Momentul în care vizionarul Steve Jobs a greșit. Cofondatorul Apple nu a reușit, în 1981, să prevadă una dintre cele mai mari probleme ale lumii digitale de azi – VIDEO

Momentul în care vizionarul Steve Jobs a greșit. Cofondatorul Apple nu a reușit, în 1981, să prevadă una dintre cele mai mari probleme ale lumii digitale de azi - VIDEO
Publicat: 01/10/2019, 10:49
Actualizat: 08/01/2020, 23:13

Steve Jobs, unul dintre vizionarii din sectorul tehnologic, nu se temea, în 1981, de aceste lucruri.

Cofondatorul Apple îi asigura pe americani – într-un interviu acordat ABC News Nightline, cu un deceniu înainte de apariția www (World Wide Web) – că intimitatea nu va reprezenta o problemă dacă oamenii vor ajunge să folosească în număr mare computerele personale.

„Există un sentiment pe care mulți dintre noi îl au, care nu înțeleg cum funcționează computerele și ce fac ele pentru noi, că vom ajunge să fim controlați de computere. Există vreun pericol ca acest lucru să se întâmple?”, întreabă moderatorul.

CITEȘTE ȘI: Cât de periculoasă este Inteligența Artificială? De ce Bill Gates, Stephen Hawking și Elon Musk se tem de tehnologia în care marile companii investesc masiv

Potrivit lui Steve Jobs, computerele urmau să elibereze în umanitatea, permițându-le oamenilor să se ocupe de sarcinile creative, în timp ce mașinile fac lucrurile repetitive.

Iar dacă oamenii nu erau mulțumiți de relația cu PC-ul, aveau la îndemână o soluție simplă, potrivit cofondatorului Apple. „Ei bine, așa cum știi, produsul pe care noi îl realizăm, unii oameni îl văd pentru prima dată și nici măcar nu se gândesc că este un computer. Cântărește cam 5,4 kg, îl poți arunca pe geam dacă relația cu el nu merge foarte bine”, a spus Jobs.

Pe de altă parte, rivalul lui Jobs, Bill Gates, s-a dovedit a fi un adevărat profet în 1994. Cofondatorul Microsoft a prezis apariția Netflix, Facebook și YouTube. Aceasta nu este însă, singura profeție majoră a lui Gates care s-a adeverit. Găsiți aici o listă cu alte 10 pe care miliardarul le-a făcut înainte de anul 2000.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase