Noi date din anchetă. Unde a lucrat polițistul care lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni, înainte de a se angaja în Poliție

Noi date din anchetă. Unde a lucrat polițistul care lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pietoni, înainte de a se angaja în Poliție
Publicat: 14/01/2022, 11:53
Actualizat: 14/01/2022, 15:43

Constantin Popescu, agentul care a lovit-o mortal pe Raisa, fetița în vârstă de 13 ani, pe o trecere de pietoni de pe strada Laminorului, din Sectorul 1, a lucrat în Anglia până în 2016, anterior încadrării sale în Poliție.

Surse judiciare au declarat pentru GÂNDUL că agentul este născut în 1991. Înainte de a se angaja în Poliție, el a lucrat în Anglia, până în anul 2016.

În 2017, Constantin Popescu a fost angajat din sursă externă în structura Ministerului Afacerilor Interne.

„A fost încadrat, din sursă externă, la data de 16.01.2017, la DGPMB, Secția 5 Poliție. În perioada 06.02.2017 – 28.04.2017, a participat la cursul de inițiere în carieră, la Școala de Agenți de Poliție Câmpina”, arată un răspuns al Poliției Române, la solicitarea GÂNDUL.

Agentul a obținut permisul de conducere în România, în anul 2012. Ulterior, când s-a mutat în Marea Britanie, și-a preschimbat acest act. La revenirea în România, în 2016, nu a mai fost necesară această procedură, în baza acordurilor care funcționează la nivelul Uniunii Europene.

Fotografiat în timp ce verifică cu bocancul dacă victima este vie

O imagine șocantă a apărut joi după-amiază, al câteva ore după ce agentul a lovit-o mortal pe Raisa pe trecerea de pieteni. El a fost fotografiat de către martori în timp ce încerca să verifice cu bocancul dacă victima este vie. 

Pe fotografie se vede cum poliţistul, care vorbește la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. Aceasta era grav rănită şi sângera puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a relatat o martoră.

Pe fotografie se vede cum poliţistul, care vorbește la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. În apropiere pot fi observaţi. Aceasta era grav rănită şi sângera puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a relatat o martoră.

„După producerea evenimentului rutier, poliţistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, au transmis anchetatorii.

A aprins semnalele luminoase după accident

Polițistul care a produs accidentul ar fi aprins semnalele luminoase după accident, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

În mod oficial, Poliția Capitalei a transmis că autospeciala rula cu semnalele luminoase în funcțiune.

„Astăzi, în jurul orei 13.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la un accident rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție, pe raza sectorului 1.Agentul de poliție, aflat la volan, polițist încadrat în anul 2017, a surprins și accidentat două minore ce erau angajate în traversarea străzii.Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor”, a transmis Poliția Capitalei.

Momentul în care maşina de poliţie o loveşte mortal pe fetița de 13 ani, surprins de o cameră de supraveghere

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă și obținute de Gândul, se poate observa că agentul de poliție care conducea autospeciala circula cu viteză.

Conform imaginilor video, fetița de 13 ani a fost lovită din plin și a fost aruncată la câțiva zeci de metri de trecerea de pieteni unde a fost acorșată de agentul poliției.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca, a declarat că nu știe dacă polițistul se afla în misiune sau nu și toate detaliile referitoare la acest caz vor fi furnizate după finalizarea anchetei.

Nouă apeluri la 112 după ce polițistul le-a lovit cu mașina pe cele două fete. Ce spune STS despre prima persoană care a sunat să anunțe accidentul

Primul apel la 112 după ce o mașina Poliției Capitalei a lovit în plin cele două fete care traversau strada a fost primit de la șoferul care a produs accidentul, apoi, timp de 13 minute, s-a sunat de alte opt ori la numărul unic de urgență, pentru intervenția echipajelor medicale, potrivit datelor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), transmise la solicitarea Gândul. Una dintre fetele lovite de polițist cu mașina a decedat la scurt timp după accident, iar cealaltă a fost rănită, fiind dusă la spital.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment”, a comunicat STS, pentru Gândul.

Primul apel a fost primit la 112 la ora 13:32:15, de pe telefonul șoferului implicat în accident, ”care s-a recomandat ca fiind polițist”, a precizat STS.

Ulterior, au mai fost primite alte opt apeluri în legătură cu accidentul, la orele 13:33:17, 13:33:30, 13:34:03, 13:35:35, 13:35:41, 13:37:23. 13:38:46 și 13:45:33.

După primul apel la 112, informațiile despre accident au fost transmise Serviciului de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliției și Jandarmeriei, care au trimis echipaje pe strada Laminorului.

”Conform Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție și a altor entități cu competențe în domeniu, pentru preluarea și gestionarea urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, apelul a fost operat, indexat și transferat către Serviciul de Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție și Jandarmerie”, se mai arată în răspunsul STS.

Și Poliția Capitalei a transmis că agentul care a fost implicat în accidentul în care o fetiță a fost ucisă și o alta rănită ar fi fost primul care a sunat la 112 pentru a cere sprijin medical.

„Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat Poliția Capitalei.

Precizarea Poliției vine în contextul în care martori de la locul accidentului au spus că cei care au chemat ambulanța au fost trecătorii, iar polițistul care a dat cu mașina peste cele două fete care traversau strada și-ar fi chemat doar colegii.

În ce stare se află fetița care a supraviețuit accidentului groaznic

Fetița care se afla lângă Raisa în momentul targicului accident are o fractură la gambă și va rămâne internată la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

„Fetița este conștientă, este cooperantă, are o fractură de gambă. Va rămâne internată pentru tratamentul ortopedic și pentru supraveghere”, a declarat pentru Gândul Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.
Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Protejarea demnităţii lui David a lui Michelangelo: O luptă pentru libertatea de exprimare
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie...
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația