Cine este bărbatul care a reușit să construiască prima companie românească evaluată la 1 miliard de dolari

Cine este bărbatul care a reușit să construiască prima companie românească evaluată la 1 miliard de dolari
Publicat: 05/03/2018, 14:57

După aproape cinci ani, el s-a angajat ca inginer dezvoltare software în cadrul gigantului american Microsoft. În 2005 a renunțat însă la statutul de angajat și a pus bazele propriei companii de dezvoltare software specializată în furnizarea de soluții software pentru outsourcing. Treptat, compania a început să își îndrepte atenția către soluții de automatizare, iar din 2012 a s-a axat pe soluții de automatizare robotizată a proceselor.

Start-up-ul UiPath, specializat în dezvoltarea de soluții pentru auto­matizarea proceselor in­terne ale unei companii cu aju­torul roboticii, a obținut recent o finanțare de 120 milioane dolari care a pro­pul­sat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari, conform portalului Techcrunch, care citează surse apropiate tranzacției.

„UiPath a luat o finanțare serie B de 120 de milioane de dolari, rundă care îi cata­pultea­ză evaluarea peste 1 miliard de dolari”, conform portalului. Astfel, UiPath a devenit pri­mul „unicorn” al industriei locale de IT, fiind singurul start-up local de tehnologie care a reușit să ajungă la o evaluare de un milion de do­lari în decurs de doar trei ani de la înființare.

CITEȘTE CONTINUAREA PE ZIARUL FINANCIAR