Şoferul care a lovit mortal cu maşina de poliţie o fetiţă, fotografiat în timp ce verifică cu bocancul dacă victima e vie

Şoferul care a lovit mortal cu maşina de poliţie o fetiţă, fotografiat în timp ce verifică cu bocancul dacă victima e vie
Şoferul care lovit mortal cu maşina de poliţie o fetiţă
Publicat: 13/01/2022, 22:55
Actualizat: 13/01/2022, 22:57

Şoferul mașinii de poliţie care a lovit, pe o trecere de pietoni din București, două fetiţe de 13 ani, a fost fotografiat de către martori, imediat după producerea accidentului, în timp ce încerca să verifice cu bocancul dacă victima este vie. Angajatul Ministerului Afacerilor Interne are 30 de ani şi lucrează în Poliţie din anul 2017.

Pe fotografie se vede cum poliţistul, care vorbește la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112, o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. În apropiere pot fi observaţi. Aceasta era grav rănită şi sângera puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna”, a relatat o martoră.

Oamenii care s-au strâns imediat la locul accidentului acuză poliţia că vrea să muşamalizeze cazul după ce colegii şoferului l-au ajutat să se schimbe de haine.

„L-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB”

„Eram aici când l-au luat pe şoferul din maşină şi l-au ascuns după un cazan din staţia de RATB, au aşteptat să vină maşina şi l-au schimbat de haine. Ceea ce nu mi se pare normal. Până la urmă trebuia testat, ca orice cetăţean care face un accident”, spune altă femeie. Tot ea menţionează ulterior că poliţistul a întors fetiţa care a decedat pe o parte, ca aceasta să nu se înece cu sânge.

„După producerea evenimentului rutier, poliţistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, au transmis anchetatorii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a precizat că poliţistul era încadrat din 2017 şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Nu este clar încă dacă maşina de poliţie se afla în misiune la momentul accidentului. Martorii susţin că autospeciala gonea cu în jur de 80 de km/h şi doar cu semnalele luminoase pornite, nu şi cu cele auditive.