FACEBOOK lansează „Hello”, o aplicație pentru identificarea apelantului. Pe ce sistem va fi disponibilă

Publicat: 23/04/2015, 20:04

FACEBOOK. Funcția de caller ID a aplicației „Hello” îl poate ajuta pe utilizator să ia o decizie în privința apelurilor primite de la numerele pe care nu le-a salvat, prin afișarea numelui/fotografiei de profil a apelantului, condiția fiind ca acesta să nu fi modificat setarea originală (care permite identificarea lui după numărul de telefon).

Astfel, vor fi disponibile informațiile făcute publice de apelant, precum orașul, angajatorul, site-ul său etc. Din punct de vedere tehnic, politica de securitate a Facebook nu s-a schimbat, chiar dacă informațiile personale ale utilizatorilor vor fi mai vizibile. Aplicația „Hello” nu face altceva decât să „scaneze” apelurile primite și efectuate.

„Hello” arată similar aplicației TrueCaller. Luna trecută, Android Police a anunțat că Facebook testează o aplicație „pentru angajați” cu numele de cod „Phone” (aplicația „Hello”).

Facebook a decis acum să testeze aplicația la scară largă, iar Andrea Vaccari, managerul de produs „Hello”, a spus că trebuie să rezolve o mare problemă. „În fiecare zi, în SUA sunt efectuate un miliard de apeluri telefonice. Experiența convorbirilor la telefon nu a evoluat de-a lungul timpului”, a declarat acesta.

FACEBOOK. Aplicația „Hello” a fost dezvoltată anul trecut de echipa care a dezvoltat Facebook Messenger, condusă tot de Vaccari. Acesta a venit la Facebook „la pachet” cu achiziția startup-ului de localizare socială Glancee.

Aplicația va fi dezvoltată treptat în cadrul Facebook”s Creative Labs initiative, care construiește aplicații de sine stătătoare pentru rețeaua socială. „Când primești un apel necunoscut, cel mai probabil nu o să răspunzi, pentru că nu cunoști numărul de telefon. Dar s-ar putea să fie cineva cu care ți-ai fi dorit sau ar fi trebuit să vorbești”, a declarat Vaccari.

De asemenea, utilizatorul poate bloca unele numere de telefon nedorite. „Oricine are numărul tău te poate suna zi și noapte, este neplăcut”, a mai spus Vaccari. „Comunicarea prin telefon este esențială pentru oameni, care își sună familia, prietenii, partenerii de afaceri, colegii”.

Deocamdată, aplicația va fi disponibilă în SUA, Brazilia și Nigeria. Dacă totul va decurge corespunzător, „Hello” va ajunge și în alte țări. După ce descarcă aplicația, utilizatorul se conectează la Facebook și activează permisiunea de sincronizare a contactelor din Facebook cu apelurile primite/efectuate.

Funcțiile de bază ale Hello:

Synced Phone Book – cu permisiunea utilizatorului, aplicația va adăuga fotografii de profil și alte informații la contactele din agenda de telefon

Caller ID – când un utilizator primește un telefon, Facebook va compara acest apel cu cele din baza de date. Dacă apelantul a lăsat funcția „Who can look you up using the phone number you provided?” în modul „Toată lumea” sau o categorie precum „Friends Of Friends”, unde se află și cel apelat, pe ecran va fi afișat numele și fotografia celui care sună.

Free VOIP Calls – dacă apelantul are instalat Facebook Messenger, utilizatorul poate comunica gratuit cu el prin Voice Over IP.

Business Search – „Hello” are o funcție de căutare inteligentă, cu ajutorul căreia utilizatorului pot căuta companii, firme, servicii etc.

Call Blocking – aplicația îi poate transmite utilizatorului dacă este apelat de un număr de telefon de pe „lista neagră” (care se află pe lista numerelor de telefon blocate de cei mai mulți utilizatori).

FACEBOOK. Vaccari spune că Facebook nu va încerca, pentru moment, să monetizeze aplicația „Hello”. Per ansamblu, scriu cei de la TechCrunch, aplicația „Hello” este una ușor de folosit, deloc „excentrică”. De asemenea, Facebook ar putea integra aplicația „Hello” în Messenger. „Este vorba de caller ID 2.0″, a conchis Vaccari.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro