Ba da pentru că sunt lucruri publice, mi se pare că le-ați și comentat, faptul că el s-a distanțat de proiectul Nord Stream 2 e un semnal, eu nu mă așteptam să facă lucrul acesta, Trump are niște meciuri serioase cu Uniunea Europeană și poate că nu cu UE, cu anumite țări din UE, cu Germania în special. Cred că una din chestiunile de majoră preocupare pentru americani este să împiedice realizarea unei aproprieri mult prea puternice între Germania și Rusia, era să zic Uniunea Sovietică. Și aceste proiecte… partea cu proiectul e numai partea vizibilă sunt foarte multe lucruri care dau de gândit și să știți ceva mie mi se pare absolut incredibil, în România noi nu discutăm deloc treburile astea, dacă o să mergeți în Polonia și vă recomand să aveți întâlniri cu oameni din zona politică o să vedeți ce preocupare serioasă au în legătură cu aceste legături care devin din ce în ce mai strânse peste capul lor și peste al nostru între Germania și Rusia, interesele comune care îi animă și riscurile care derivă pentru țările noastre care a au avut de suferit cum bine știți în decursul istoriei.

Ion Cristoiu: Întrebare este limpede că este un război, deocamdată nu încă rece, între Germania și America, credeți că domnul Klaus Iohannis a făcut așa o întoarcere a armelor ca la 23 august?

Călin Popescu Tăriceanu: Cred că a vrut să îi facă pe plac lui Trump, probabil …

Ion Cristoiu: Păi nu poate să îi facă pe plac lui Trump și lui Merkel.

Monica Mihai: Dacă supără Germania?

Călin Popescu Tăriceanu: Sigur că eu înțeleg foarte bine, dar să vă spun ceva, chestiunea cu Nord Stream 2 e tranșată deja, e consumată, când am fost în vizita mea în America, am avut niște întâlniri și atunci mi s-a spus direct că America nu va sta cu brațele încrucișate în fața acestui proiect. Am întrebat ce vor face, au spus că au inițiative legislative mi-a spus chiar senatorul Ted Cruz acest lucru, că pentru ei asta e o amenințare serioasă, că ei pot să ofere siguranța energetică Europei, că Europa sau mă rog Germania se uită către Rusia și lucrul acesta îi îngrijorează, deci faptul s-a consumat la începutul președinției noastre știți foarte bine…

Ion Cristoiu: Dar având în vedere și alte lucruri care s-au discutat încă o dată repet, credeți că domnul Iohannis a trecut de partea aialaltă sau încearcă să fie și cu o parte și cu alta?

Călin Popescu Tăriceanu: Cred că asta încearcă, să joace pe ambele tablouri.

Ion Cristoiu: Să fie crăcănat.

Monica Mihai: Păi după Summit-ul în care au venit aici toți marii Europei și vizita lui în SUA, va reuși oare să facă acest joc dublu?

Călin Popescu Tăriceanu: Acuma haideți să…

Ion Cristoiu: Trebuie să alegem o dată domnule președinte, mult timp nu o să putem.

Călin Popescu Tăriceanu: Credeți că România este chiar elementul pivotal al politicii americane în zona Europei?

Ion Cristoiu: E nu, dar unul în plus nu strică.

Călin Popescu Tăriceanu: A, da nu strică să le mai dea puțin cu bățul prin gard la europeni, diverse chestii de genul ăsta, dar Iohannis nu e un tip care să aibă curajul să se poziționeze tranșant într-o parte sau alta, pe de altă parte am să vă spun ceva acum, limitele lui Iohannis le vedem, nici nu știu dacă e foarte sănătos pentru România ca membră a Uniunii Europene să întoarcă spatele UE și să danseze cu America sau invers, nu se poate, trebuie sigur să menții un anumit echilibru între partenerul strategic american și UE. Chestiunea însă, dacă vreți am să vă spun, eu cred că America chiar dacă sub bagheta lui Trump joacă uneori așa pe neașteptate, are mișcări imprevizibile, sunt anumite lucruri unde eu cred că Trump are dreptate și nu Uniunea Europeană, în problema dosarului Iranian sau conflictului cu Iran care reprezintă o amenințare majoră pe care europenii sunt tentați să o ignore, din interesele economice, interesele economice uriașe pe care le reprezintă Iranul. Piața iraniană, contractele de tot felul pe care pot să le realizeze firmele europene și sunt tentați să închidă ochii și să nu vadă că de fapt Iranul este țara care alimentează terorismul în toată zona care începe din vestul Africii până în Orientul Mijlociu și dincolo în zona sub continentului Indian și aici americanii cred că au dreptate și sigur că este această ciocnire pe care o vedem că se acutizează în ultima perioadă.

Ion Cristoiu: Și eventual în războiul comercial cu China.

Călin Popescu Tăriceanu: Și în războiul comercial cu China, deci mă rog, nu cred că vă spun nici o noutate. Trump pentru toate aceste lucruri pentru care e criticat în Europa în schimb e foarte bine văzut în Satele Unite.

Ion Cristoiu: E una dintre tezele cărții sale America Paralizată, dacă citești vei vedea că principalul adversar este China, comercial nu militar.

Monica Mihai: Voiam să vă mulțumesc pentru ediția de astăzi, domnul Cristoiu a fost o plăcere, domnul Tăriceanu vă mulțumim că ați acceptat să stați de vorbă cu noi și să ne explicați…

Călin Popescu Tăriceanu: Nu mai faceți complimente că știți că… ce credeți că fac în fiecare seară? Vă bombăn pentru că puneți târziu pe blog articolul și stau până târziu ca să… în anumite zile…

Monica Mihai: Vă mulțumesc pentru ediția de astăzi, doamnelor și domnilor până la ediția viitoare la revedere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Îți CONFISCĂ pe loc CÂINELE. Este interzis prin lege în România. Amenda e imensă
Reguli stricte pentru proprietari. Risc crescut de amenzi de la ANAF
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
În urmă cu 114 ani, Pământul trecea la o distanţă foarte mică pe lângă cometa...
×