EXCLUSIV | Previziunile unui astrolog pentru anul electoral 2024. Când va veni binele pentru români și de ce tendința va fi ”de a alege falși Mesia”

Publicat: 22/05/2023, 10:00

O analiză astrologică a anilor 2023 și 2024 arată la orizont turbulențe și comportamente haotice în politică și în societatea românească. În opinia astrologului și numerologului Valeriu Pănoiu, vom asista în următorii doi ani la tranziția lui Pluto din Capricorn, care a durat 15 ani, în Vărsător. Pluto se va instala definitiv în semnul Vărsătorului, pentru 20 de ani, pe 24 noiembrie 2024. Această tranziție a lui Pluto dintr-un semn în altul va aduce foarte multe situații imprevizibile. 

Valeriu Pănoiu spune că tranzitul lui Neptun în semnul Pești favorizează o predispoziție socială către paranoia și anxietate a populației. Mai în glumă, mai în serios, astrologul român descrie simbolic intervalul acestor doi ani drept ”o perioadă a spitalului de nebuni, în care pacienții au scăpat liberi”.

Simptomele invocate de Valeriu Pănoiu: oamenii devin extrem de suspicioși, de paranoici, fiind mereu în căutare febrilă de certitudini, de siguranță, de soluții palpabile la nevoile lor.

La nivel global, în anii 2023-2024 se anticipează chiar și posibile descărcări seismice ale planetei.

O veste pozitivă pe care astrologul român  o aduce în acest interviu acordat în exclusivitate pentru Gândul este faptul că românii, ca popor, nu sunt amenințați de vreun pericol extern.

Astrologul atrage însă atenția că adevăratele cataclisme interne, sociale și politice din România, vor fi generate de o clasă politică egoistă și incompetentă, dar și de predispoziția naturală a românului de a fi propriul său dușman.

Din acest punct de vedere, o rază de speranță se întrevede în anul 2026, an în care va exista șansa unei alte clase politice. Până atunci, mai spune Valeriu Pănoiu, cei care vor ocupa niște poziții de putere în statul român vor fi din ce în ce mai tentați să comită abuzuri până când Pluto va depăși definitiv semnul Capricornului, adică la sfârșitul anului 2024.

În ceea ce privește anul 2024, an cu patru cicluri electorale, dar și An al Dragonului în zodiacul chinezesc, astrologul estimează că românii vor face din nou greșeli repezindu-se în mod impulsiv, fără să reflecteze bine la oferta electorală.

Valeriu Pănoiu preconizează că românii vor fi tentați să aleagă lideri care să lase impresia că sunt adevărați salvatori ai neamului, niște Mesia ai românilor. Unul dintre pericolele din aceste procese electorale din 2024 îl reprezintă tendința ca alegătorii români să proiecteze această imagine iluzorie asupra unor candidați la alegeri, mai precizează astrologul Valeriu Pănoiu.

”Casa Regală britanică are dintotdeauna astrolog de curte, care planifică datele”

Bogdan Rădulescu: Fiecare român este curios, privind la emisiunile specializate în astrologie, fie ele pe diverse posturi de televiziune sau în mediul online, de predicțiile privind propriul semn zodiacal. Dar, aș vrea să ne concentrăm puțin asupra aceea ce se numește astrologie electivă. Numeroși lideri de state din toate timpurile au apelat la astrologi pentru a lua decizii importante pentru țările lor, pentru a alege momente oportune pentru diverse acțiuni politice, diplomatice sau militare. Pot constitui astrologia și numerologia niște instrumente ezoterice – cam controversate, ce-i drept – de influențat deciziile politice?

Valeriu Pănoiu: Dincolo de controverse și de atribuirea diferitelor etichete numerologiei sau astrologiei, acestea sunt instrumente decizionale. Tocmai de aceea, ele sunt folosite la cel mai înalt nivel în ceea ce privește chiar luarea de decizii guvernamentale și nicio alegere a unei date importante, oficiale, pentru organizarea unui eveniment major nu este lăsată la voia întâmplării.

De exemplu, Casa Regală britanică știm că a avut și are dintotdeauna astrolog de curte, care planifică datele. Există chiar o ramură a astrologiei care se numește astrologie electivă și care se ocupă cu alegerea momentelor optime pentru derulare unor acțiuni în conformitate cu un scop dorit. Aceasta poate să fie aplicată exclusiv pe deciziile pe care astrologii le-au luat pentru Casa Regală britanică.

Se poate studia chiar de ce a fost aleasă o anume dată pentru ceremonia încoronării. Chiar și anul acesta a fost aleasă o anumită dată, și nu alta, pentru încoronarea regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, așa cum în trecut a fost aleasă o anumită dată a căsătoriei acestuia cu prințesa Diana. Avem dovezi de fixarea de către astrologi a datei încoronării Reginei Elisabeta I a Angliei (1533–1603). De secole se conservă în arhivele regale britanice aceste alegeri de date oficiale, care sunt foarte transparente din punct de vedere astrologic.

Revenind la nivelul înalt în care astrologia își găsește locul, nu trebuie decât să amintim Vaticanul care, de asemenea, a folosit intensiv astrologii. De altfel, istoria consemnează câțiva papi, dintre care unii și-au desenat singuri astrograma.

În Evul Mediu, știm că astrologia era la mare cinste. Orice facultate de medicină din epocă avea în trunchiul comun al disciplinelor studiate și astrologia, pentru că aceasta este o formă de cunoaștere naturală.

Astrologia detectează ceea ce putem numi ADN-ul cosmic. De altfel, eu fac mereu această paralelă între astrologie și medicină, pentru că, de fapt, avem la lucru relația dintre analiză și sinteză. Medicina, dintr-o picătură de sânge, îți trage o concluzie despre sănătatea întregului organism, iar astrologia operează cu procedeul invers, adică acela de sinteză. Din toată dispunerea pe harta astrală a obiectelor cerești în momentul nașterii, moment în care își pune amprenta suflul cosmic, adică atunci când copilul nou-născut face prima sa respirație, putem deduce întregul parcurs existențial, cu toată harta experiențelor unei persoane.

”În anii 2023-2024, suntem în plin haos”

Cum se văd societatea românească și politica de la noi prin optica astrologului în următorii doi ani?

Din punct de vedere macro, suntem într-un moment de tranziție care seamănă, dacă este să ne ducem înapoi în timp și pe anumite cicluri astrologice, cu anii ’90, anii de început de democrație. Principala caracteristică a unei asemenea etape este haosul sau dezordinea. Știm foarte bine că universul a fost creat din nimic, deci nimicul este și el creator, ca și haosul. Ordinea apare ulterior doar în urma manifestării haosului.

În anii 2023-2024, suntem în plin haos. Există o tranziție de la un ciclu al lui Pluto în Capricorn, care a durat 15 ani, la un ciclu al lui Pluto în Vărsător, care va dura 20 de ani. În acești doi ani, 2023 și 2024, există o pendulare a lui Pluto, când în Capricorn, când în Vărsător.

Pluto se va instala definitiv în semnul Vărsătorului pentru cei 20 de ani pe care i-am preconizat pe 24 noiembrie 2024. Deci, până atunci, vom avea această tranziție care aduce foarte mult imprevizibil.

Practic, nu știm în ce formă se vor manifesta aceste energii care sunt extrem de turbulente pe fondul altor cicluri majore. De exemplu, avem tranzitul lui Neptun în Pești. Eu am sesizat această predispoziție socială către paranoia și anxietate. De fapt, este vizibil. Eu m-am și aventurat să etichetez vremurile în care trăim drept o perioadă a spitalului de nebuni, în care pacienții au scăpat liberi. Aceasta este impresia mea despre anii 2023- 2024.

Oamenii sunt extrem de suspicioși, de paranoici, vor dovezi, vor ceva palpabil, vor ceva concret, altfel nu cred. De aceea, științele acestea de graniță, inclusiv astrologia și numerologia, sunt privite cu mai mult scepticism, mai mult decât de obicei, tocmai pentru că ele nu oferă decât o ghidare abstractă. Astrologia și numerologia te ghidează din punct de vedere energetic. Forma în care se vor întâmpla însă lucrurile, ca să dăm dreptate teologilor, nu poate fi știută până la urmă decât de Dumnezeu.

De exemplu, apropo de turbulențele despre care vorbeam, 2023-2024 sunt ani care – și nu vrem să semănăm panică – anticipează inclusiv posibile descărcări seismice ale planetei. De unde și expresia: ”De atâta răutate, nici pământul nu ne mai suportă!”. Deci și asta este previzibil pentru 2023-2024. Dar niciodată nu putem ști în ce măsură forța inconștientului colectiv, care se orientează către lumină, poate să echilibreze energetic această revoltă a umbrelor și a lumii subterane.

”O schimbare majoră pentru România nu se întrevede decât pentru anul 2026”

Cum se vede situația României în harta natală a țării? Vom fi confruntați cu riscuri majore în 2023 și în 2024?

Ca popor, nu suntem amenințați de vreun pericol extern, mai degrabă de niște cataclisme interne sau de această predispoziție a românului de a fi propriul său dușman, pentru că suntem pe un culoar astral de foarte multă ură. Vom vedea inclusiv în relațiile interpersonale frați care se dau în judecată între ei, copii care își reneagă părinții, părinți care își dezmoștenesc copiii. Desigur, nu pot să fac asta legal, dar mulți și-ar dori. Așadar, puterea aceasta a umbrelor și a întunericului de a se manifesta este de-a dreptul dezlănțuită și se vede foarte clar în relațiile interumane.

Foarte multă invidie, foarte multă ură, iar asta se simte puternic în clasa politică, acolo unde nu dictează decât puterea interesului. Pe un ciclu amplu al astrogramei României, o schimbare majoră nu se întrevede decât pentru anul 2026. Prin urmare, indiferent de candidații, indiferent de platformele politice, în anul 2024 vom reveni la sloganurile, devenite clișee în acei ani ’90 pe care i-am evocat: ”Pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot …”.

Așadar, să nu ne așteptăm la vreo schimbare spectaculoasă în anul electoral 2024. Cei care vor ocupa niște poziții din care își manifestă puterea – uneori în mod abuziv, pentru că suntem într-o pe epocă a abuzurilor! -, până când Pluto va depăși definitiv semnul Capricornului, adică la sfârșitul anului viitor, vor fi niște jucători guvernați doar de interese proprii.

Așadar, singura meteahnă de pe harta astrală a României în ceea ce privește alegerea conducătorilor ei este aceea că românii au predilecția de a pune în fruntea țării oameni care nu iubesc oamenii și care nu-și iubesc țara.

Abia anul 2026 va putea să fie cu o gură de speranță pentru viitor. Este foarte posibil, de exemplu, să apară niște figuri publice care aibă un alt nivel de credibilitate și care să ne dea o gură de speranță. Deci, abia din anul 2026 s-ar putea să avem încredere deplină că într-adevăr se poate și la noi instaura normalitatea și că sunt și oameni de bine care reușesc să răzbească și să ajungă acolo unde ne-am dori să le fie locul.

”Românii se vor repezi, probabil, la vot, din impulsivitate, să aleagă un Mesia care vor crede ei că îi va salva”

Anul acesta îl putem considera un an pre-electoral, iar anul 2024 vom avea în România patru tipuri de scrutin: local, europarlamentar, legislativ și prezidențial. Or, 2024 va sta sub semnul zodiacal al Dragonului din horoscopul chinez. Își va pune oare amprenta o asemenea influență astrală asupra proceselor electorale din România?

Da, 2024 va fi Anul Dragonului în zodiacul chinezesc, dragon care nu este tocmai chibzuit. Prin urmare, s-ar putea ca românii, ca de fiecare dată de altfel, așa cum au făcut în majoritatea ocaziilor, să se repeadă la vot. Dragonul este un semn impulsiv. El are rezonanțe puternice cu semnul  Berbecului din zodiacul european.

Românii se vor repezi probabil la vot, din impulsivitate, pe nejudecate, ca să aleagă un Mesia care vor crede ei că îi va salva. Este posibil ca până la anul să apară un lider care să lase tuturor impresia că este un Mesia al neamului. Sau alegătorii să proiecteze această imagine iluzorie asupra unor candidați la alegeri, să îi vadă ca pe niște salvatori, ca pe niște Mântuitori. După care, după ce se vor finaliza ciclurile electorale, bineînțeles că aluatul va descrește, atunci când drojdia  își va fi slăbit efectul de fermentație.

Preconizez că doar din 2026 încolo se întrezărește ceva pozitiv pe harta astrală a României. Începând de atunci, vom avea șansa unei alte clase politice. Apariția ei va depinde de cât de pregătită va fi mentalitatea colectivă și de viteza cu care poporul român, ca spirit de grup, își integrează anumite lecții.

Dar, deocamdată, suntem într-o epocă a manifestărilor tenebroase, într-o epocă de canibalizare, într-o epocă de lupte fratricide. Singura problemă este că ajungem la profețiile părintelui Arsenie Boca, una dintre ele fiind aceea potrivit căreia vor apărea demoni care vor predica din ușa altarului. Metaforic sau nu, asta deja se întâmplă în lumea politică, pentru că vedem cum demonii sunt îmbrăcați în îngeri, iar îngerii sunt acuzați că sunt demoni.

Aceste nuanțe ale discursurilor populiste care promit mântuirea neamului de fapt nu sunt manifestări ale luminii, pentru că lumina nu luptă cu agresivitate, nu distruge, nu este orientată spre extincția a ceea ce este în exterior sau spre excludere. Lumina nu exclude pe nimeni.

Nu poți veni în fața poporului cu o platformă politică luminoasă, strălucitoare ca metalul nobil, pe care să o implementezi cu forța și cu ajutorul unor huligani. Pentru că ordinea este apanajul luminii, iar haosul și violența sunt de partea întunericului. Nimeni nu poate să impună cu forța lumina. Dacă o impui, o umbrești. Apoi, chiar dacă poți să o impui o vreme, nu poți să o impui cu mijloace ale întunericului. Dacă se va întâmpla așa, înseamnă că ceea ce vedem nu este ceea ce pare să fie. În esență, promisiunile de schimbare a nivelului de conștiință din partea unor potențiali reprezentanți ai noștri în Parlament sunt deșarte.

”România a devenit o patrie a narcisiștilor, fiecare este interesat numai de sine”

Din 1990 încoace cântăm același refren al dezamăgirilor față de proprii reprezentanți politici pe care îi trimitem prin votul nostru în Parlament. Avem vreo șansă să vedem o schimbare de mentalitate a clasei politice românești?

Întorcându-ne la aceiași ani ’90, atunci părea că șansa noastră este deschiderea către Occident sau către lume. Veneam dintr-o societate închisă. Granițele erau atunci ca ușile închise ale unor temnițe. Atunci te gândeai că orizonturile deschise, că vizitele în străinătate, că plimbările de pe falezele Greciei, toate acestea vor schimba mentalitatea românilor.

Vedem acum cum i-au schimbat. Am ajuns nu la mai multă cunoaștere și bunătate, ci la mai mult egoism și la mai multe aere de superioritate. Societatea românească a devenit din ce în ce mai divizată din cauza acestei nevoi de etalare a opulenței și a egoului. Trăim într-o cultură a egoului, iar media nu face decât să valideze această mentalitate narcisistă.

Deci, România a devenit o patrie a narcisiștilor, fiecare este interesat numai de sine. Se va aplica în continuare  – și aici o să îmi permit să dau un exemplu concret din lumea politică – modelul PSD. Acum câțiva ani, am fost întrebat ca astrolog ce se va întâmpla cu liderul său de atunci, adică Liviu Dragnea. Atunci am anticipat că PSD va ajunge la un asemenea grad de implozie încât elementele sale baronale – adică baronii locali – vor fi catapultate, ejectate. Ceea ce de altfel s-a și întâmplat.

La fel se va aplica acum, la nivel extins, același model. De astă dată, în toate structurile statului, în toate organizațiile, în toate grupurile. Următorii doi ani, într-adevăr, vor accelera și din punct de vedere astrologic acest proces de primenire, de selecție. Singura șansă a noastră – ca să dau o notă sintetică discuției noastre – este revoluția interioară a fiecăruia dintre noi, revoluția interioară a fiecărei instituții, până la urmă, care singură va trebui să își expulzeze măselele stricate.


Valeriu Pănoiu este expert în astrologie și numerologie. Este doctorand în literatură română veche al Academiei Române. A publicat o serie de cărți: ”Astrologia de la Cer la Pământ”, ”Numerologie și destin”, ”Cartea relațiilor”, „Numerologia. Next Level, Next Generation.” Ține cursuri de astrologie și numerologie.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Ce candidați surpriză și alianțe ar putea aduce alegerile din 2024. Analist: ”Partidele vor fi în spatele unui lider, carismatic sau nu”

EXCLUSIV VIDEO | Cum va arăta anul electoral 2024 în România. Sociolog: ”Lumea românească va avea opțiuni puternic polarizate”

INTERVIU EXCLUSIV | Sociologul german Rainer Zitelmann demontează miturile anticapitaliste. ”Oamenii tind să uite cum au devenit prosperi”

Bogdan Rădulescu
Bogdan-George Rădulescu, jurnalist, analist politic. Jurnalist între 1995-2015 (Radio România Internațional, Radio România Actualități). A fost mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA