Silviu Bănilă
20.11.2014
IT&C

Fostul director executiv al BlackBerry va conduce Powermat

Thorsten Heins nu a putut revigora BlackBerry, în timpul mandatului său de director executiv, dar acum a acceptat o nouă provocare. Fostul șef de la BlackBerry dorește să transforme Powermat într-un jucător foarte important în industria alimentării wireless.

Powermat Technologies a anunțat că Heins a fost desemnat în funcția de director executiv și președinte al board-ului companiei. Aceasta produce stații de încărcare wireless și carcase pentru smartphone-uri care le permit utilizatorilor să-și încarce dispozitivele fără a mai avea nevoie de cabluri.

Compania rivalizează cu o singură companie pe piață, Qi, ale cărei produse au fost deja adoptate de numeroși producători de dispozitive electronice. Nici Powermat nu stă rău și a reușit să semneze un contract important cu producătorul auto General Motors, care va monta unitățile de încărcare wireless în autoturismele sale. Înainte de a deveni directorul executiv al BlackBerry, Thorsten Heins a deținut câteva funcții importante în cadrul Siemens. 

Inchide