Serviciul iCloud de la Apple, atacat de hackeri

Redactor:
Silviu Bănilă
Serviciul iCloud de la Apple, atacat de hackeri
Serviciul iCloud al Apple a fost victima unui atac cibernetic

Greatfire.org, care monitorizează nivelul de cenzură online din China, a susținut că în spatele atacului cibernetic asupra iCloud s-ar afla autoritățile chineze. O purtătoare de cuvânt a ministerului de externe chinez a declarat că nu a fost informată în privința atacului și a reiterat faptul că Beijingul nu tolerează asemenea fapte. Apple nu a comentat, deocamdată, informațiile referitoare la atacul cibernetic din China.

Îngrijorările cu privire la serviciul iCloud în China au ieșit la suprafață in week-end, când utilizatorii au primit mesaje de avertizare în browserele de internet. Forumurile online au susținut că serverul de comunicații iCloud dedicat utilizatorilor chinezi a fost compromis.

Activistul chinez Zhou Shuguang, care locuiește in Taiwan, a testat serviciul Apple și a descoperit că infrastructura de comunicații între utilizatorii iCloud și server a fost compromisă de un hacker. La rândul său, Erik Hjelmvik, un analist al Netresec AB, o companie de securitate cibernetică din Suedia, a precizat, marți că, potrivit informațiilor furnizate de utilizatori, iCloud a fost într-adevăr atacat de hackeri.

Inchide