Un jucător important pe piața de cloud vine în România

Un jucător important pe piața de cloud vine în România
Publicat: 21/06/2015, 20:25

Compania privată americană QSC este dezvoltator de soluții și sisteme de analiză a datelor în sistem cloud sau la sediile clienților.

Prețul tranzacției este de 3 milioane de dolari în numerar și 1,3 milioane de dolari sub formă de compensații în acțiuni. Tranzacția urmează să fie finalizată până la sfârșitul acestei luni, când 8X8 va plăti în numerar 2,2 milioane de dolari. Componenta în acțiuni va fi plătită în patru ani, în cazul îndeplinirii unor condiții.

Compania 8X8 va finanța componenta în numerar a tranzacției din surse cash proprii și investiții.

Prin achiziția activelor QSC, 8X8 își extinde portofoliul în domeniul centrelor de contact cloud, pentru a include capacități precum înregistrarea apelurilor, capturi video, monitorizare live, transcrieri audio, raportări și analize detaliate, se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul general al QSC, Ryan Morrissey, va face parte din conducerea 8X8 ca director pentru Strategia Produselor, în timp ce echipa de inginerie va rămâne în România pentru a completa și extinde resursele deținute de 8X8 în Statele Unite și Marea Britanie în domeniul cercetării și dezvoltării.

„Suntem încântați să îi primim pe Ryan și colegii săi în familia 8X8. Este un moment deosebit în istoria 8X8, când continuăm să dezvoltăm platforma inovativă în domeniul tehnologiei și inițiativa Global Reach, în paralel cu consolidarea capacităților pentru companii. Noile noastre resurse de inginerie din România vor fi esențiale în atingerea obiectivelor 8X8 în domeniul cercetării și dezvoltării și de păstrare a poziției de lider pe segmentul comunicațiilor cloud și pe piețele centrelor de contact”, se arată în comunicatul 8X8.

Compania 8×8 este furnizor de soluții de comunicații cloud pentru peste 40.000 de companii din peste 40 de țări de pe șase continente.