Samsung, afectată de „picătura chinezească”. Zeci de producători chinezi de smartphone-uri erodează cota de piață a sud-coreenilor cu investiții de 1.000 de dolari

Redactor:
Anca Dumitrescu
Zeci de mici companii din China erodează cota de piață a Samsung Electronics cu ajutorul unor investiții care pornesc de la 1.000 de dolari, în smartphone-uri ale căror prețuri pot fi de numai 20 de dolari, relatează Bloomberg.

Shenzhen Zuoer Technology, ocupanta unui sediu modest în Shenzhen, din estul Chinei, ajută clienți din întreaga lume să creeze propriul brand de smartphone-uri, folosind un meniu de opțiuni asemănător cu cel pentru comandarea unei pizza, investiția necesară pentru a intra în afacerile cu telefoane pornind de la 1.000 de dolari. Experiența nu este necesară.

Zuoer se numără printre zecile de companii chineze puțin cunoscute care se folosesc de un catalog de componente standardizate pentru a construi smartphone-uri cu prețuri de la 20 de dolari.

Pentru o comandă minimă de 50 de telefoane, Zuoer asamblează propriile carcase de telefoane cu ecrane, subansamble și baterii fabricate de alți producători, ajutând clienți din întreaga lume să concureze Samsung pe piața globală a telefoanelor de 410 miliarde de dolari, în mai puțin de șase săptămâni.

„Apariția furnizorilor de telefoane ieftine erodează cota de piață a Samsung. Acești nou veniți sunt mici în comparație cu un gigant ca Samsung, dar impactul lor colectiv se simte în rezultatele companiei și ale altor producători majori”, a declarat John Butler, analist la Bloomberg Intelligence.

Pornind de la sistemul de operare Android al Google și adăugând componente standardizate bazate pe tehnologia dezvoltată de ARM Holdings, companii ca Zuoer, Shenzhen Oysin Digital Technology și Oteda Industrial pot asambla telefoane fără legiunile de ingineri de care au avut nevoie Nokia, Motorola Mobility și BlackBerry în urmă cu un deceniu.

Datorită tehnologiei ecranelor tactile popularizată de Apple prin intermediul iPhone, micii producători pot evita operațiunile costisitoare și complicate de proiectare și fabricare a tastaturilor.

Această simplificare și standardizare a deschis larg calea producției de telefoane, creând o multitudine de fabricanți chinezi care concurează Samsung, Nokia și Motorola. Între acești producători chinezi se numără și Xiaomi, care a devenit al treilea mare distribuitor mondial de smartphone-uri în mai puțin de cinci ani, și compania OnePlus, a cărei piață s-a extins la 35 de țări în primii doi ani.

„Este mai ieftin și mai rapid, întrucât lanțul de aprovizionare a devenit atât de matur și de standardizat”, declarat Mosetefa Zhang, director pentru vânzări internaționale la compania Oysin din Shenzhen.

Alte șase companii, cu sediile în aceeași clădire ca și Oysin, oferă produse atât de asemănătoare încât prețul a devenit principalul element de diferențiere a telefoanelor.

Toni Petrea, OUT de la FCSB. Becali a confirmat decizia în plin play-off: "Fără nicio...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
Cum vor fi EVALUAŢI profesorii de către elevi?! Noutate URIAŞĂ în învăţământ!
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Masoneria din România are un nou Mare Maestru. Noua conducere, aleasă „în mod statutar, eliminându-i...
Prima reacţie despre sarcina de la Survivor: 'Nu m-am gândit că
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Decizie șocantă în cazul agresorului din Hunedoara. Ce pedeapsă a primit bărbatul care a izbit...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Descoperire ŞOC la graniţa României. Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide