Adrian Perjovschi, unul dintre cei mai cunoscuți hairstyliști din România: Cel mai important e SĂ TRĂIEȘTI LIBER. Urmează SĂ MĂ CĂSĂTORESC

Publicat: 18/11/2018, 13:57

„Ca primă opțiune a fost parfumeria…dar la noi nu există un institut ca la Paris și părinții nu aveau posibilitatea să mă trimită. Fiecare obstacol a fost …o lecție. Primul meu salariu a fost de 150 de lei. În prezent am trei locații la nivel de standard top. Mă hrănesc cu recunoștință și cu rezultate”, a spusAdrian Perjovschi, unul dintre cei mai cunoscuți hairstyliști din România.

Perjovschi a declarat că sursa puterii sale sunt prietenii și familia. „Cei care sunt cel mai aproape de tine indiferent ce s-ar întâmpla”.

Cea mai fericită zi pe plan personal a fost atunci când împreună cu partenerul său au hotărât să se căsătorească: „Urmează să mă căsătoresc. ..luna următoare, chiar plec într-o vacanță, este o căsătorie mai neconvențională”, a spus hairstylist-ul.

Redăm integral interviul acordat Gândul.info și agenției Mediafax de Adrian Perjovschi:

Reporter: În ce stă libertatea ta?

Adrian Perjovschi: Libertatea mea stă în faptul că mă exprim, din punct de vedere creativ, liber. Prin prisma meseriei, am un program flexibil, o viață liberă, prin faptul că te plimbi, cunoști o groază de oameni și, da, cel mai important e că te exprimi liber și că ai ce să arăți practic din interior în exterior.

Adrian Perjovschi, hairstylist: Cel mai important e să trăiesti liber

Reporter: În ce stă puterea ta?

Adrian Perjovschi: Puterea mea? Mă hrănesc foarte tare cu recunoștință și cu rezultate, pentru că sunt un perfecționist, îmi place să am rezultate bune, de fapt foarte bune, și mă hrănesc foarte tare prin ce transmit mai departe, prin oamenii educați și crescuți de mine, prin echipa formată, prin prietenii care-mi sunt alături. Și puterea mi-o regăsesc cel mai bine în mine, în sufletul meu, pentru că, dacă am aceste lucruri, sunt împlinit.

Reporter: Dacă te-ai întâlni cu tine, cel de la 14-15 ani, El ar fi mulțumit de tine?

Adrian Perjovschi: El ar fi foarte mulțumit de mine, da! (râde). Poate că eu nu aș fi destul de mulțumit de cel de la 14 ani.

Reporter: De ce?

Adrian Perjovschi: Păi, dă-i omului, nu numai românului, mintea cea de pe urmă, normal! Aș schimba unele lucruri. Adică, normal, înveți în viață din greșeli și, probabil, aș fenta un pic, sau aș fi pregătit, sau aș face lucrurile să meargă mai repede un pic.

Reporter: Cât din cel care ești acum este rezultatul greșelilor pe care le-ai făcut?

Adrian Perjovschi: (râde) Rezultatul greșelilor, cred că 50% de fapt. Da, cu fiecare greșeală, cu fiecare boacănă, am învățat câte ceva, și fiecare obstacol de fapt a fost, într-adevăr, o lecție. Și acum rectific practic răspunsul anterior, că nu aș ocoli aceste obstacole, cred că aș fi pregătit eu altfel să le înfrunt, să am o altfel de abordare și o altă atitudine asupra lor.

Reporter: Ce consideri că este extraordinar în viața ta?

Adrian Perjovschi: Mai multe lucruri…. Cam tot e extraordinar în viața mea, dacă stau bine să mă gândesc, și, atunci să și enumăr : familie, prieteni, relațiile cu oamenii, echipa, jobul, călătoriile (…)

Reporter: Care este cea mai mare șansă pe care ai primit-o de la viață?

Adrian Perjovschi: Cea mai mare șansă?! N-o pot considera cea mai mare șansă pentru că, practic, tot ce s-a întamplat îmi pare natural și normal (râde). Dar, ca să spunem așa, o șansă, da, am avut o șansă! Am prins un tren foarte bun atunci când m-am apucat de meserie și m-am lăsat de facultate pentru a continua această meserie. Îmi plăcea foarte, foarte tare și am avut șansa de a intra în echipa Getei Voinea și de a evolua împreună cu aceasta. Practic, a fost mentorul meu. Și, de acolo, am crescut și am prins aripi.

Reporter: La ce facultate erai?

Adrian Perjovschi: La ASE, la IDD, la relații economice internaționale și la Politehnică, la chimie industrială. Voiam să fac parfumerie și cosmetică, dar la noi în țară nu există un institut, cum există la Paris, pentru așa ceva. Și, cum în acele vremuri, părinții nu aveau posibilitatea să mă trimită la această școală, sau chiar eu să mă întrețin să merg la această școală, am abandonat ideea, deoarece la noi, la chimie industrială, de aia am și dat acolo, de-abia din anul trei se făcea un semestru de chimie organică pe parfumerie și cosmetică. Dar, acel segment și acel curs, practic nu cuprindea ce îmi doream eu să fac. Pentru că mie îmi plăceau foarte mult laboratoarele de chimie și îmi plăcea să combin substanțele, mirosurile și așa mai departe și, practic, eu îmi doream să creez parfumurile. Ori, din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat la noi. Sau, mă rog, din fericire, că altfel nu aș fi ales meseria asta. Dar, ca primă opțiune, de fapt, a fost parfumeria.

Adrian Perjovschi, hairstylist: Cel mai important e să trăiesti liber

Reporter: Familia te-a susținut în această alegere?

Adrian Perjovschi: La început n-au fost de acord pentru că atunci când m-am apucat eu de coafură, acum 17 ani, încă nu era o meserie atât de, nu știu, cu care să te mândrești. Erau acele preconcepții, mai comuniste un pic. Ce-or să zică vecinii, ce-o să zică lumea, ce-or să zică rudele, cum renunți la facultate și te faci coafor! Adică, nu era neapărat termenul de hair stylist, de-abia începuse. Iar apoi, m-au susținut pentru că n-au avut de ales. Și acum, presupun că sunt mândri de mine. (râde)

Reporter: Ce înseamnă familia pentru tine?

Adrian Perjovschi: Înseamnă mult, foarte mult. Înseamnă prietenie, în primul rând, cei care sunt cel mai aproape de tine indiferent ce s-ar întâmpla. Adică, cred că atunci când ai cea mai mare problemă unde te duci? La mama, de fapt. Tata. Și apoi frați, surori.

Reporter: Care este cea mai frumoasă zi pe care ai trăit-o în carieră?

Adrian Perjovschi: În carieră… păi, a fost chiar de curând, (râde) cea mai frumoasă zi … Cred că de la an la an, pe măsură ce înaintăm în timp și facem mai multe evenimente sau progresăm în domeniul carierei, cred că apar zile care pot fi din ce în ce mai frumoase și atunci acea zi ia locul celeilalte. Deci, cea mai frumoasă zi din cariera mea a fost de curând, în luna septembrie, când am lansat, am reușit să lansăm o colecție a noastră, a salonului și, practic, a fost realizabil acest lucru. E un eveniment pe care mi-l doream de foarte mult timp, de când m-am apucat de meserie, din plecările mele la Londra, Paris, Milano, Los Angeles. Cred că orice stilist și-ar dori acest lucru: să realizeze și să creeze un eveniment de prezentare de coafuri. Și acest lucru a fost făcut, l-am realizat. Practic, l-am facut posibil. Bine, cu ajutorul unor sponsori, sunt și brand ambasadorul unor produse de hair-care și astfel m-au susținut în acest vis. Pentru a-mi împlini acest vis.

Reporter: În ce a constat, ce ai vrut să faci, ce ai vrut să exprimi?

Adrian Perjovschi: Cum sunt prezentările de modă, exact asa sunt și prezentările de coafură. Acestea nu sunt atât de mediatizate, să spunem. Se organizează evenimente pentru noi, hair- stiliștii, dar pentru public, nu. Și practic, publicul nu vede exact ce putem și noi să realizăm pentru că avem și noi o creativitate foarte mare. Și atunci când ești lăsat liber îți exprimi tu viziunea ta asupra acestei meserii. Și tema a fost despre culoare, despre schimbare și am cuprins o gamă foarte variată de culori care pot fi puse în păr, culori să zicem oarecum nenaturale pentru păr, dar ele sunt foarte naturale pentru că le găsești peste tot în natură, cum ar fi rozul, verdele, roșul, movul, vorbesc de culori chiar aprinse. Și ce am mai exprimat? Eu sunt de părere că accesoriul cel mai important pentru un om este coafura, pentru că această coafură reprezintă un accesoriu pe care tu îl croiești, deci practic noi croim acest material, părul, și îi dăm o formă pentru a realiza acest accesoriu, care să-ți vină ție bine și să te simți foarte bine zilnic. Asta am vrut să exprimăm. Asta am vrut să exprim prin această colecție.

Reporter: Cu câți bani ai început afacerea?

Adrian Perjovschi: (râde) Au… dacă-mi aduc aminte, cred că au fost șapte mii de euro, am fost asociat cu încă două persoane. Deci, salonul a costat 21.000 de euro la început, acum 11 ani. Pentru deschidere. Bineînțeles, acum lucrurile s-au schimbat. Am început cu un salon mai improvizat, să spunem, adică nu a fost la nivelul la care mi-l doream, să cumpăr aparatură, mobilierul pe care mi-l doream și să fie la cele mai înalte standarde, cum ar fi fost unitățile de spălat, cu masaj, cu piele scaunele, cu pompă, deci au fost mai basic făcute. Dar, în timp, am crescut foarte repede și am tot investit, banii nu i-am cheltuit, și atunci am schimbat și uite că în prezent am ajuns la trei locații care sunt la nivel de standard top.

Reporter: Și o cifră de afaceri de…?

Adrian Perjovschi: (râde) Asta nu știu să spun exact, cifrele de afaceri, contabila este cu partea asta. Saloanele merg bine, asta știu sigur, nu am cum să zic o cifră, sunt împărțite pe trei firme, eu sunt și asociat cu încă două persoane, cu Valentin și cu Bianca, pentru celelalte două locații, pentru că de unul singur nu ai cum să reușești și bine, nu ai cum să reusesti nici cu … nici fără o echipă în spate, o echipă de care sunt foarte mândru și le mulțumesc foarte tare.

Reporter: Cât a fost primul tău salariu?

Adrian Perjovschi: Primul meu salariu, țin minte și acum, 150 de lei, un million jumate era pe vremea aceea, aveam în milioane, echivalentul a 150 de lei. Și mai mare impactul a fost, țin minte și acum, crescusem la un salon anterior unde lucrasem, unde mi-am făcut eu mâna, unde am experimentat, am facut practică, și apoi m-am mutat la Geta Voinea, deja acolo (la primul salon) crescusem cu salariul, aveam în jur de 1.000 de lei, 1.000-1.100 de lei (11 milioane lei vechi) și m-am dus la Geta și din prima lună salariul a fost tot ceva de genul foarte jos de 170-200 de lei (două milioane), ceva de genul ăsta (zâmbește). Da! Ăsta a fost cel mai mic salariu.

Reporter: Care sunt oamenii cei mai importanți în viața ta?

Adrian Perjovschi: Păi, prietenul meu, familia mea, mama, și am încă câțiva pe care îi număr pe degete, Maria Apostol, Valentin, asociatul meu, Bianca, Adelina, ca prieteni, avem un grup al nostru care e restrâns și, practic, ei sunt persoanele importante.

Reporter: Cum te simti, în România, ca persoană cu o altă orientare sexuală?

Adrian Perjovschi: Eu acum mă simt liber, dar a fost foarte greu. Și oricum, adică, da, mă simt liber pentru că, spre norocul meu, sunt și într-o zonă și lucrez cu niște oameni deschiși la minte și frumoși. Dar, dacă ies în adevărata Românie, de fapt, când te duci prin țară sau dacă te duci prin alte cartiere sau să fac cumpărături în supermarketuri, practic nu te simți prea ok, pentru că acolo vezi adevărata Românie, oamenii nu sunt atât de deschiși la minte. În domeniul meu mă simt foarte bine, dar, în rest, nu mă simt foarte confortabil pentru că ești constrâns.

Adrian Perjovschi, hairstylist: Cel mai important e să trăiesti liber

Reporter: Cum ai perceput referendumul pentru familie?

Adrian Perjovschi: Nu m-a afectat practic. Pentru că mi-am dat seama că nu era vorba despre comunitatea gay. Sunt în spate, nu știu, jocuri politice. În schimb, ce m-a deranjat, reacția unor oameni din agenda telefonului, am primit pe what”s up chiar unele mesaje. Am fost șocat. Da, eu sunt gay, sunt ok cu treaba asta, sunt ok cu familia mea, toată lumea e ok cu treaba asta, n-am nicio problemă și despre ce valori vorbim aici până la urmă….Nu mi se pare normal și ok.

Reporter: Te vezi căsătorit?

Adrian Perjovschi: Da, cu un bărbat (râde). De fapt, urmează să mă căsătoresc.

Reporter: Unde?

Adrian Perjovschi: Nu la noi!

Reporter: Când?

Adrian Perjovschi: De fapt este…Luna următoare, chiar plec într-o vacanță, este o căsătorie mai neconvențională, să spunem așa. E o unire mai mult spirituală. Pentru că nu e la un preot, este pur și simplu la un șaman și este o ceremonie, să spunem așa. Fără petrecere, ci pur și simplu, este așa, pentru noi.

Reporter: Dacă legea ar permite, ai adopta un copil? Crezi că ai fi un părinte bun sau ați fi niște părinți buni?

Adrian Perjovschi: Dacă aș fi un părinte sau dacă am fi niște părinti buni? Da, cu siguranță. Dacă aș adopta un copil? Nu știu. Îmi dau seama cât de greu este să crești un copil, mai ales având-o lângă mine pe prietena mea, pe Adelina Pestrițu, și văd că nu este ușor să crești un copil, asta e clar, e o responsabilitate enormă.

Reporter: Ce te-ar face atât de fericit încât să spui: Clipă oprește-te!

Adrian Perjovschi: Clipă oprește-te….Aaaa, într-un moment în care aș fi pe plajă, la plaja perfectă, (râde) cu apă superbă și da, acolo aș spune timpului să se oprească. Îmi place foarte mult căldura și îmi plac țările tropicale, de aceea și călătoresc foarte tare în aceste țări și acolo mă încarc foarte tare de energie pozitivă. Plus că și apa, apa oceanului sau a mării, este un foarte bun curățător, și preia tot ce e negativ. Este o curățare, e un ciclu foarte frumos și normal.

Reporter: Ce înseamnă România pentru tine?

Adrian Perjovschi: Cu toată mizeria politică și cu tot ce se întâmplă cu sistemele, pentru că noi ne lovim zilnic, mai ales că ai un business și te lovești de tot felul de autorități, să le spunem în ghilimele, unde știm cum funcționează treburile, văd și partea frumoasă. Întâlnești tot felul de oameni frumoși, talentați, creativi, buni, săritori, umani, o țară cu niște peisaje foarte frumoase și da, asta iubesc la România! În rest, tot ce înseamnă sistem, nu!

Reporter: Cum îți imaginezi România peste 10 ani?

Adrian Perjovschi: Peste 10 ani… Mai bine, clar mai bine. Adică, sunt o fire optimistă și văd generația din spate, care vine (zâmbește), care ne ia urma, o generație total schimbată, de copii mult mai inteligenți și mai evoluați practic și atunci, nu știu, eu am convingerea că va apărea acea generație tânără care, pur și simplu, va detrona și va dărâma absolut toată mizeria de acum și vor apărea acei oameni corecți și verticali care să conducă această țară.

Reporter: Unde te vezi pe tine peste 10 ani?

Adrian Perjovschi: Cum am și spus, că iubesc foarte tare căldura și apa, plaja (zâmbește), mă văd, să mai strâng niște bani, să mai fac niște bani și să mă mut, să mă retrag undeva pe o insulă, știu și care, am câteva destinații, ori în Bali, ori în Cuba, ori în Mexic, deci în una din aceste destinații și mă văd acolo. Nu stând degeaba, ci lucrând și acolo, nu știu dacă în același domeniu, poate și …mă văd și având un bar sau un mic restaurant, pentru că mie îmi și place să gătesc foarte mult, pe plajă, ceva foarte simplu care să-ți asigure o existență modestă și să ai o ocupație.

Reporter: Și o ultimă întrebare: care a fost cea mai frumoasă zi pe care ai trăit-o în viața personală?

Adrian Perjovschi: În viața personală… Cea mai frumoasă zi? Atunci când ne-am hotărât, eu și partenerul meu, să ne căsătorim. Da! Asta a fost cea mai frumoasă zi din viața mea recentă. Până acum.

Foto: Adrian Perjovschi/ Facebook

Lovitură cruntă primită de Anamaria Prodan. La aşa ceva chiar nu se aştepta. Primele declaraţii
Câte clase are Mihai Petre, de fapt. Îți vei schimba radical părerea despre celebrul dansator
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Sfinxul şi Babele sunt în judeţul Dâmboviţa. Prahova a pierdut în primă instanţă procesul ce...
Mașina care seamănă IZBITOR de mult cu Dacia a ajuns pe ALIBABA. Preț + FOTO
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Cercetătorii avertizează China asupra unui focar colosal de COVID dacă va adopta strategia SUA
Cununie-șoc în Iași. Cu cine s-a măritat Valentina, tânăra de 26 de ani din imagine
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Traficul paralizat în Constanța, din cauza repetițiilor pentru parada de 1 Decembrie!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie pentru românii care se întorc din aceste ţări. Noua listă roşie. Se aplică...
Doliu uriaș! A murit o legendă a sportului. Un fost căpitan s-a stins din viață
Un asteroid uriaș, mai puternic decât o bombă nucleară, se îndreaptă spre Pământ. Hiroshima: 135.000...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...