Arpad Paszkany a cedat gratis echipa CFR Cluj

Arpad Paszkany a cedat gratis echipa CFR Cluj
Publicat: 22/05/2014, 14:42

„Cesiunea acestor acțiuni s-a făcut fără valoare… Am cesionat acțiunile pe baza unei promisiuni contractuale a firmelor respective în ceea ce privește susținerea financiară a clubului pentru următorii zece ani. Nu am autorizarea din partea lor să le fac publice, ei nu doresc funcții de conducere la club, pur și simplu doresc să susțină clubul prin toate căile legale și posibilitățile Codului fiscal din România. Nu este nimeni majoritar în momentul de față. Este un SA care are 29 de acționari. Toate sunt societăți înregistrate pe teritoriul României. Eu, ca persoană fizică, nu mai sunt acționar al clubului CFR 1907 Cluj”, a spus Paszkany.

CFR Cluj are acționari care activează în diferite domenii, printre care servicii financiare, IT, imobiliare, agricultură, a precizat Paszkany. El consideră că gruparea ardeleană are nevoie de un investitor din afara țării pentru a evolua la un alt nivel în fotbalul internațional.

„Din 2001 și până în 2012 ceea ce a reușit CFR Cluj cred că este un record într-un fel în ceea ce privește fotbalul european. Sunt foarte mulți bani investiți în acest club și foarte, foarte multă muncă, dar știți că în foarte multe locuri s-a investit mult fără să existe o răsplată în ceea ce privește rezultatele sportive. În urmă cu zece ani, clujenii și ardelenii nu și-ar fi permis să viseze să cânte imnul Ligii Campionilor în trei ediții în șase ani pe un stadion din Cluj. Din 2012 și eu m-am gândit într-un mod foarte realist că dacă noi dorim să creștem din punct de vedere valoric și al cotației internațioanle acest club atunci am avea nevoie de un investitor, foarte probabil din afara granițelor țării, care să aibă apetit pentru fotbal și care să dorească să trăiască aceleași bucurii pe care le-am reușit noi, dar în calitate de acționar”, a explicat Paszkany.

El a precizat că echipa CFR Cluj ar avea nevoie de o infuzie de capital de 25-30 de milioane de dolari pe an, timp de cinci ani, pentru a ajunge la nivelul unei formații precum Șahtior Donețk.

„Chiar în 2012 una dintre prestigioasele companii internaționale ne-a căutat să ne facă o prezentare internațională, în vederea încercării de a atrage un grup de firme sau un investitor. Este foarte frumos să câștigi de trei ori campionatul, de trei ori cupa, două supercupe, dar un upgrade al CFR-ului pentru mine ar însemna o participare constantă și de mai mare amploare pe plan internațional. Pentru asta ar trebui o infuzie de capital de cel puțin 25-30 de milioane de dolari pe an, timp de vreo cinci ani. Din păcate, până în momentul de față, nu am reușit, deși am fost în vreo două momente foarte aproape. Discuții mai sunt deschise cu mai mulți. Sper că participarea în cupele europene în acest an va ajuta un eventual un proces de integrare a unui investitor din afara granițelor țării”, a afirmat omul de afaceri.

Noii acționari ai clubului nu sunt de talia unui investitor strategic, dar au capacitatea de a asigura buna funcționare a clubului, a mai spus Paszkany. „Începând din ianuarie 2014, eu mi-am cedat acțiunile unui grup de firme care nu sunt de talia investitorilor de care v-am vorbit, dar care pot să asigure clubului bugetul necesar pentru o prezență constantă și cât mai consistentă, atât în campionatul României, cât și pe plan internațional. Sperăm în continuare să atragem un capital care să ne poată plasa pe altă orbită”, a declarat Arpad Paszkany

El nu intenționează să investească la altă echipă, „nici în România, nici în străinătate”, și a adăugat că s-a retras și din acționariatul televiziunilor Look TV și Transilvania Live.

„Mi-am rezolvat două probleme anul acesta, am ieșit din fotbal și am ieșit din televiziune. Eu am vândut posturile de televiziune. Timp de cinci ani colegii mei cu care am pus pe picioare cele posturi canale de televiziune să asigure emisia, atât. Procesul de predare s-a încheiat de vreo 25-30 de zile, au și investit o sumă considerabilă în ambele posturi, vreo 6-7 milioane de euro”, a spus Paszkany.

Clubul va fi sponsorizat în continuare de grupul de firme Energobit. „Este foarte importantă prezența grupului Energobit prin prietenul nostru Ștefan Gadola, care ne-a ajutat foarte mult și care va fi alături de club și de acum încolo. Sponsorul clubului în Europa League și în campionat va fi grupul Energobit”, a mai spus Paszkany.

Arpad Paszkany a preluat clubul CFR Cluj în anul 2001, când formația ardeleană se afla în Divizia C. În această perioadă, CFR Cluj a câștigat campionatul de trei ori (2007/2008, 2009/2010, 2011/2012), de tot atâtea ori Cupa României (2008-2010) și Supercupa României de două ori (2009 și 2010).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata