ULTIMA ORĂ! „Mă înșela, a trebuit să fac ASTA!” Cioacă MĂRTURISEȘTE pentru prima oară ce s-a întâmplat în noapte de 29 spre 30 august 2007

ULTIMA ORĂ! Mă înșela, a trebuit să fac ASTA! Cioacă MĂRTURISEȘTE pentru prima oară ce s-a întâmplat în noapte de 29 spre 30 august 2007
Publicat: 09/09/2013, 21:40
Actualizat: 29/07/2014, 19:03

Cristian Cioacă a spus, marți, la Tribunalul Argeș că știa că Elodia Ghinescu îl înșeală și că și el i-a fost infidel, susținând că discutase cu aceasta și conveniseră să divorțeze, iar în noaptea când procurorii susțin că și-a ucis soția el a fost plecat la Pitești, la femeia cu care avea o relație.

Cristian Cioacă a susținut în fața magistraților că în 29 august 2007 a avut singura discuție cu Elodia Ghinescu despre posibilitatea de a divorța, iar în noaptea de 29 spre 30 august 2007, când procurorii susțin că și-a ucis soția, el a fost plecat la Pitești, la o femeie martoră în dosar, cu care avea o relație la acel moment.

„Începusem o relație și așa am considerat că este normal și firesc. Amândoi eram de acord cu divorțul, dar nu s-a discutat nimic despre partajul bunurilor. Pe 29 august am discutat singura dată cu Elodia despre un eventual divorț, asta pentru că aveam o relație cu altcineva și Elodia a fost de acord cu asta. Știam despre ea că mă înșela, dovada sunt e-mail-urile în care ea spune cu cine a fost în Dubai. De asemenea, concediile le-a petrecut împreună cu acel bărbat. Chiar și în vara anului 2007 au fost împreună în vacanță, fără copii. Niciodată Elodia nu s-a interesat de ceea ce făcea copilul în țară, la părinții mei”, a declarat Cristian Cioacă, în sala de judecată.

El a mai susținut că avocații familiei Ghinescu nu au probe, ci se bazează doar pe presupuneri, iar rechizitoriul este „un scenariu fantezist fabricat”.

„Nu am săvârșit faptele de care sunt acuzat. Acuzațiile sunt bazate pe niște fapte care nu există, nu se bazează pe probe. Rechizitoriul este un scenariu fantezist, care nu are nicio susținere în realitate”, a mai spus Cristian Cioacă.

Cristian Cioacă a mai spus la Tribunalul Argeș, în finalul pledoariei, că inițial nu s-a găsit niciun „stropuleț de sânge”, însă ulterior au fost descoperite pete de sânge în portbagaj, pe schimbătorul de viteze și pe tocul pistolului pe care nu are cum să le explice, apoi s-a adresat magistratului: „Suntem în Săptămâna Patimilor și vreau să știți că așa cum judecați, așa veți fi judecat!”.

„Soția mea lipsea frecvent de acasă, uneori chiar și o săptămână, motivând că are procese în alte localități, dar nu exista o stare tensionată între noi, așa cum scrie în rechizitoriu. Rechizitoriul este unul fantezist, se presupune că am omorât-o, am tranșat-o și am transportat cadavrul. Nu pot să spun nimic despre dispariția Elodiei sau despre petele de sânge. Sunt nevinovat de uciderea soției. Domnule președinte, nu îmi aduc aminte ce am făcut acum o lună, credeți că îmi mai amintesc de atunci schimbul de ture? Pe 5 septembrie, a avut loc cercetarea la fața locului. Atunci nu s-a găsit niciun stropuleț de sânge. Sângele s-a găsit în jurul orei 11.00, polițiștii m-au plimbat prin Brașov și, la întoarcere, mi s-a spus că s-au găsit urme. Nu am cum să explic petele de sânge găsite în portbagaj, schimbător de viteze și tocul pistolului. (…) Suntem în Săptămâna Patimilor și vreau să știți că așa cum judecați, așa veți fi judecat!”, s-a adresat magistratului Cristian Cioacă.

Fosta asistentă a avocatei Elodia Ghinescu a confirmat, marți, în sala de judecată că între Cristian Cioacă și soția a sa a fost o discuție despre divorț.

„Relațiile dintre Elodia Ghinescu și Cristian Cioacă erau în general bune, iar în 29 august 2007 a avut loc o discuția telefonică între ei, în care s-a discutat despre divorț. Elodia a discutat cu inculpatul pe un ton destul de ridicat și pot confirma că s-a luat în discuție și divorțul. Inculpatul era în acel moment la Pitești și i-a cerut insistent să vină acasă, la Brașov, pentru că au de discutat”, a declarat fosta asistentă a Elodiei, Emilia Nițu.

La termenul de marți au depus mărturie și foști colegi ai polițistului Cristian Cioacă, între care șeful acestuia de la Secția 2 Poliție din Brașov, Carmen Mîțu, care a spus că a avut o discuție cu inculpatul după dispariția soției acestuia, fostul polițist spunându-i că la percheziție s-a găsit sânge în apartamentul său și se așteaptă să fie găsit sânge și la percheziția mașinii.

Avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, a depus la instanță o cerere de sesizare a Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg privind nerespectarea drepturilor clientului său și o cerere de restituire a dosarului către procurori, invocând faptul că urmărirea penală s-a făcut cu încălcarea normelor de ordine publică, solicitările urmând să fie analizate la termenul următor.

De asemenea, avocata a formulat și o cerere de revocare a arestării preventive, pe motiv că o parte dintre probele în baza cărora s-a luat măsura au fost administrate ilegal, iar decizia a rămas în pronunțare.

Ședința de judecată a durat peste cinci ore, fiind audiați Cristian Cioacă și șase martori, iar următorul termen pe fond a fost stabilit pentru 28 mai.

Polițistul a fost adus, marți dimineață, la Tribunalul Argeș, încătușat și sub escortă de la Penitenciarul Colibași, pentru un nou termen al procesului.

Procesul în care fostul polițist Cristian Cioacă a fost trimis în judecată pentru uciderea soției sale Elodia Ghinescu a început la Tribunalul Argeș în 3 martie.

Cristian Cioacă a pledat nevinovat în fața instanței și a cerut magistraților să fie pus în libertate, spunând că se va prezenta la fiecare termen al proceselor pe care le are, argumentând că și până în momentul arestării sale preventive a fost la toate înfățișările ședințelor de judecată.

Cioacă le-a spus magistraților că nu este vinovat de crimă, ci de faptul că s-a căsătorit cu Elodia, el susținând că nu beneficiază de un proces corect.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibași.
În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor.
„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel București, care a admis recursul procurorilor față de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal București.

Probele criminaliștilor, prelevate din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață