• Publicat:
IT&C

„Display”-ul flexibil care poate fi purtat drept tatuaj temporar: Cum arată și ce funcții are – FOTO

Cercetătorii de la „College of Engineering and Applied Science" din cadrul Universității „Nanjing" a dezvăluit recent o inovație în ceea ce privește „display"-ul - este foarte subțire, flexibil și poate fi purtat pe piele, precum un tatuaj temporar.

Dispozitivul creat ar putea revoluționa lumea tehnologiei, cu precădere pe cea a smartwatch-urilor folosite mai ales pentru activitățile fizice.

Datorită acestui „display” numit „alternating-current electroluminescent (ACEL) display” informațiile sunt redate direct pe piele.  Invenția este alcătuită dintr-un strat electroluminiscent format din microparticule care emit lumina. Acest strat este „îmbrăcat” în 2 straturi de nanofire compuse din electrozi flexibili.

Nanoparticulele ceramice care se găsesc în polimerul flelexibil ce stă la baza alcătuirii display-ului ACEL îi determină o luminozitate mai mare decât cea a altor display-uri, astfel informațiile afișate sunt mult mai vizibile chiar și într-o cameră în care este o lumină puternică.

Display-ul flexibil creat de cercetătorii chinezi este diferit față de cele care existau deja prin faptul că poate fi purtat direct pe piele.

„Senzorii epidermali incorporați ar putea fi folosiți la monitorizarea continuă a ritmului cardiac, a pulsului, a nivelului de oxigen din sânge, precum și a glucozei”, a declarat profesorul Desheng Kong, coordonator al proiectului.

„Toate aceste informații vor fi afișate pe display. Sunt foarte importante mai ales pentru atleți, în timpul antrenamentelor, dar și în domeniile biomedicale”, a continuat acesta.

Întregul articol despre proiect poate fi citit aici.

 

Foto: Desheng Kong

 

 

Inchide